Yardım Bios update sonrası ekran gelmeme

GeeK

80+
Reaksiyon skoru
6
Asus B450M-K II anakartını kullanıyorum. 9060xt 16 gb a 3600 yetmediği için 5600 a yükselttim. Yükseltme öncesi BIOS'u son sürüme ( beta değil full olan son sürüme ) güncelledim. Güncelleme sonrası ilk ekran geldi ama RAID olmadığı halde RAID kurulumuna zorladı ve kurulumu başlatınca ekran gitti. CTRL + ALT + DEL ile yeniden başlatıp BIOS'a girdim ama ekran hala yok girip girmediğimden de emin değildim. F10 + Enter yaptım PC yeniden başladı. Bir şeyler denedikten sonra en son Display kablosunu çıkarıp taktığımda ekran geldi. Güncelleme sonrası RAM'ler 2133 e düşünce 3200 aldım yeniden başlatınca ekran yine gitti. Windows format atmak için BOOT değiştirince ekran yine gitti. Yani öyle bir şey ki ne zaman bir BIOS ayarı değiştirsem ekran gidiyo kabloyu çıkartıp takmam gerekiyor. Sürekli BIOS ayarı değiştirmiyorum kablo söküp takmak zor da değil ama kafamı kurcalıyor neden olur çözümü var mı ?

Ekran gelince tekrar güncel bios yüklemeyi denedin mi?
Yok hayır ama şu an güncel sürümde kontrol ettim pek bir şey değişeceğini sanmıyorum ve dediğim gibi bios ta değişiklik yapmadığım sürece bir sıkıntı görmedim

Geri