Neler Yeni

Bilgisayarın ne kadar dinlenmesi gerekir

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
Bilgisayarı uzun süre açık tuttuktan daha sonra daha iyi performans için bir ara kapatmamız gerektiğini biliyorum ama acaba bu süre ne kadar bilen var mı yada deneyen falan çünkü bilgisayarla çok işim oluyor ve çok fazla beklemeden tekrar açmamı gerektiren durumlar olabiliyor. Bir arkadaşım bana bilgisayarı ne kadar açık tuttuysan bir o kadar da kapalı tutmam gerektiğini söyledi açıkçası çok inanmadım ama araştırdığımda da net bir sonuç bulamadım.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Yanı bilgisayarının ısısı fazlasa soğuk olana kadar bekleyebilirsin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin
Bilgisayarı uzun süre açık tuttuktan daha sonra daha iyi performans için bir ara kapatmamız gerektiğini biliyorum ama acaba bu süre ne kadar bilen var mı yada deneyen falan çünkü bilgisayarla çok işim oluyor ve çok fazla beklemeden tekrar açmamı gerektiren durumlar olabiliyor. Bir arkadaşım bana bilgisayarı ne kadar açık tuttuysan bir o kadar da kapalı tutmam gerektiğini söyledi açıkçası çok inanmadım ama araştırdığımda da net bir sonuç bulamadım.
Benim bilgisayar günde en az 7-8 saat açık bir problem olmadı şu zamana kadar. Performans olarak da bir değişiklik olmadı. İstersen uyku ve hazırda beklet sürelerini kısaltabilirsin.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,384
İsim
Bilal Tepe
18 gün boyunca hiç kapatmadan açık bırakmıştım hiçbir performans kaybı yaşamadım ben kalktım abi oturdu oynadı o kalktı ben film izledim oyun oynadım fln

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
18 gün boyunca hiç kapatmadan açık bırakmıştım hiçbir performans kaybı yaşamadım ben kalktım abi oturdu oynadı o kalktı ben film izledim oyun oynadım fln
Anladım teşekkürler sanki böyle ısısı normalden fazla artıyormuş gibi hissediyorum bazen de bana öyle geliyor sanırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir arkadaşım hiç kapatmıyor. Bir şey olmaz eğer çok korkuyorsan yarım saat yeter.
Anladım sağ ol

Benim bilgisayar günde en az 7-8 saat açık bir problem olmadı şu zamana kadar. Performans olarak da bir değişiklik olmadı. İstersen uyku ve hazırda beklet sürelerini kısaltabilirsin.
Çok beklemeden sürekli kullanınca bazen korkuyordum da sorun yok sanırım

Yanı bilgisayarının ısısı fazlasa soğuk olana kadar bekleyebilirsin
Soğuyana kadar bekliyorum ya

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
hocam ısı takibi için msi afterburner yükleyebilirsiniz zaten çok sürmüyor ısının düşmesi 30dk da çoğu ısınan parça normal sıcaklıklara iniyor zaten

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Öyle bir şey yok. Eski sistem elektrik kesintileri hariç 6 aydır falan açık duruyordu, hiçbir sorun da olmadı. Daha birkaç ay önce kapattım daha da açmadım 😀

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin
Anladım teşekkürler sanki böyle ısısı normalden fazla artıyormuş gibi hissediyorum bazen de bana öyle geliyor sanırım

Anladım sağ ol

Çok beklemeden sürekli kullanınca bazen korkuyordum da sorun yok sanırım

Soğuyana kadar bekliyorum ya
Laptoplar çok fazla şarjda durmamalı yoksa böyle sonuçlarla karşılaşılabilir.

Ekler

• IMG_20220204_170704 (1).jpg
    IMG_20220204_170704 (1).jpg
    118 KB · Hit: 29

Farukteke55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Faruk
işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 80 - 90 ları geçmediği sürece bir probblem teşkıl etmiyor.

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
Laptoplar çok fazla şarjda durmamalı yoksa böyle sonuçlarla karşılaşılabilir.
Yok ben masaüstü kullanıyorum ama size geçmiş olsun

işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 80 - 90 ları geçmediği sürece bir probblem teşkıl etmiyor.
yok ya 65-70 lerde geziyor işlemci ekran kartı da 45-50 lerde

Mert

80+ Silver
Yeniden başlat yap yeter, yazılım şişer de donanıma hiçbir şey olmaz.

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
Öyle bir şey yok. Eski sistem elektrik kesintileri hariç 6 aydır falan açık duruyordu, hiçbir sorun da olmadı. Daha birkaç ay önce kapattım daha da açmadım 😀
6 ayda biraz fazla olmuş anladım sağ olun :D

Yeniden başlat yap yeter, yazılım şişer de donanıma hiçbir şey olmaz.
Tamamdır teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,041,299
Üyeler
165,160
Son üye