Neler Yeni

Bios Update Nasıl Yapacağım?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
hayır anakartın düşük olduğu için kısa devre mi ne yapar dedi salladı mı bilmiyorum artık bir de son olarak senden isteğim piyasadaki en ucuz b550 hangisi? sağol yardımların için iyi akşamlar
Kısa devre şeysini ilk defa senden duydum, standart olarak zaten tüm anakartlarda açık olarak geliyor bir problem yaratmaz. Ucuz anakart olarak B550M-K iş yapar ama sonra alacağın için şuan bu dediklerimin bir önemi yok. Önemli değil hocam.

HyperChief

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/A320M-A-PRO/support buradan 7C51v16 BİOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C51AMS.160 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BİOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C51AMS.160 adlı dosyayı seçip BİOS'u güncelleyeceksin.
Not: BİOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: Yayınlanan en son sürümde BETA BİOS'u var, bunu yayımlarımı sebebi şuan kuracağınız 7C51v16 BİOS'unda bazı ayarlarda sıkıntı olduğu için yeniden yayımlamışlar. İstersen direk 7C51v171(Beta version) sürümünü kurabilirsin ama BETA sürüm olduğu için sistemde belki sıkıntı çıkarabilir ve kart garantilik olabilir. (Bende MSI B450M-A Pro Max var, hep riske girip BETA sürümlerini kurdum ve bir problem yaşamadım.)
Böyle bir video çekmiştim bu da sana yardımcı olabilir:
Bende 5800x3D için TUF B550 anakartıma şimdi bios update yapıcağım'da 2 sorum olucak.

1- Usb biçimlendirirken FAT32 yok exFAT var sıkıntı olur mu ?

Ekran.PNG

2- Sistemi internet'den bakarak topladım ama statik elektrik var mı yokmu bilmiyorum çalıştırırsam bir sıkıntı olur mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende 5800x3D için TUF B550 anakartıma şimdi bios update yapıcağım'da 2 sorum olucak.

Ekran.PNG

2- Sistemi internet'den bakarak topladım ama statik elektrik var mı yokmu bilmiyorum çalıştırırsam bir sıkıntı olur mu ?

Ayırma boyutu 128 kilobayt'da değiştirmeye gerek var mı ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Alıntıyı görüntüle

1) exFAT olarak kalabilir boyutu yüksek belleklerde FAT32 yok.
2) Sistemi aç eğer 10 saniye içinde birden kapanmazsa statik elektrik problemi yoktur.
3) Ayırma boyutuna dokunmana gerek yok.
Bu işlemlerden önce anakartının kutusunun ön tarafının fotoğrafını atabilir misin?

Reindi

80+ Silver

Alıntıyı görüntüle

Ben fat mat yapmadan attım içine direk sıkıntı çıkarmadı

HyperChief

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
.
1) exFAT olarak kalabilir boyutu yüksek belleklerde FAT32 yok.
2) Sistemi aç eğer 10 saniye içinde birden kapanmazsa statik elektrik problemi yoktur.
3) Ayırma boyutuna dokunmana gerek yok.
Bu işlemlerden önce anakartının kutusunun ön tarafının fotoğrafını atabilir misin?
Anakart.jpeg

Geçen sene aldım anakart'ı 5800x3D gelmemişti.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

HyperChief

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
.
Aslında sistemi başlattığın an çalışması gerekir onu denedin mi? Sen bir dene yinede.
Daha hiç başlatmadım sistemi ama ben aldığım'da işlemci piyasada yoktu çoğu kişi update yapmamı söyledi. Statik elektrik olabilir diye açmadım. Hafta içi kabloları ve statik elektrik olup olmadığını gösterip açıcaktım. Ama eğer bir sıkıntı olmuyacak ise ram ve ekran kartı takıp sistemi açabilirim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Daha hiç başlatmadım sistemi ama ben aldığım'da işlemci piyasada yoktu çoğu kişi update yapmamı söyledi. Statik elektrik olabilir diye açmadım. Hafta içi kabloları ve statik elektrik olup olmadığını gösterip açıcaktım. Ama eğer bir sıkıntı olmuyacak ise ram ve ekran kartı takıp sistemi açabilirim.
Kablolamadan eminsen güç kablosunu takmadan güç tuşuna 10 saniye basılı tut. Statik elektrik varsa atar. Sonra RAM ile ekran kartını tak, sistemi çalıştır.

HyperChief

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
.
Kablolamadan eminsen güç kablosunu takmadan güç tuşuna 10 saniye basılı tut. Statik elektrik varsa atar. Sonra RAM ile ekran kartını tak, sistemi çalıştır.

8.jpeg

9.jpeg

7.jpeg

6.jpeg

Ekran kartı 3 tane 8pin istiyor.

10.jpeg

Bundan 1 tane daha mı kullanıyım yoksa aşağıdaki kablo iş görür mü ?

3.jpeg

4.jpeg

Ekler

• 6.jpeg
    6.jpeg
    200.1 KB · Hit: 15
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    137.4 KB · Hit: 18

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ekran kartı 3 tane 8pin istiyor.

Alıntıyı görüntüle

Bundan 1 tane daha mı kullanıyım yoksa aşağıdaki kablo iş görür mü ?

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Kablolama doğru gibi işlemcinin fanını CPU_FAN 1'e taktınız dimi? Ekran kartı için yanlışım yoksa yukarıdaki PCI kablolarını takacaksın. Birde takmadıysan CPU'nun 8 pinlik kablosunu takacaksın. Bunun için yeni bir konu açman daha iyi olur.

HyperChief

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
.
Kablolama doğru gibi işlemcinin fanını CPU_FAN 1'e taktınız dimi? Ekran kartı için yanlışım yoksa yukarıdaki PCI kablolarını takacaksın.
CPU-FAN1 de egzoz fan var onun yanın'daki kablo sıvı soğutmadan çıkan kablo diğeri de ARGB kablosu sanırsam

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
CPU-FAN1 de egzoz fan var onun yanın'daki kablo sıvı soğutmadan çıkan kablo diğeri de ARGB kablosu sanırsam
İstersen hocam yeni bir konu aç, sistem montajından daha iyi anlayanlar sana yardımcı olur.

HyperChief

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
.
Kablolama doğru gibi işlemcinin fanını CPU_FAN 1'e taktınız dimi? Ekran kartı için yanlışım yoksa yukarıdaki PCI kablolarını takacaksın.
PCI takıcağım ama 2 tane 8 Pin var bana 3 tane 8 pin lazım CPU kablosu tek 8 pinli gibi duruyor onu mu kullanayım yoksa aynı PCI kablosu 2 li 1 tanesini mi kullanayım.

İstersen hocam yeni bir konu aç, sistem montajından daha iyi anlayanlar sana yardımcı olur.
tamamdır.

Top Bottom