Bilgisayarınızın 7/24 açık durması gerekiyor yani serverin hep aktif olması için tavsiyem biraz paraya kıyıp 100 liralık falan bir server almanız yönünde. Arkadaşlarınıza oynayacaksanız bu şekil yaparsınız para vermeye gerek yok ha ben para kazanmak istiyorum diyorsanız biraz paraya kıymanız lazım.
Bilgisayarınızın 7/24 açık durması gerekiyor yani serverin hep aktif olması için tavsiyem biraz paraya kıyıp 100 liralık falan bir server almanız yönünde. Arkadaşlarınıza oynayacaksanız bu şekil yaparsınız para vermeye gerek yok ha ben para kazanmak istiyorum diyorsanız biraz paraya kıymanız lazım.
Eğer forum içi satış yasak olmasa ucuza her türlü sunucu sağlardım hatta bir ara rust sunucuları için yabancı türkçe kimsenin çekmediği kadar detaylı bir video çekip yayınlayacaktım fakat pek talep görmez diye uğraşmadım.
İlk önce bilgisayarımıza sabit bir IP Adresi atayalım.
Denetim masasına giriyoruz.
Ağ ve Internet > Ağ ve paylaşım merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin > WIFI kullanıyorsanız WIFI'ye sağ tık özellikler diyin. LAN kullanıyosanız LAN'a.
IPv4 e çift tıklıyoruz. Alıntıyı görüntüle
192.168.1.156 olan yer bilgisayarınıza sabit IP atayacağınız yer.
255.255.255.0 kısmını aynı yapacaksınız.
192.168.1.1 olan yere modem paneline girdiğiniz IP yi yazacaksınız. (Örn: 192.168.1.1 , 192.168.1.2)
DNS Olarak GOOGLE DNS kullanacağız. O yüzden,
8.8.8.8
8.8.4.4
olarak giriyoruz DNS yerini.
Buradan 25565 portunu sorgulayın. "Şimdiki IP Adresimi kullan a basmayı unutmayın."
Port açılmadıysa bir süre beklemeniz gerekebilir.
NOT: Modem IP'nız sabit IP değilse sunucuya giriş yapılan IP modemi kapatıp açtığınızda değişebilir...
-
Çalıştırı açıp aşağıdaki yola gidiyoruz:
C:\Windows\System32\drivers\etc
host dosyasını not defteri ile açıyoruz. Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde düzenliyoruz. 192.168.1.156 olan yere bilgisayarınıza atadığınız sabit IP'yi yazın.
Şimdi sunucu kuruluma geçelim.
İlk önce spoiler içindeki dosyayı/dosyaları indiriyoruz.
Son sürüm survival kurmak için Buradaki dosyayı indirin.
Arkadaşlar bize lazım olan 2 tane dosya var. Biri bukkit dosyası(server.jar olan) biride baslat.bat Alıntıyı görüntüle
server.jar ı bir klasöre atıyoruz sonra ise baslat.bat diye dosya oluşturup içine vereceğim kodları yazıyoruz.
Kod:
java -Xmx1G -Xms256M -jar server.jar nogui
PAUSE
1G olan kısımda G = GB'i ifade etmektedir. Bu sunucunuza vereceğiniz RAM'dir. Ben 1GB veriyorum.
Dosyalarıda tamamladına baslat.bat ı çalıştırıyoruz. Alıntıyı görüntüle
Böyle bir hata verecektir. Entera basıp CMD yi kapatıyoruz ve eula dosyası gelmiştir klasöre. eulayı true yapıyoruz. Alıntıyı görüntüle
Yeniden baslat.bat ı açıyoruz.
Eğer forum içi satış yasak olmasa ucuza her türlü sunucu sağlardım hatta bir ara rust sunucuları için yabancı türkçe kimsenin çekmediği kadar detaylı bir video çekip yayınlayacaktım fakat pek talep görmez diye uğraşmadım.
İlk önce bilgisayarımıza sabit bir IP Adresi atayalım.
Denetim masasına giriyoruz.
Ağ ve Internet > Ağ ve paylaşım merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin > WIFI kullanıyorsanız WIFI'ye sağ tık özellikler diyin. LAN kullanıyosanız LAN'a.
IPv4 e çift tıklıyoruz. Alıntıyı görüntüle
192.168.1.156 olan yer bilgisayarınıza sabit IP atayacağınız yer.
255.255.255.0 kısmını aynı yapacaksınız.
192.168.1.1 olan yere modem paneline girdiğiniz IP yi yazacaksınız. (Örn: 192.168.1.1 , 192.168.1.2)
DNS Olarak GOOGLE DNS kullanacağız. O yüzden,
8.8.8.8
8.8.4.4
olarak giriyoruz DNS yerini.
Buradan 25565 portunu sorgulayın. "Şimdiki IP Adresimi kullan a basmayı unutmayın."
Port açılmadıysa bir süre beklemeniz gerekebilir.
NOT: Modem IP'nız sabit IP değilse sunucuya giriş yapılan IP modemi kapatıp açtığınızda değişebilir...
-
Çalıştırı açıp aşağıdaki yola gidiyoruz:
C:\Windows\System32\drivers\etc
host dosyasını not defteri ile açıyoruz. Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde düzenliyoruz. 192.168.1.156 olan yere bilgisayarınıza atadığınız sabit IP'yi yazın.
Şimdi sunucu kuruluma geçelim.
İlk önce spoiler içindeki dosyayı/dosyaları indiriyoruz.
Son sürüm survival kurmak için Buradaki dosyayı indirin.
Arkadaşlar bize lazım olan 2 tane dosya var. Biri bukkit dosyası(server.jar olan) biride baslat.bat Alıntıyı görüntüle
server.jar ı bir klasöre atıyoruz sonra ise baslat.bat diye dosya oluşturup içine vereceğim kodları yazıyoruz.
Kod:
java -Xmx1G -Xms256M -jar server.jar nogui
PAUSE
1G olan kısımda G = GB'i ifade etmektedir. Bu sunucunuza vereceğiniz RAM'dir. Ben 1GB veriyorum.
Dosyalarıda tamamladına baslat.bat ı çalıştırıyoruz. Alıntıyı görüntüle
Böyle bir hata verecektir. Entera basıp CMD yi kapatıyoruz ve eula dosyası gelmiştir klasöre. eulayı true yapıyoruz. Alıntıyı görüntüle
Yeniden baslat.bat ı açıyoruz.