Neler Yeni

Yardım BIOS veya Ryzen Master üzerinden OC problemi?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
AI Suite 3 programı ile Turbo Evo kısmından OC yapınca herhangi bir sorun yaşamıyorum. OCCT testinde de hata vermiyor.
Ancak BIOS kısmından OC yaparken aynı ayarı yapınca bilgisayar bir süre yeniden başlamıyor, daha sonra kendi kendine BIOS ayarlarını resetleyip yeniden açılıp BIOS'a girmeye zorluyor. Aslında bugün BIOS update yaptıktan sonra BIOS'tan OC denemesi yapmadım.
Ryzen Master programı ile de OC yapınca OCCT ve CPU-Z stres testinde bilgisayar ya mavi ekran veriyor ya da mavi ekran vermese de reset atıyor, her iki durumda da reset sonrası OC ayarlarını yine sıfırlıyor.
AI Suite 3 üzerinden yapılan OC sisteme sıkıntı çıkarır mı? Sadece bu program ile OC yapabiliyorum sizce bir gariplik var mı?

OC puan.jpg

OC sıcaklık.jpg

En İyi Cevap
Denemeler yapıp voltajı düşürüp sorun çıkarmayan voltajı bulmaya çalışacağım. Sanırım benim işlemci 2019 olabilir, soğutucuyu söküp bakmadan emin olamam tabii, çünkü 2020 Şubat ayında almıştım.
Bu voltajı vermemin sebebi DOCP (XMP) profil 1 ile aşağı yukarı bu voltajlara kendiliğinden çıkıyordu.

Ryzen 3000 serisi bir işlemcin varsa Clock Turner For Ryzen indir.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
BIOS'tan 1.280 volt verince otomatik olarak 1.281 ve biraz daha küsüratlı yazdı. Bir de böyle test ediyorum.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
OCCT testinde hata bulamıyor ama, kaça kadar yükseltecez bunu. Sonra çok voltaj diyeceksin biliyorum :D

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bende de Prime95 sıkıntısız ama OCCT hatalı

Prime95 Small FFTs testi sıkıntı yapmıyorsa sıkıntı çıkması imkansız diyebilirim.

En çok yoran uygulama o, üstüne daha fazla yoran uygulama yok.

Aida64 %70 TDP tüketecek kadar yoruyor, Small FFTs ise %130 TDP tüketecek kadar yoruyor, Small FFTs testi sıkıntısız ise OCCT'yi pek takma.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Yalnız bir şey daha soracağım, bu testte bazı sonuçlarda hata yok gösteriyor. 7 tanesinde hatasız görünüyor, 5 tanesinde hata var görünüyor. Tüm testlerde hatasız çıkmak zorunda değil mi?
prime 5.jpg

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Prime95 Small FFTs testi sıkıntı yapmıyorsa sıkıntı çıkması imkansız diyebilirim.

En çok yoran uygulama o, üstüne daha fazla yoran uygulama yok.

Aida64 %70 TDP tüketecek kadar yoruyor, Small FFTs ise %130 TDP tüketecek kadar yoruyor, Small FFTs testi sıkıntısız ise OCCT'yi pek takma.
AİDA64 FPU %115 Small FFT %130

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
1.325 Volta kadar denedim adım adım gidip birer kademe voltaj artırıp hepsini test ettim. Hepsinde aynı şekilde hata verdi. Bir de Clock Turner For Ryzen ile bulduğumuz 4325 MHz 1.25 volt deneyeceğim. Bakalım onda da aynı hatayı verecek mi?

Top Bottom