Neler Yeni

Çözüldü✓ Bios ram mhz ayarları

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Ramim 3200 mhz destekliyor ama bios ayarlarına girdiğimde 2666 mhz olarak kullanılıyor böyle kullanmam doğru mu yoksa 3200 e yukseltsem birsey olurmu ?

En İyi Cevap
Nasıl olacak hocam valla çok cahil kaldım konulara bios ayarları konusunda
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support buradan 7C52v3G BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C52AMS.3G0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C52AMS.3G0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi...

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Sistemi komple güçten kes, üstünde USB bellek, güç kablosu bağlı olmasın. Sonra anakartında takılı olan RAM'leri çıkar. Sonra anakart üstündeki JBAT 1 yazan 2 pinli kısma tornavida ile 5-10 saniye boyunca iki pine aynı anda değdir. Ondan sonra RAM'leri geri tak ve sistemi çalıştır.Alıntıyı görüntüle
Şimdi açtım hocam bios ayarlarına geri döndü ve ram mhz 2666 çekmiş tekrardan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Xmp de kapanmış hersey sıfırlanmış yani

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin

Xmp de kapanmış hersey sıfırlanmış yani
Tamamdır, hiçbir ayara dokunmadan bir BIOS'u güncelle, ondan sonra XMP'yi A-XMP 1 olarak ayarlarsın.

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Tamamdır, hiçbir ayara dokunmadan bir BIOS'u güncelle, ondan sonra XMP'yi A-XMP 1 olarak ayarlarsın.
Tamamdır hocam

20221231_164542.jpg
buradan ne ile çıkayım hocam reboot mu yine

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes

Windows uefi nedir hocam valla sizi de yorduk akşam akşam hocam kusura bakmayın
Hocam windows 10 dan bahsediyorsunuz galiba , o önceki ddr3 bilgisayarda kuruluydu ve şuan kullandığım hddler önceki bilgisayardakiler ,hdd'lerin içine kuruludur mu ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Windows uefi nedir hocam valla sizi de yorduk akşam akşam hocam kusura bakmayın
Eski sistemlerde Legacy olarak Windows kuruluyordu. Yanlışım yoksa 2013'ten beri çoğu sistem UEFI'ye geçiş yaptı. Şuan anakartın sadece UEFI olarak aktif, eğer Windows Legacy kurulduysa Windows'un şuan gelmemesi normal. Halen BIOS'a atıyor mu?

Hocam windows 10 dan bahsediyorsunuz galiba , o önceki ddr3 bilgisayarda kuruluydu ve şuan kullandığım hddler önceki bilgisayardakiler ,hdd'lerin içine kuruludur mu ?
Aynen büyük ihtimalle şuan Legacy olarak kurulu. Açıldı mı bilgisayar? Açılmadıysa Legacy moda alalım anakartı.

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
Eski sistemlerde Legacy olarak Windows kuruluyordu. Yanlışım yoksa 2013'ten beri çoğu sistem UEFI'ye geçiş yaptı. Şuan anakartın sadece UEFI olarak aktif, eğer Windows Legacy kurulduysa Windows'un şuan gelmemesi normal. Halen BIOS'a atıyor mu?
Save and reboot dediğimde display port sinyal yok diyor ekran gelmiyor ama bilgisayar çalışır durumda

Aynen büyük ihtimalle şuan Legacy olarak kurulu. Açıldı mı bilgisayar? Açılmadıysa Legacy moda alalım anakartı.
Açılmadı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Save and reboot dediğimde display port sinyal yok diyor ekran gelmiyor ama bilgisayar çalışır durumda

Açılmadı
Tekrardan BIOS'a gir. Ekrana görüntüsü gelmiyorsa gene sıfırla BIOS'u.

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Pc aç kapa yapınca bios geliyor ama biostan save and reboot deyince gelmiyor

Biosa geldim hocam ben şuanda ne yapmalıyım?
EZ Mode aktifken sağ alt kısımda CSM/UEFI seçeneğini göreceksin, onu CSM yap ve save and reboot yap. (Yeşil renk hangisinin üstündeyse o seçilidir.)

Traqueer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Enes
EZ Mode aktifken sağ alt kısımda CSM/UEFI seçeneğini göreceksin, onu CSM yap ve save and reboot yap. (Yeşil renk hangisinin üstündeyse o seçilidir.)
Csm e getirdim save and reboot yaptım tekrar biosa attı beni hocam

20221231_170207.jpg

Top Bottom