Neler Yeni

BIOS güncellemesi hk.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
berkay
Selamlar, ASUS B450M-K II anakartım mevcut. Üzerinde Ryzen 3 3100 takılı. Ryzen 5 5600X takmadan önce BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor mu? Ayrıca güncellemeyi yapmam gerekiyor ise usb bellek şart mı? Bu konuda bilgili değilim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (şu anki BIOS sürüm ve tarihi: 0309 - 01.09.2020)

Klaus1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Taha Kenan
Takmadan önce bios güncellemesi yapman gerekebilir son sürüm bios kullanmanda fayda var ve usb bellek şart
Youtubeden video açıp çok rahat güncelleme yapabilirsin.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,331
İsim
Semih Boran
Selamlar, ASUS B450M-K II anakartım mevcut. Üzerinde Ryzen 3 3100 takılı. Ryzen 5 5600X takmadan önce BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor mu? Ayrıca güncellemeyi yapmam gerekiyor ise usb bellek şart mı? Bu konuda bilgili değilim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (şu anki BIOS sürüm ve tarihi: 0309 - 01.09.2020)
Güncellemeniz gerekebilir. Aslında usbsiz de bios güncelleniyor ama biosa ve işlemciye bağlı bir durum. Sizde usb ile güncellenebiliyor.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
eret.JPG

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Melih Baygör
senin bios sürümün anakart ilk çıktığında gelen versiyon güncelleme yapman gerekiyor. tercihe göre yapman gerekiyor
https://www.asus.com/tr/motherboard...-ii/helpdesk_bios?model2Name=PRIME-B450M-K-II
anakartının adresi bu. 4604 numaralı sürümü indir. sisteme usb bellek bağla sonrasında inen dosyanın içini açıp cap uzantılı dosyayı at. tüm zip dosyasını atma. sonra da, biosa girip ez flash utility yazan yeri bulup usb ni seç ve yükle de. uyarı çıkar tamam diyerek devam et. bios güncelleme sırasında klavye mouse vs bir şey ile oynama. mümkün mertebe sistemin elektiriğinin gitmemesi için önlemini al. yüklenince sistem yeniden başlar. bios güncellemesi sonrası bios sıfırlanır bilgin olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

güzel paylaşım destek var gözüküyor. ama tüm sistemi toplayıp çalışmama riski alınır mı bilemedim :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hepinize teşekkür ederim, rahat ve basit bir şekilde işimi hallettim. Sonralardan okuyan ve benim gibi bilgisi olmayan biri için eklemek istediğim bir şey var. Anakartınızın modeli ne ise youtube a yazıp how to bios update tarzında yanına eklemeniz. Her anakartın arayüzü muhtemelen farklıdır. Sonraki yapacağınız adımları önceden görmüş olursunuz. Benim gibi bilgili değilseniz tıklayacağınız yerleri bulmak karışık gelebilir, benim fazlaca işime yaradı. Herkese iyi forumlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,402
Üyeler
169,567
Son üye
mcantruk
Top Bottom