Bios ayarları için acil destek

Layhton

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
133
Arkadaşlar merhaba sistem aşağıda imzamda olan sistem fakat genel olarak fps değerlerim ortalamanın altında. Bios ayarlarım yapılmadı bunun için destek lazım yardımınıza ihtiyacım var.

Şurdan başlayayım, 7500f işlemcim şuanda biosda 3700mhz speed ve 1.288V değeri gösteriyor. Bildiğim kadarıyla ortalamanın altında işlemciyi verimli bir şekilde kullanamıyorum.

Expo ayarına gelirsek, expo açınca sistem ilk başta sinyal yok veriyor ondan sonra aradan bir dakika geçince kendi açılıyor. Bende şimdi expo ayarını açıp birde memoey context restore ayarını açarak sorunu kaldırmaya çalışıcam.

Onun dışında ek olarak öneleriniz varsa yapmaya hazırım. (bios güncel)

Değerler bu şekilde

Ekler

• image.webp
    image.webp
    2.4 MB · Hit: 24
Mcr açmak mantıklı ciddi kısaltıyor boot süresini

İşlemcinin frekansı-voltajı normal. Değerler statik olmadığı için baz frekansı gösteriyor windowsta 5ghz görür

Mcr açmak mantıklı ciddi kısaltıyor boot süresini

İşlemcinin frekansı-voltajı normal. Değerler statik olmadığı için baz frekansı gösteriyor windowsta 5ghz görür
Mcr olayı çözdü

İşlemci windowsda 4,60ghz gözüküyor ama acaba voltaj değeri mi az? Bu işlemciyle yeterli performans alamadığımı düşünüyorum hala

Mcr olayı çözdü

İşlemci windowsda 4,60ghz gözüküyor ama acaba voltaj değeri mi az? Bu işlemciyle yeterli performans alamadığımı düşünüyorum hala
Normal pbo ile max 5 ghz görüyor zaten 4.6 boşta ise normal oyunda 5i zorluyor 4.8 4.9 takılıyorsa yine normal.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın colorful sanırım expo 1de çalıştırabildin mi görev yöneticisinde kaç mhz ramler?

Normal pbo ile max 5 ghz görüyor zaten 4.6 boşta ise normal oyunda 5i zorluyor 4.8 4.9 takılıyorsa yine normal.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın colorful sanırım expo 1de çalıştırabildin mi görev yöneticisinde kaç mhz ramler?
Asus b650m-r kullanıyorum ve memeory context olmadan bütün profilleri denedim olmadı, manuel ayar verdim yine olmadı şindi memory context açınca düzeldi.

İşlemcinin voltage değeriyle performansı arasında bir bağlantı var mı?

Asus b650m-r kullanıyorum ve memeory context olmadan bütün profilleri denedim olmadı, manuel ayar verdim yine olmadı şindi memory context açınca düzeldi.

İşlemcinin voltage değeriyle performansı arasında bir bağlantı var mı?
Çokta yok 4800 mhzde de 5600mhzde de max 5 ghz görüyor 7500f pbo ve oc kapalıysa aç düzelir işlemci.

Çokta yok 4800 mhzde de 5600mhzde de max 5 ghz görüyor 7500f pbo ve oc kapalıysa aç düzelir işlemci.
+200 e -30 verince pc açılış ekranında donuyordu ve düzelmiyordu. Ne yapabilirim başka?

Bunun pbo yüzünden olduğuna emin misin?
Dediğim işlemi yaptıktan sonra anlattıklarım oldu. Biosu sıfırlayıncada düzeldi, sanırım curve optimizerı -30 değilde biraz daha -20 gibi bi değer vermem lazım.

7500F ile 7600 farkıda yok fazla. -20'nin CO için hiçbir mantığı yok. Ryzen master ile en iyi çekirdeğini -35 yap, diğerlerini-30 -25 diye yaz, bazılarını düşük tut sistem stabil çalışsın.

Geri