Binek araçlarda Dizele ne gerek var?

Merhabalar bunu dizel araç kullanırken yazıyorum ve merak ettiğim için soruyorum binek araçlarda dizele ne gerek var? çünkü ne ivmelenmesi iyi ne hızlanması otobanda yollar ölüm gibi gelmeye başlıyor ve en zorunuza giden 1.0 tsi diye bir zıvana yapmışlar adam tozunu yutturuyor bana 1.4 turbo dizel kullanıyorum zaten sıkıştırmaya gelmiyor lanet yağ yakıyor karbon emisyonu belli zaten ve bundan dolayıda yediği vergilerde belli yük desen binek araca ne yük atabilirsin ki karavan çektirmeyeceksen onuda yapacaksan Pick-up alman gerek zaten gırgırgırgır acayip bir sesi var klima baş düşmanı devir çeviremediği için daha 40 a gelicem utanmasa 3. vitesi isteyecek klima açıkken düz yolda ışıklarda kalkarken bir can çekişiyor bazen stop etme derecesine geliyor bir kaç kerede söndürdüm manuel araç diyeceksiniz ki ne kullanıyorsun bu kadar anlattın rezil öve öve bitmeyen "alacan gardaş ömrün boyunca binecen sorunsuz yağ su koy geç" denilen 1.4 D4D Toyotanın güya yaptığı en iyi motor ama bana göre tam bir FİYASKO ve yanlış anlaşılmasın aracım daha 110 binde makyajlı 2012 cidden sorunsuzmuş oymuş falan bırakın BMW yi kullandığın gibi bunu kullan bu direkt bir kaç aya gümler sıkıştırılıp yağ yakmaktan ayağının altında yumurta varmış gibi gaza dokunursan hiç zorlamazsan bende ömür boyu sorun çıkartmam durduk yere kolu kırılan birini gördünüz mü? bunu önerip aldıranlara o kadar kinliyim ki yani bu rezil rüsva motoru hangi üst zeka öve öve bitiremiyor çok merak ediyorum neymil tork yüksek lan makyajsızı 190 nm di bunun makyajlıdan sonra 205 yaptılar ondada deli dehşet bi yakıt ekonomisi ve yağ yakma sorunu patladı çok rezil bir motor kimseyede tavsiye etmiyorum sorunsuz diye eşşeğe binmeyin derim satıp benzinli V40 düşünüyorum 1.5 onun hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.
3 silindirli her araba gözümde çöptür
1.6 tdi kullanıcısıyım gayet memnunum basınca gidiyor uzun yolda az yakıyor

Senin araban fındık motor dizeldir bende 2.0dizel f30 var yolda çoğu arabayı yiyorum (denginde)

Merhabalar bunu dizel araç kullanırken yazıyorum ve merak ettiğim için soruyorum binek araçlarda dizele ne gerek var? çünkü ne ivmelenmesi iyi ne hızlanması otobanda yollar ölüm gibi gelmeye başlıyor ve en zorunuza giden 1.0 tsi diye bir zıvana yapmışlar adam tozunu yutturuyor bana 1.4 turbo dizel kullanıyorum zaten sıkıştırmaya gelmiyor lanet yağ yakıyor karbon emisyonu belli zaten ve bundan dolayıda yediği vergilerde belli yük desen binek araca ne yük atabilirsin ki karavan çektirmeyeceksen onuda yapacaksan Pick-up alman gerek zaten gırgırgırgır acayip bir sesi var klima baş düşmanı devir çeviremediği için daha 40 a gelicem utanmasa 3. vitesi isteyecek klima açıkken düz yolda ışıklarda kalkarken bir can çekişiyor bazen stop etme derecesine geliyor bir kaç kerede söndürdüm manuel araç diyeceksiniz ki ne kullanıyorsun bu kadar anlattın rezil öve öve bitmeyen "alacan gardaş ömrün boyunca binecen sorunsuz yağ su koy geç" denilen 1.4 D4D Toyotanın güya yaptığı en iyi motor ama bana göre tam bir FİYASKO ve yanlış anlaşılmasın aracım daha 110 binde makyajlı 2012 cidden sorunsuzmuş oymuş falan bırakın BMW yi kullandığın gibi bunu kullan bu direkt bir kaç aya gümler sıkıştırılıp yağ yakmaktan ayağının altında yumurta varmış gibi gaza dokunursan hiç zorlamazsan bende ömür boyu sorun çıkartmam durduk yere kolu kırılan birini gördünüz mü? bunu önerip aldıranlara o kadar kinliyim ki yani bu rezil rüsva motoru hangi üst zeka öve öve bitiremiyor çok merak ediyorum neymil tork yüksek lan makyajsızı 190 nm di bunun makyajlıdan sonra 205 yaptılar ondada deli dehşet bi yakıt ekonomisi ve yağ yakma sorunu patladı çok rezil bir motor kimseyede tavsiye etmiyorum sorunsuz diye eşşeğe binmeyin derim satıp benzinli V40 düşünüyorum 1.5 onun hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.
Dizel binek araç için gerçekten saçma. Zaten artık pek kullanılmıyor en azından sıfır olarak üretimi çok düşük, tabi zamanında alınanlar ikinci elde baya dolaşıyor.

