Yardım Bilgisayarımı açamıyorum

Reaksiyon skoru
560
Uzun zaman sonra pc temizlemeye karar verdim cpu ve gpu termal macunlarını değiştirdim pc geri topladım fakat açamıyorum anakarta ışık geliyor fakat hiçbir şekilde pc açılmıyor ekran kartı ısığı ve anakart ışığı yanıyor kablo bağlantılarını tekrar tekrar kontrol ediyorum ama bir yanlış olduğunu sanmıyorum psu aldığımdan beri ilkkez temizliyeyim dedim çok yavaş küçük bir fırçayla hafifçe içindeki tozları temizledim herşeyi temizlerken baya titiz davrandım psuda bir sorun mu var diye ataç ile kısa devre yapayım dedim ataçı değdirince psudan tık sesi geliyor atacı çekince tekrar tık sesi geliyor ama fan dönmüyor psuda sıkıntı mı var acaba başka psu ile deneyemiyorum elimde yok çünkü bir yol gösterin aşşağıya fotoğrafları bırakacağım telde yazıyorum yazı için kusura bakamyın

Ekler

• 20250705_140556.webp
    20250705_140556.webp
    1.7 MB · Hit: 27
  • 20250705_132513.webp
    20250705_132513.webp
    932.9 KB · Hit: 23
  • 20250705_131751.webp
    20250705_131751.webp
    652.4 KB · Hit: 23
PSU niye temizliyorsunuz ki ? Onlar işlemci pinleri gibi hatta belki de daha hassaslar.

Fön makinesi ile soğuk hava tutmayı neredeyse kimse önermez ama ben hava makinesi ve fön makinesi ile çok kez toz temizledim, 1 kere sorun yaşamadım.

Sorununa gelecek olursak, farklı PSU dene. Ekran kartında ki kabloyu göstermek için mi söktün yoksa güç girişi takmıyor musun ?

Farklı bir psu yok kabloyu göstermek için söktüm ayrıca neden temizlemeyeyim 3 yıldır aynı psu kullanıyorum fanların temizlenmesi gerekiyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU niye temizliyorsunuz ki ? Onlar işlemci pinleri gibi hatta belki de daha hassaslar.

Fön makinesi ile soğuk hava tutmayı neredeyse kimse önermez ama ben hava makinesi ve fön makinesi ile çok kez toz temizledim, 1 kere sorun yaşamadım.

Sorununa gelecek olursak, farklı PSU dene. Ekran kartında ki kabloyu göstermek için mi söktün yoksa güç girişi takmıyor musu
Farklı bir psu yok kabloyu göstermek için söktüm ayrıca neden temizlemeyeyim 3 yıldır aynı psu kullanıyorum fanların temizlenmesi gerekiyordu

Bilgisayarı kucakla, bi bilgisayarcıya git.

Çalışıyorsa dokunma mantığı. Fanın tozunu fırça ile alabilirdin. Yeterli olurdu. Sonuçta PSU'da macun yenilemiyorsun.

Çalışıyorsa dokunma mantığı. Fanın tozunu fırça ile alabilirdin. Yeterli olurdu. Sonuçta PSU'da macun yenilemiyorsun.
Çok yardımcı oldun sağol

Zaten fanın tozunu fırçayla aldım diyorum okumadın mı yazıyı

8 yıl aynı psu kullandım birkere temizlemedim ataçla nasıl kısa devre yapıyorsun psu ya kankam fanlar dönüyormu açınca

Geri