1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusunda
Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusundaHayır gerek yok şuanki işlemcinle güncelleyebilirsin.
Bilmiyorum hocam yardımcı olabilirsenizHayır gerek yok şuanki işlemcinle güncelleyebilirsin. Bilmiyorsan anlatırım.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusunda
Hocam çok teşekkür ederim umarım yapabilirim saolun1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video çekmiştim yardımcı olabilir sana:
Hocam bu arada varsa UPS gibi bir cihaz kullanın elektrik kesilirse felan büyük sorun yaşarsınız.1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Hocam kesilmez herhalde ya ups gibi bir cihaz yok elimde vallaHocam bu arada varsa UPS gibi bir cihaz kullanın elektrik kesilirse felan büyük sorun yaşarsınız.
Güncelleme yarıda kalırsa anakartına fatiha okuyabilirsin.
Hocam 3200 mhze şimdi geçti ramlar1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
Henüz yapmadım güncellemeyi ama geçtiHocam kesilmez herhalde ya ups gibi bir cihaz yok elimde valla
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam 3200 mhze şimdi geçti ramlar
BIOS'u güncelle, TPM ile ilgili bir sorunu gidermişlerdi.Hocam kesilmez herhalde ya ups gibi bir cihaz yok elimde valla
Henüz yapmadım güncellemeyi ama geçti
Hocam kesilmez herhalde ya ups gibi bir cihaz yok elimde valla
Henüz yapmadım güncellemeyi ama geçti
Sen gene de güncelle. Zaman ayarların yanlış.
Şuan ekran yok mu? Kasanın üstünden kapa aç yap. Olmazsa söyle.Hocam şimdi ben masaüstüne nasıl geçicem save and reboot dedikten sonra ekran gelmiyor ne yapabilirim ?
Sistemi komple güçten kes, üstünde USB bellek, güç kablosu bağlı olmasın. Sonra anakartında takılı olan RAM'leri çıkar. Sonra anakart üstündeki JBAT 1 yazan 2 pinli kısma tornavida ile 5-10 saniye boyunca iki pine aynı anda değdir. Ondan sonra RAM'leri geri tak ve sistemi çalıştır.Okey, save and reboot diyince yeniden başlatıyor ama ekran gelmiyor fare ışığı filan geliyor normal şekilde