3 silindirli her araba gözümde çöptür
1.6 tdi kullanıcısıyım gayet memnunum basınca gidiyor uzun yolda az yakıyor
Hocam 3 silindir fındık motor ama yolda aklını alır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Senin araban fındık motor dizeldir bende 2.0dizel f30 var yolda çoğu arabayı yiyorum (denginde)
1.8 TB gibi motorlarda senin katilin olabilir Benzin ile dizel çok denk değiller performans da.

babamin 1.6 tdi golfu var. yaklasik 8 senedir bizde. dizel motorla ne problemin var bilmiyorum ama anladigim kadariyla arabanin karakteri senin surus karakterine uymadigi icin bosa yapmissin.
Hocam dizel artık saçma hem pahalı bakımı pahalı kalitesiz mazot çok etkiliyor yavaş sesli sarsıntılı ve keyifsiz.

Eskiden nadir olurdu binek araçta Diesel. Sonra Petrol krizleri falan derken subvansyonlu olduğu için Diesel daha hesaplı oldu. Sonra o destek devlete pahalıya gelmeye başladı ve fiyatlar yükseldi. Şimdi Benzin daha avantajlı. O da her yıl pahalanıyor. Hatta rezervler tükeniyor. Elektriğe kaydırılıyoruz. Neyi tercih edeceğimizi piyasa belirliyor.
Elektrikde daha net değiş hocam 300-500 kilometre gidiyor yetmez.

Hocam 3 silindir fındık motor ama yolda aklını alır.

1.8 TB gibi motorlarda senin katilin olabilir Benzin ile dizel çok denk değiller performans da.

Hocam dizel artık saçma hem pahalı bakımı pahalı kalitesiz mazot çok etkiliyor yavaş sesli sarsıntılı ve keyifsiz.

Elektrikde daha net değiş hocam 300-500 kilometre gidiyor yetmez.
1.8tb varsa deneyelim

dizel motorlar çok uzun ömürlüdür sadece adam akıllı bakımını yapmanız gerekiyor bakımı benzinlilerden pahalı değil aynı ha tamir diyorsanız evet pahalı olması normal

1.8tb varsa deneyelim
1.4 yeterli 2.0 dizel için sportif modda 50 nm daha tork ekliyor araç kendine XDrive in yoksa zor yersin. 1.8 TB ile deneme bile derim.

1.8tb varsa deneyelim
dizel denk istersende XE 2.0 Dizelle kalk zaten sattırır o aracı sana yüksek ihtimal.

Araçtan araca değişir. Multijet olanlar güzel hızlanır. Yakıt tasarrufu, uzun yolda daha ekonomik, doğaya daha az zararlı, daha yüksek tork, daha uzun motor ömrü.

