Neler Yeni

biostan cpu frekansını arttırmak ömrünü azaltırmı

Arthur Morganx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
emirhan
r5 1600 af işlemcim var biostan cpu frekansını arttırmayı düşünüyorum kaç yapmam gerek birde sorun çıkar mı

Oc işlemlerini bilmiyorsanız yapmanızı önermem.
Ayrıca anakart uygunluğu ve kalitesi de önemli bu tip işlemlerde.

Bilinçsiz işlemler ile işlemciye zarar verebilirsiniz.
Stok hâlde gayet yeterli 1600af.
Nerede eksiğini gördünüz?

Arthur Morganx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
emirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oc işlemlerini bilmiyorsanız yapmanızı önermem.
Ayrıca anakart uygunluğu ve kalitesi de önemli bu tip işlemlerde.

Bilinçsiz işlemler ile işlemciye zarar verebilirsiniz.
Stok hâlde gayet yeterli 1600af.
Nerede eksiğini gördünüz?
eksiklik değilde işlemcimden en iyi verimi almayı düşünüyordum zarar gelebilecekse yapmamak daha iyi teşekkürler
hocam bir sorum daha var b450m s2h anakartıma 2 adet 3600 mhz ram almıştım ama biostan 3600 mhz ayarlıyınca pc açılırken gigabayte yazısında kalıyor pc açılmıyor nedeni nedir teşekkürler

XMP profilinde bir tık düşük MHZ profili varsa ona alıp deneyin.
Anakartın frekans desteğinin üzerine de çıkıyor olabilir 3600 mhz.

Normal şartlarda 1600AF, 2.Nesil RYZEN mimarisi kullanıyor. 3600 mhz'de sorun olmamalı. 2600 tarzı işlemciler ile 3600 mhz kullananları görmüştüm.

Bunlara ek olarak BIOS sürümünüde kontrol edebilirsiniz, yeni mi yoksa çok eski bir sürümde mi diye.

Arthur Morganx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
emirhan

Normal şartlarda 1600AF, 2.Nesil RYZEN mimarisi kullanıyor. 3600 mhz'de sorun olmamalı. 2600 tarzı işlemciler ile 3600 mhz kullananları görmüştüm.

Bunlara ek olarak BIOS sürümünüde kontrol edebilirsiniz, yeni mi yoksa çok eski bir sürümde mi diye.
b450 m s2h anakartı 3600 destekliyor diye biliyorum

Arthur Morganx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
emirhan

baktımda 2020 den kalma bios sürümü yüklü hangisini indirmem gerekiyor bir bakabilirmisiniz rica etsem win 10 64 bit cihazım

BIOS güncelleme işlemi her zaman tavsiye edilmez.
Yükleme sırasında herhangi bir elektrik kesintisi gibi olumsuz durumlarda, Anakarttaki BIOS silinebilir.

Gigabayte anakartlarda Dual Bios teknolojisi var, S2H'da yok bu özellik. Benim naçizane tavsiyem bu durumlara maal verecek bir şeyle uğraşmanızı sizin açınızdan önermem açıkçası.

Öncelikle ilk olarak, BIOS'da 3600mhz olarak seçtiğiniz XMP Profilinin bir tık alt profilini seçmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde sorunu gözlemleyiniz, oluyor mu diye.

Bunlar dışında da, eğer Anakart sitenizde aldığınız Ram'in kodu bulunmuyorsa belki XMP Profilinde de sorun olmasına yol açabilir.
Anakart üreticileri o listedeki Ramleri, anakartın üretimi sırasında test edip onaylıyorlar.
Fakat sizdeki Ram hangi marka model, destekleme listesinde var mı, yok mu bilmiyorum.

Güncel anakartlarda bu tip RAM desteklememe durumları pek oluşmaz, fakat istisnai bir durumdur ya, belki bundan da olabilir sorununuz. Bu şıkkı da elememenizi öneririm. Öncelikle XMP profillerini denemenizi öneririm.

Arthur Morganx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
emirhan
BIOS güncelleme işlemi her zaman tavsiye edilmez.
Yükleme sırasında herhangi bir elektrik kesintisi gibi olumsuz durumlarda, Anakarttaki BIOS silinebilir.

Gigabayte anakartlarda Dual Bios teknolojisi var, S2H'da yok bu özellik. Benim naçizane tavsiyem bu durumlara maal verecek bir şeyle uğraşmanızı sizin açınızdan önermem açıkçası.

Öncelikle ilk olarak, BIOS'da 3600mhz olarak seçtiğiniz XMP Profilinin bir tık alt profilini seçmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde sorunu gözlemleyiniz, oluyor mu diye.

Bunlar dışında da, eğer Anakart sitenizde aldığınız Ram'in kodu bulunmuyorsa belki XMP Profilinde de sorun olmasına yol açabilir.
Anakart üreticileri o listedeki Ramleri, anakartın üretimi sırasında test edip onaylıyorlar.
Fakat sizdeki Ram hangi marka model, destekleme listesinde var mı, yok mu bilmiyorum.

Güncel anakartlarda bu tip RAM desteklememe durumları pek oluşmaz, fakat istisnai bir durumdur ya, belki bundan da olabilir sorununuz. Bu şıkkı da elememenizi öneririm. Öncelikle XMP profillerini denemenizi öneririm.
hocam bios güncelledim bir sorun olmadı yt dan bakarak ama güncelledikten sonrada yine arttıramadım

elimdeki ram de budur hocam

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

2. Nesilde 3433MHz üstü bazen sorun çıkarabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,947
Üyeler
165,091
Son üye
NOPO
Top Bottom