Neler Yeni

BIOS update sonrası görüntü gelmeme problemi ve yaşadıklarım

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Berkay Kahraman
BIOS güncelledim başarılı ekranı geldi ve ok diyerek kapattım ardından BIOS ekranı geldi. Sürümü kontrol ettim doğru şekilde guncellenmis ancak BIOS ayarlarim sifirlanmisti. Onları tekrardan yaptım. RAM MHz arttırma, fan hızlarını ayarlama vesaire gibi basit ayarlar yani. Kaydedip çıktım. PC yeniden başladı ancak görüntü gelmedi. Monitör sinyal yok deyip kapanıyordu. 10 dakika civarında bekledim tepki yok. Bende yeniden başlattım bilgisayarı ancak durum aynı. Görüntü yok. PC çalışıyor bu sırada fanlar falan dönüyor her şey normal gibi. Sadece görüntü yok. Neyse dedim herhalde bir hata oldu bendeki BIOS yüklü flash belleği anakarttaki flasback USB yerine takıp o şekilde tekrar Update edeyim belki düzelir. Çünkü ekran gelmiyor BIOS girip oradan Update edemiyorum. Tek çarem flasback gibi geldi. Neyse taktım ve tuşa bastım. 2-3 kere ışık yanıp söndü ardından kırmızı sabit ışık yandı. Videolarda hızlı hızlı yanıp sönüyordu bende sabitti. Hata vardı belli yani. 10 dakika da öyle bekledim ama sabit kırmızı devam etti. Sonra flash belleği çıkarıp PC tekrar açtım. Gene aynı tabii görüntü yok PC çalışıyor. Telefondan ne yapabilirim diye bakarken bir ekran geldi ve BIOS safemode için F1 veya enter basın gibi bir şey yazıyordu. Basıp BIOS girdim ama orada yapacak bir şeyim yoktu. Başta sifirlandigi icin tekrar yaptığım ayarlarda doğru şekilde yapılmıştı yani kaydedilmişti. Ciktim oradan PC yeniden başladı ve bir anda açıldı. Neden böyle oldu görüntü gelmedi kırmızı ışık yandı vesaire bilmiyorum ama PC'ye zarar gelmiş gibi hissediyorum. Şimdi kapattım işim olduğu için ancak tekrar açmaya çalışırken gene açılmayacak diye korku var maalesef. Sizce neden böyle olmuştur ve problem oluşur mu ileride?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,461
Üyeler
169,570
Son üye
farank
Top Bottom