Neler Yeni

Yardım BİOS'TAN HANGİ AYARI SEÇMEM GEREKİYOR?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,968
İsim
Burak Karadağ
12400F - RTX3060 - 2x8 3200 mhz RAM Kullanıyorum ve anakartın yeni BİOS sürümünü yükleyerek güncellemesini yaptım.
RAM mhz ini 3200 mhz e çektim fakat burada CPU için neyi seçmem gerek?
OC Explore Mode: Normal ya da Expert

Screenshot_20240910_181941_Gallery.jpg

Screenshot_20240910_182003_Gallery.jpg

tunahanselcuk61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tunahan Selçuk
OC istiyorsanız Performans yapıp Expertte kalsın tabi soğutucunuz var ise

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Performance modu direkt otomatik anakart tarafından uygun olan O.C ayarlarını yapıyor. Unlimited kısmı manuel kontrol sen ne istersen o. Default'ta işlemcinin stok ayarları. Performance yap bırak kafi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,968
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Performance modu direkt otomatik anakart tarafından uygun olan O.C ayarlarını yapıyor. Unlimited kısmı manuel kontrol sen ne istersen o. Default'ta işlemcinin stok ayarları. Performance yap bırak kafi.
Aman elime yüzüme bulaştırmayayım hiç gerek yok :) performance yaptım, üstteki ayarı da Normal den Expert moda çektim.
Bir şey daha sormam gerekti, P-Core Ratio Apply Mode yazan ayarda hangisini seçeyim?
- All Core
- Turbo Ratio
- Turbo Ratio Offset

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Aman elime yüzüme bulaştırmayayım hiç gerek yok :) performance yaptım, üstteki ayarı da Normal den Expert moda çektim.
Bir şey daha sormam gerekti, P-Core Ratio Apply Mode yazan ayarda hangisini seçeyim?
- All Core
- Turbo Ratio
- Turbo Ratio Offset
Intel'in işlemcileri biraz farklı. Performance ve Economy olarak 2 tür çekirdeği var. Net bir şey diyemem kullanmadım. Ama All Core olayı tüm çekirdekleri kapsıyor. Turbo Ratio ile de maksimum seviyelerde ki ayarlarıyla oynanıyor ama dediğim gibi ellemeden bir şey diyemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,968
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Intel'in işlemcileri biraz farklı. Performance ve Economy olarak 2 tür çekirdeği var. Net bir şey diyemem kullanmadım. Ama All Core olayı tüm çekirdekleri kapsıyor. Turbo Ratio ile de maksimum seviyelerde ki ayarlarıyla oynanıyor ama dediğim gibi ellemeden bir şey diyemem.
En iyisi All Core de dursun dokunmayayım

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
a a
OC Explore Mode ayarının yaptığı tek şey biosdaki bazı ayarları gösterip göstermemesi. İşlemci kilitli olduğu için orada güç limitini arttırmaktan başka ellemeye değer bir ayar yok

Top Bottom