1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusunda
Dram frekansını auto mu yapayım 3000 de kalsın mı çünkü profile 1 girince birsey değişmiyor ayarlardaXMP profilini profil 1 yapıp kaydedip çıktıktan sonra tekrardan biosa girip frekansın değişip değişmediğini söyleyin.
Tamamdırçok ilginç ram frekansını 3200'e ayarla yazıyor ama 2666'da kalmış xmp profili 2 yapıp yine deneyin ya da dram frequcy'i 3200'e çekmeye çalışın.
Hocam daha demin de aynı şey oldu ben save and reboot dedikten sonra ekran gelmiyor neden böyle oluyor biliyormusunuz ?çok ilginç ram frekansını 3200'e ayarla yazıyor ama 2666'da kalmış xmp profili 2 yapıp yine deneyin ya da dram frequcy'i 3200'e çekmeye çalışın.
BIOS'u güncelle, ondan sonra A-XMP 1'i aktif et ve hiçbir şeye dokunmadan kaydedip çık.
Bios güncel hocam satın alırken güncellemelerini söylemiştim zaten güncellenmiş hali ile geldiBIOS'u güncelle, ondan sonra A-XMP 1'i aktif et ve hiçbir şeye dokunmadan kaydedip çık.
Hayır güncel değil en son çıkan BIOS 7C52v3G, sende şuan kurulu olan 7C52v3E BIOS'u. Ve senin BIOS tarihin 2024'ü gösteriyor. BIOS'u kesinlikle güncelle.Bios güncel hocam satın alırken güncellemelerini söylemiştim zaten güncellenmiş hali ile geldi
o zaman bios pilini çıkartıp biraz bekleyip geri takın bios sıfırlayın yani.Bios güncel hocam satın alırken güncellemelerini söylemiştim zaten güncellenmiş hali ile geldi
Bios güncellemesi için başka bir amd işlemcinin olması lazım değil mi hocamBIOS'u güncelle, ondan sonra A-XMP 1'i aktif et ve hiçbir şeye dokunmadan kaydedip çık.
Tamamdıro zaman bios pilini çıkartıp biraz bekleyip geri takın bios sıfırlayın yani.
Hayır gerek yok şuanki işlemcinle güncelleyebilirsin. Bilmiyorsan anlatırım.Bios güncellemesi için başka bir amd işlemcinin olması lazım değil mi hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamamdır