Çözüldü✓ BİOS güncelleme sonrası pc açılmıyor!!

Eviles61

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
453
Arkadaşlar anakartım gigabyte b450 s2h biosu en son sürümüne indirip kurdum ama gigabyte yasızısında kalıyor ne yapmam lazım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar anakartım gigabyte b450 s2h biosu en son sürümüne indirip kurdum ama gigabyte yasızısında kalıyor ne yapmam lazım?
Reset attım pc'ye açıldı 🤣

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Reset attım pc'ye açıldı 🤣
Hocam biosa girip güvenli moddan çıkarsanız düzelir 😅

Öncelikle anakartınızın Bios update işlemini kademeli olarak güncelleyin, yani direk en son versiyona güncellemeyin. Ve kesinlikle beta sürüm kurmayın. Eğer sisteminiz sorunsuz çalışıyorsa bios update işine girmenizi tavsiye etmem. Şimdi gelelim konumuza , bios update sonrası ekrana hiç görüntü gelmiyorsa veya ekran logoda takılı kalıyorsa ilk olarak aşağıdaki adımları uygulayın.

• Anakart, işlemci, ekran kartı güç kabloları takılı kalsın, bios piline de dokunmayın (Pili ÇIKARMAYIN).
  • HDMI dan monitör bağlantısını yapın.(Displayport kullanmayın)
  • Kasanın usb portlarında bağlantı olmasın.
  • Kasayı elektrikten çekin ve statik elektriğin boşalması için 10 sn güç tuşuna basılı tutun.
  • Daha sonra anakart üzerinde genellikle çift pinden oluşan “clr cmos” pinlerini tornavida yardımı ile birbirine temas ettirin. Pinleri tamas ettirirken güç tuşuna da basmayı unutmayın.
  • Kısacası clt cmos pinlerine ve kasa güç tuşuna 10 sn basılı tutun.
  • Kasaya güç verdiğinizde birkaç reset sonrası sizi bios ekranına atacaktır.
  • Bu aşamadan sonra klvye Mouse’u USB 2.0 portlarına takın, 3.0 portunu Windows açılana kadar kullanmayın.

Geri