Mercedes vito kullanmışlığım var uzun zaman ve iş arkadaşımda 2010 model E220 kullanıyor.
Mercedes 2.2 Cdi dizelden başkası pek tatmin etmez beni. Hem ekonomik, Hem gazı kökleyince diyor ağalar yol açın bir zahmet ve fırlıyor.

Bu motorun tork çekiş kuvveti karşılığı Benzinlide 3.0 motor üzeridir. 2.7- 3.0 benzinli kullansanız hantal gibi kalır 2.2 dizel karşısında.

Dizeller candır ama Mercedeste :D
2006 vito var asla başka araç beni tatmin etmiyor valla. 100km de 8lt falan yiyor koca araba

Araçtan araca değişir. Multijet olanlar güzel hızlanır. Yakıt tasarrufu, uzun yolda daha ekonomik, doğaya daha az zararlı, daha yüksek tork, daha uzun motor ömrü.
en iyi dizel bana göre Jaguarın XE de kullandığı 2.0 Dizel motoru sanırım land rover ile ortak yapımdı çoğu kişi memnun ve aşırı torklu Mercedesin dizelleride bana göre çok iyi torku vs. BMW nin de dizelleri çok iyi sadece BMW zibidilerin elinde çok geziyor hurdaya dönüyor araç onun dışında ki dizeller aşırı gereksiz bana göre Toyota, Ford, Hyundai, Renault vs. bu tip markalarda bence adamdan sayılacak araçlar değiller rezil rüsva performansı var 60 yaş üstü insanların binmesi gereken araçlar özellikle ve özellikle toyota bu kadar performanssız bir motor yapılamaz.

2006 vito var asla başka araç beni tatmin etmiyor valla. 100km de 8lt falan yiyor koca araba
He valla küçük arabaya biniyorsun sanki yerde sürünüyorsun. :D
Birde küçük arabada garip bir şekilde 60 ile giderken sanki daha hızlı 80-90 gibi gittiğini düşünüyorsun.

Vito gazı köklüyorum 130-140 bana 90 gibi geliyor.
160-170 yapınca aha 120 gidiyorum sanki bide hıza bakınca oha diyom.

Koltukların komple çıkarıp yük arabası niyetine çalışıyordum :D

Tam depoyla 900km yapmıştım. :D

Yaklaşık 20 yıldır büyük araç büyük motor ve Dizel kullanan biriyim İlk zamanlarda Sanayiciler ile akraba olduktan sonra anladımki Her zaman Aracına yaptığın her şey kaliteli olmak zorunda Yağından tut cam suyuna kadar Kaliteli markaların ürünlerini tercih ederseniz yedek parçaya varana kadar hangi araç olduğu önemli değil İnanın olması gerekenden daha az problem çıkartıyor.

Bende yaklaşık 4 yıldır kullanmakta olduğun aracıma en kaliteli malzemeler ile bakım kitleri alıp normalde 10-15k km de bir yağ bakımı yaptırmam gerektiğini söyleselerde 7k km de bir değiştirdiğim için aracım 580 bin Km olmasına rağmen sıfır trim sesi ve En ufak bir sorunsuzluk ile yoluma devam ediyorum. Ortalama yakıt tüketimim fabrika değerlerinin altında sakin kullanan biriyim. Ancak bazen tamponuma kadar giren bazı vatandaşlar olunca biraz eksoz temizliği yapıyorum bakıyorum arkada kimse yok :)

He valla küçük arabaya biniyorsun sanki yerde sürünüyorsun. :D
Birde küçük arabada garip bir şekilde 60 ile giderken sanki daha hızlı 80-90 gibi gittiğini düşünüyorsun.

Vito gazı köklüyorum 130-140 bana 90 gibi geliyor.
160-170 yapınca aha 120 gidiyorum sanki bide hıza bakınca oha diyom.

Koltukların komple çıkarıp yük arabası niyetine çalışıyordum :D

Tam depoyla 900km yapmıştım. :D
111cdi bendeki tam depo uzun yola ile 1200 km falan yol yapıyor. Belki sizdeki 115lik olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,388
Üyeler
183,111
Son üye
kereviz
Geri