1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,Anakart A320M-Pro bunu nasıl güncelleyebilirim biosunu yardımcı olur musunz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yardımcı Olacak Yok mu?
.
pc yı aldığımdan beri bir kere girmedim oraya 3 yıl olacak nerdeyse.1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/A320M-A-PRO/support buradan 7C51v16 BİOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C51AMS.160 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BİOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C51AMS.160 adlı dosyayı seçip BİOS'u güncelleyeceksin.
Not: BİOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: Yayınlanan en son sürümde BETA BİOS'u var, bunu yayımlarımı sebebi şuan kuracağınız 7C51v16 BİOS'unda bazı ayarlarda sıkıntı olduğu için yeniden yayımlamışlar. İstersen direk 7C51v171(Beta version) sürümünü kurabilirsin ama BETA sürüm olduğu için sistemde belki sıkıntı çıkarabilir ve kart garantilik olabilir. (Bende MSI B450M-A Pro Max var, hep riske girip BETA sürümlerini kurdum ve bir problem yaşamadım.)
Tüm sistemin nedir? XMP ayarını açmadıysan bilgisayarının bunca zamandır nimetlerinden faydalanmamışsın.pc yı aldığımdan beri bir kere girmedim oraya 3 yıl olacak nerdeyse.
Merhaba sağol yardımcı olduğun için ben güncelleştirdim bu biosu güncelleştirdikten sonra böyle oldu bu güncellenmiş mi?1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/A320M-A-PRO/support buradan 7C51v16 BİOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C51AMS.160 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BİOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C51AMS.160 adlı dosyayı seçip BİOS'u güncelleyeceksin.
Not: BİOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: Yayınlanan en son sürümde BETA BİOS'u var, bunu yayımlarımı sebebi şuan kuracağınız 7C51v16 BİOS'unda bazı ayarlarda sıkıntı olduğu için yeniden yayımlamışlar. İstersen direk 7C51v171(Beta version) sürümünü kurabilirsin ama BETA sürüm olduğu için sistemde belki sıkıntı çıkarabilir ve kart garantilik olabilir. (Bende MSI B450M-A Pro Max var, hep riske girip BETA sürümlerini kurdum ve bir problem yaşamadım.)
Böyle bir video çekmiştim bu da sana yardımcı olabilir:
Evet hocam başarılı bir şekilde güncellenmiş a-XMP ayarını ve UEFİ ayarını aktif ettin mi? Tam sistemin nedir?Merhaba sağol yardımcı olduğun için ben güncelleştirdim bu biosu güncelleştirdikten sonra böyle oldu bu güncellenmiş mi? Alıntıyı görüntüle
Ryzen 5 5500 gelecek yolda A320M-pro RX6600 16GB 3000 MHz RAM KingstonunEvet hocam başarılı bir şekilde güncellenmiş a-XMP ayarını UEFİ ayarını aktif ettin mi? Tam sistemin nedir?
şuanki işlemci 1600afRyzen 5 5500 gelecek yolda A320M-pro RX6600 16GB 3000 MHz RAM Kingstonun
XMP açıcam o kolay zatenRyzen 5 5500 gelecek yolda A320M-pro RX6600 16GB 3000 MHz RAM Kingstonun
şuanki işlemci 1600af
En kısa zamanda anakartı da değiştir.Ryzen 5 5500 gelecek yolda A320M-pro RX6600 16GB 3000 MHz RAM Kingstonun
şuanki işlemci 1600af
XMP açıcam o kolay zaten
a320m ile bu parçaları kullansam bir sıkıntı çıkar mı? ilerde güncelleyeceğim anakartı b550 olarakEvet hocam başarılı bir şekilde güncellenmiş a-XMP ayarını ve UEFİ ayarını aktif ettin mi? Tam sistemin nedir?
belki 5-6 ay sonra falan değiştiririm bir de M2 SSD alırım temiz olura320m ile bu parçaları kullansam bir sıkıntı çıkar mı? ilerde güncelleyeceğim anakartı b550 olarak
Şuanlık bir sıkıntı çıkarmaz, anakartı değiştirdikten sonra SAM ayarını da aç.a320m ile bu parçaları kullansam bir sıkıntı çıkar mı? ilerde güncelleyeceğim anakartı b550 olarak
İşlemciyi yüksek performansta kullanıyorsun kapatmanı tavsiye etmem işlemci sıcaklık problemin yoksa.birisi şey diyordu Core Performance diye bir ayar mı ne varmış onu kapat demişti o ne oluyor tam olarak?
hayır anakartın düşük olduğu için kısa devre mi ne yapar dedi salladı mı bilmiyorum artık bir de son olarak senden isteğim piyasadaki en ucuz b550 hangisi? sağol yardımların için iyi akşamlarİşlemciyi yüksek performansta kullanıyorsun kapatmanı tavsiye etmem işlemci sıcaklık problemin yoksa.