1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusunda
Şimdi açtım hocam bios ayarlarına geri döndü ve ram mhz 2666 çekmiş tekrardanSistemi komple güçten kes, üstünde USB bellek, güç kablosu bağlı olmasın. Sonra anakartında takılı olan RAM'leri çıkar. Sonra anakart üstündeki JBAT 1 yazan 2 pinli kısma tornavida ile 5-10 saniye boyunca iki pine aynı anda değdir. Ondan sonra RAM'leri geri tak ve sistemi çalıştır.Alıntıyı görüntüle
Xmp de kapanmış hersey sıfırlanmış yaniŞimdi açtım hocam bios ayarlarına geri döndü ve ram mhz 2666 çekmiş tekrardan
Tamamdır, hiçbir ayara dokunmadan bir BIOS'u güncelle, ondan sonra XMP'yi A-XMP 1 olarak ayarlarsın.Şimdi açtım hocam bios ayarlarına geri döndü ve ram mhz 2666 çekmiş tekrardan
Mesaj otomatik birleştirildi:
Xmp de kapanmış hersey sıfırlanmış yani
Tamamdır hocamTamamdır, hiçbir ayara dokunmadan bir BIOS'u güncelle, ondan sonra XMP'yi A-XMP 1 olarak ayarlarsın.
Tamamdır, hiçbir ayara dokunmadan bir BIOS'u güncelle, ondan sonra XMP'yi A-XMP 1 olarak ayarlarsın.
Discard changes and exit yap şimdilik.Tamamdır hocam
Alıntıyı görüntüleburadan ne ile çıkayım hocam reboot mu yine
Save Changes and reboot yap. Senin Windows UEFI kurulu dimi?Yine biosa attı hocam beni
Hocam windows 10 dan bahsediyorsunuz galiba , o önceki ddr3 bilgisayarda kuruluydu ve şuan kullandığım hddler önceki bilgisayardakiler ,hdd'lerin içine kuruludur mu ?Windows uefi nedir hocam valla sizi de yorduk akşam akşam hocam kusura bakmayın
Eski sistemlerde Legacy olarak Windows kuruluyordu. Yanlışım yoksa 2013'ten beri çoğu sistem UEFI'ye geçiş yaptı. Şuan anakartın sadece UEFI olarak aktif, eğer Windows Legacy kurulduysa Windows'un şuan gelmemesi normal. Halen BIOS'a atıyor mu?Windows uefi nedir hocam valla sizi de yorduk akşam akşam hocam kusura bakmayın
Aynen büyük ihtimalle şuan Legacy olarak kurulu. Açıldı mı bilgisayar? Açılmadıysa Legacy moda alalım anakartı.Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam windows 10 dan bahsediyorsunuz galiba , o önceki ddr3 bilgisayarda kuruluydu ve şuan kullandığım hddler önceki bilgisayardakiler ,hdd'lerin içine kuruludur mu ?
Save and reboot dediğimde display port sinyal yok diyor ekran gelmiyor ama bilgisayar çalışır durumdaEski sistemlerde Legacy olarak Windows kuruluyordu. Yanlışım yoksa 2013'ten beri çoğu sistem UEFI'ye geçiş yaptı. Şuan anakartın sadece UEFI olarak aktif, eğer Windows Legacy kurulduysa Windows'un şuan gelmemesi normal. Halen BIOS'a atıyor mu?
AçılmadıEski sistemlerde Legacy olarak Windows kuruluyordu. Yanlışım yoksa 2013'ten beri çoğu sistem UEFI'ye geçiş yaptı. Şuan anakartın sadece UEFI olarak aktif, eğer Windows Legacy kurulduysa Windows'un şuan gelmemesi normal. Halen BIOS'a atıyor mu?
Aynen büyük ihtimalle şuan Legacy olarak kurulu. Açıldı mı bilgisayar? Açılmadıysa Legacy moda alalım anakartı.
Tekrardan BIOS'a gir. Ekrana görüntüsü gelmiyorsa gene sıfırla BIOS'u.Save and reboot dediğimde display port sinyal yok diyor ekran gelmiyor ama bilgisayar çalışır durumda
Açılmadı
Pc aç kapa yapınca bios geliyor ama biostan save and reboot deyince gelmiyorTekrardan BIOS'a gir. Ekrana görüntüsü gelmiyorsa gene sıfırla BIOS'u.
Biosa geldim hocam ben şuanda ne yapmalıyım?Tekrardan BIOS'a gir. Ekrana görüntüsü gelmiyorsa gene sıfırla BIOS'u.
EZ Mode aktifken sağ alt kısımda CSM/UEFI seçeneğini göreceksin, onu CSM yap ve save and reboot yap. (Yeşil renk hangisinin üstündeyse o seçilidir.)Pc aç kapa yapınca bios geliyor ama biostan save and reboot deyince gelmiyor
Biosa geldim hocam ben şuanda ne yapmalıyım?
Csm e getirdim save and reboot yaptım tekrar biosa attı beni hocamEZ Mode aktifken sağ alt kısımda CSM/UEFI seçeneğini göreceksin, onu CSM yap ve save and reboot yap. (Yeşil renk hangisinin üstündeyse o seçilidir.)
EZ Mode aktifken sağ alt kısımda CSM/UEFI seçeneğini göreceksin, onu CSM yap ve save and reboot yap. (Yeşil renk hangisinin üstündeyse o seçilidir.)