Çözüldü✓ Bios güncel değilse PC açılmazmı ?

Noixy

80+
Reaksiyon skoru
5
Aldığım anakart b450 m k ikinci el eskiden R5 3600x takılmış çalışıyormuş bi sorunu yok dendi ben R5 5600 taktım bilgisayar çalışıyor ama ekran gelmiyor klavye mouse çalışmıyor sizce sorun nedir

Aldığım anakart b450 m k ikinci el eskiden R5 3600x takılmış çalışıyormuş bi sorunu yok dendi ben R5 5600 taktım bilgisayar çalışıyor ama ekran gelmiyor klavye mouse çalışmıyor sizce sorun nedir
Hayır güncel olmasada pc çalışır ekranda hiçbir tepki yoksa bios hasarlı olabilir

Bios update yapılmalı

Biosun güncellenmesi gerekiyor. Anakart bios flash desteklemiyorsa eski bir işlemci ile güncellemen lazım.
Doğru bilgi vermek lazım bios hasarlı felan sallamaktan başka bir şey değil. Satın aldığın arkadaşta o işlemci duruyorsa al güncelle ver.

b450 chipsete 5. nesil ryzen işlemci takabilmen için bios update yapman gerkli.

Anakartin eski galiba 5xxx serisi update yapmadıysan calismaz eger guncel degilse guncellemen gerekiyor biosun.

Geri