Kirli Oyun
80+
- Katılım
- 12 Nisan 2025
- Mesajlar
- 35
- Reaksiyon skoru
- 7
O yüzden dedim zaten.10 numara motor nolmus?
O yüzden dedim zaten.10 numara motor nolmus?
Tır kamyon vs. Dışında dizele hiç gerek yok hem masraflı hem yavaş az yakıyor düşük devirde yüksek tork Cart curt 2.0 dizel alırsan tabi ki gitsin bir zahmet ama 1.4 turbolu benzinden boyuna fark yer ve 1.4 benzinden fazla yakar 1.4-1.5 dizellerin nasıl sürüm sürüm süründüğünü görüyorsunuz 1.0 benzin farkını atıyor dizel gibi benzin kullanırsanız da yokuş çıkmaz tabi yokuşda fark atar diyenlere.dizel candır, 1.4 dizele binion corolla
Hocam C200d nin 160 beygir olduğuna eminmisiniz ben daha düşük hatırlıyorum bir de hocam 160 beygir de gene fark yiyor 1.6 TDI 115 beygir 1.0 TSI 105 beygir miydi neydi tozuna yetişemiyor öyle bir test hatırlıyorum.Dizel var dizel var hocam. Mesela benzinli C180 156HP şehir içi 10-11 litre yakarken C200d 160HP 7-8 litre yakıyor performans olarak da fark yok.
1.3 tce den boyuna fark yiyen bir motor.sen hiç 1.5 dci k9k motorlu araç kullandın mı?
Haklısınız valla hocam en iyisi düşük motor benzin bence.10 numara motor nolmus?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
fazla yakıyor diye 1.6 üstü motora mı biniyoruz ki niye bunu konuşuyoruz![]()
Hocam koltuğa yapışırsınız da 1.3 tce gibi 1.4 guiletta gibi araçlarda sizi öylede yapıştırır geriye doğru 3.0 dizeliniz yoksa.Dizeli torku için seviyorum benzinli bir arabaya ne zaman binsem kemer takılı olsa bile yaylanıyorum, beni koltukta tutamıyor. O torkun seni yapıştırması hissi benim için önemli. Şuan elektrikli araç kullanıyorum zaten tork falan akıyor nefes alamıyorum gaza basıncakan basıncımın yönü değişiyor.
Benzinli oyuncak gibi geliyor çok güçlü değilse ki güçlü benzinlilere zaten bütçe yetmiyor.
C200d nin iki versiyonu var. Makyaj öncesi 2014-2017 arası olanlar 136HP ve renault motorlu, makyaj sonrası 2018-2021 arası 160HP ve mercedesin kendi motoru. Makyaj sonrası gelen motor hem seri hem de az yakıyor ama yine de benzinin devir çevirme avantajından dolayı c180 benzinli bir tık daha iyi yürür.Tır kamyon vs. Dışında dizele hiç gerek yok hem masraflı hem yavaş az yakıyor düşük devirde yüksek tork Cart curt 2.0 dizel alırsan tabi ki gitsin bir zahmet ama 1.4 turbolu benzinden boyuna fark yer ve 1.4 benzinden fazla yakar 1.4-1.5 dizellerin nasıl sürüm sürüm süründüğünü görüyorsunuz 1.0 benzin farkını atıyor dizel gibi benzin kullanırsanız da yokuş çıkmaz tabi yokuşda fark atar diyenlere.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam C200d nin 160 beygir olduğuna eminmisiniz ben daha düşük hatırlıyorum bir de hocam 160 beygir de gene fark yiyor 1.6 TDI 115 beygir 1.0 TSI 105 beygir miydi neydi tozuna yetişemiyor öyle bir test hatırlıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
1.3 tce den boyuna fark yiyen bir motor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Haklısınız valla hocam en iyisi düşük motor benzin bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam koltuğa yapışırsınız da 1.3 tce gibi 1.4 guiletta gibi araçlarda sizi öylede yapıştırır geriye doğru 3.0 dizeliniz yoksa.
Ama Mercedesde işte Toyota reno pejo gibi markalarda olmuyo Mercedes dede ya Aşırı masraflı ya aşırı pahalı.Mercedes vito kullanmışlığım var uzun zaman ve iş arkadaşımda 2010 model E220 kullanıyor.
Mercedes 2.2 Cdi dizelden başkası pek tatmin etmez beni. Hem ekonomik, Hem gazı kökleyince diyor ağalar yol açın bir zahmet ve fırlıyor.
Bu motorun tork çekiş kuvveti karşılığı Benzinlide 3.0 motor üzeridir. 2.7- 3.0 benzinli kullansanız hantal gibi kalır 2.2 dizel karşısında.
Dizeller candır ama Mercedeste![]()
Amerikanlar acımasızca 6.3 gibi çılgın motorlara biniyorlar biz hala az yaksın diye bir yerlerimizi yırtıyoruz.Türkiye nadir bir örnek diyebiliriz