Neler Yeni

BİOS GÜNCELLEME SORUNU

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan
Merhabalar, bios güncellemesi yapmak için anakartımın sitesinden beta bir yeni sürümü download ettim ve dosyayı flash belleğe attım tabi önce biçimlendirdim
Sistemi yeniden başlatıp biosa girdim
M flash modunda başlattım (flash bellek pc ye takılı haldeydi)
Sistem kendini baştan başlattı fakat siyah ekranda kaldı artık hiçbir şekilde açamadım BİOS pilini çıkardım yine işlemedi ne yapmam lazım sizce yanmış mıdır anakart
Yeni aldım pc yi itopyadan illede servise göndermem gerekiyormu?

Anakart : msi b450m pro-m2 max

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ben onu live update programı ile denemiştim fakat error vermişti. Bios pilini çıkarıp en az 15 dk beklemeni öneririm ben öyle çözmüştüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar, bios güncellemesi yapmak için anakartımın sitesinden beta bir yeni sürümü download ettim ve dosyayı flash belleğe attım tabi önce biçimlendirdim
Sistemi yeniden başlatıp biosa girdim
M flash modunda başlattım (flash bellek PC ye takılı haldeydi)
Sistem kendini baştan başlattı fakat siyah ekranda kaldı artık hiçbir şekilde açamadım BİOS pilini çıkardım yine işlemedi ne yapmam lazım sizce yanmış mıdır anakart
Yeni aldım PC yi itopyadan illede servise göndermem gerekiyormu?

Anakart : msi b450m pro-m2 max
Ekstra olarak bağlı olan klavye ile mouse görüyor mu anakart ?

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Anakartı servise yollayın, onlar halleder.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Anakartı servise yollayın, onlar halleder.
İlla hallederler de basit bir hata için fakat normalde 3-4 gün en az beklemesi gerekirken itopya da bu süre çok daha uzun basit bir hata için değmez o kadar süre bilgisayarsız kalmaya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben onu live update programı ile denemiştim fakat error vermişti. Bios pilini çıkarıp en az 15 dk beklemeni öneririm ben öyle çözmüştüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekstra olarak bağlı olan klavye ile mouse görüyor mu anakart ?
Evet klavye ve mouse görüyor bilgisayar fakat komut almıyor pc
bios pilini çıkarıp 15 dk bekleme olayını pc açıkken yapıcaz doğrumudur

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Evet klavye ve mouse görüyor bilgisayar fakat komut almıyor PC
bios pilini çıkarıp 15 dk bekleme olayını PC açıkken yapıcaz doğrumudur
Hayır dostum.
Bilgisayarı tamamen kapat öyle bios pilini çıkar 15 dk bekle.
Daha sonra tekrar takıp aç bilgisayarını.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlla hallederler de basit bir hata için fakat normalde 3-4 gün en az beklemesi gerekirken itopya da bu süre çok daha uzun basit bir hata için değmez o kadar süre bilgisayarsız kalmaya.
Katılıyorum eğer anakart yanmış sa bu benim hatam olduğundan yeni bir anakart almak zorundayım sisteme buda Ekstra para demek

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Ez flash yokmu senin anakartta boşa flashbellekle uğraşıyorsunuz internet üzerinden de bios update yapılabiliyor.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Katılıyorum eğer anakart yanmış sa bu benim hatam olduğundan yeni bir anakart almak zorundayım sisteme buda Ekstra para demek
Dediğim gibi aynı sorunu yaşadım. B450m a pro max modelini kullanıyorum. Ekran gelmedi bios pilini çıkardım kendini fabrika ayarlarına çekti o süre boyunca.

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Basit bir hata? Çökmüş BIOS, ne yapabilir ki? BIOS güncelleyen dikenine katlanır. Ayrıca İtopya'ya değil, MSI servisine yollamalı.

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ez flash yokmu senin anakartta boşa flashbellekle uğraşıyorsunuz internet üzerinden de bios update yapılabiliyor.
Ez Flash ASUS için. İnternet üzerinden yapılan BIOS güncelleme daha riskli, tek akıllı da sizsiniz.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Ez Flash ASUS için. İnternet üzerinden yapılan BIOS güncelleme daha riskli, tek akıllı da sizsiniz.
Asusa özel olduğunu bilmiyordum. Yoo ben 2 sefer yaptım hiçbirşey de olmadı flashlada yaptım bir farkı yok daha basiti varken niye uğraşalım ki.

Top Bottom