Neler Yeni

Yardım BIOS Güncellemeye Korkuyorum...

lexerotk

80+ Bronze
Bilgisayarımda arasıra masaüsütü dahil drop yiyorum ve aşırı kasıyor bende o yüzden bios güncellemek istedim fakat tam güncellerken elektrik kesilir diye çok korkuyorum. Yada beilki yanlış bios dosyasını indirmişimdir falan. Sizce korkumu yenip yapmalımıyım yoksa bir keneramı atmalıyım bu fikri?

En İyi Cevap
Bilgisayarımda arasıra masaüsütü dahil drop yiyorum ve aşırı kasıyor bende o yüzden bios güncellemek istedim fakat tam güncellerken elektrik kesilir diye çok korkuyorum. Yada beilki yanlış bios dosyasını indirmişimdir falan. Sizce korkumu yenip yapmalımıyım yoksa bir keneramı atmalıyım bu fikri?
1) Bios güncellemesi yaptığında elektrik kesilirse anakartın tamamen kullanılmaz hale gelmez servise yolladığında düzeltip sana geri gönderirler
2) Bios güncellemesi sırasında elektrik kesilmesi gibi sorunları yaşamak istemiyorsan gündüz vakti bios güncellemeni öneririm bunun yanında güncellemeye başlamadan önce planlı elektrik kesintilerini kontrol etmeni öneririm.
3) Yükleyeceğin sürümün beta olmamasına dikkat et beta sürücülerin...

Uğur Karabulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Uğur Karabulut
yapmalısın

lexerotk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

lyrianswx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Poyraz Bulut
Korkulacak bir şey yok anakartin adını yazıp sitesine girdiğinde orda bios kısmından en üstteki olan versiyonu indiriyorsun büyük bir dosya da değil zaten kolayca biosunu güncelleyebilirsin ve kesinlikle gerekiyor

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Gece yapma da ne zaman yaparsan yap. Benim oturduğum muhitte gece sık sık kesinti oluyor.

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Hocam peki elektrik kesintisi olsa anakart tamamen çöpmü olur yoksa kurtarma şansımız varmı. Ve bu durumda garantiye gönderebilirmiyim?
neden çöp olsun en kötüsü teknik servise verirsin tekrar kurarlar bios hiç sıkıntı olmaz boşa korkma

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,598
İsim
Deniz Bey
Anakartın nedir genel olarak kesinti olmuyor ise merak etme korkunun ecele faydası yok :)

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam peki elektrik kesintisi olsa anakart tamamen çöpmü olur yoksa kurtarma şansımız varmı. Ve bu durumda garantiye gönderebilirmiyim?
garantiye gönderirsen yeni bios yazarlar

lexerotk

80+ Bronze
Kardeş bozulursa yenisini alırsın takma bu kadar
Hocam elimde sağlamı varken devletin zamansız elektrik kesintileri yüzünden neden tekrar para verip yenisini alayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartın nedir genel olarak kesinti olmuyor ise merak etme korkunun ecele faydası yok :)
Biostar B550MH 6.1 modeli

İnşallah buna gerek kalmaz hocam.

Hocam bu doğrumudur bios kısmından en üsttekini indirdim. https://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=994#download

lexerotk

80+ Bronze
GÜZEL HABER! Sağlam çıktım hocalarım. Bilgisayar başında hatim indiriyordum.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
1) Bios güncellemesi yaptığında elektrik kesilirse anakartın tamamen kullanılmaz hale gelmez servise yolladığında düzeltip sana geri gönderirler
2) Bios güncellemesi sırasında elektrik kesilmesi gibi sorunları yaşamak istemiyorsan gündüz vakti bios güncellemeni öneririm bunun yanında güncellemeye başlamadan önce planlı elektrik kesintilerini kontrol etmeni öneririm.
3) Yükleyeceğin sürümün beta olmamasına dikkat et beta sürücülerin yanında BETA VERSİON yazar

Örnek Fotoğraf: Yukarıdaki version beta olduğu belirtmiş onu indirmeyip bir altındaki indirmen sağlıklı olacaktır.
1659746066208.png

En İyi Cevap
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,443
Üyeler
165,535
Son üye
ahmet ozturk45
Top Bottom