Bilgisayarın fanları öncekine göre daha sesli çalışıyor

NosyLT1

80+
Reaksiyon skoru
9
arkadaşlar fanlarım normale göre daha sesli çalışıyor son 1 hafta yada 1.5 haftadır böyle armoury crateden sessiz kısmına tıklıyom düzelmiyo da anlamadım ne yapmam gerek pc sıcaklığı boşta 36-40 derece

arkadaşlar fanlarım normale göre daha sesli çalışıyor son 1 hafta yada 1.5 haftadır böyle armoury crateden sessiz kısmına tıklıyom düzelmiyo da anlamadım ne yapmam gerek pc sıcaklığı boşta 36-40 derece
Ordaki hazır sessiz modu yerine deneme yanılma yöntemiyle kontrol ederek RPM i manual olarak düşürebilirsin, boşta 300-400 rpm yetiyor bana mesela, düşük RPM çalışma özelliği varsa fanların 60 derece üstüne çıktığında hızlanmaya başlayacak şekilde ayarlayabilirsin bios ya da armory den

1759664871212.webp

bu noktalarla mı ayarlıyoz

Eğer fazla çalışıyorsa bir sebebi vardır. Ya bir program yüzünden yük biniyor yada kendini soğutamıyor temizlenmesi gerebilir. Bir kontrol etmeni tavsiye ederim ben format attığımda düzelmişti yüklediğim program yüzlüden yük binmişti herhalde.

Eğer fazla çalışıyorsa bir sebebi vardır. Ya bir program yüzünden yük biniyor yada kendini soğutamıyor temizlenmesi gerebilir. Bir kontrol etmeni tavsiye ederim ben format attığımda düzelmişti yüklediğim program yüzlüden yük binmişti herhalde.
1 hafta öncesine kadar bi problem yoktu bide 2 gün önce format attım pc ye daha yeni fanlar temiz ama şöyle bişey var benim sıvı soğutucumun fanlarında sorun çıktığı için kasanın yedek 3 lü fanı vardı onu taktık kasa fanları ile sıvı soğutucunun fanları farklı oluyor diye biliyorum acaba o yüzdem mi fazla ses çıkıyor

(kasamın fanlarını değişsem lian li fanlardan alsam çözülür mü sorunum?)

Geri