Neler Yeni

Biostar B650MP-E PRO ve Ryzen 5 7500F İkilisi Nasıl

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
ram linki neden düzgün gitmedi anlamadım
Lexar ARES RGB DDR5 RAM 32 GB Kit (16 GB x 2) 6400 MHz, DRAM 288-Pin UDIMM Masaüstü Belleği, XMP 3.0 ve AMD EXPO için Oyun Bilgisayarı Belleği tam isi böyle. DDR5, 6400mhz 16x2 32gb olmasına baktım kalanını sadece görüntüsüne bakarak bir de amazon aynı gün teslimat var diye seçtim bir yanlış olmamıştır umarım.
Anakartın 6000 mhz destekliyor bilgin olsun. 6400 mhz alamazsın. 2 adet m2 ssd mevzusu da 500 GB elimde var demişsin, bir adet daha ssd alırsan onu da extra olarak takabiliyorsun.

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Birine ekran kartı birine SSD takılacak şekilde 1 SSD mi takılabilir demek bu pek bilgim yok o konuda. Elimde 500gb bir SSD ve 1TB bir HDD var fotoğraf video gibi şeyleri genelde HDD'de tutuyorum projelerim de genelde bulutta duruyor diye çok takılmadım o konuya en olmadı SSD'yi 1TB'ye yükseltirim diye düşünüyorum
2 adet ssd takabilirsin

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
Anakartın 6000 mhz destekliyor bilgin olsun. 6400 mhz alamazsın. 2 adet m2 ssd mevzusu da 500 GB elimde var demişsin, bir adet daha ssd alırsan onu da extra olarak takabiliyorsun.
Link gitmemiş diye tam adını yazarken öyle yazdım hocam 6000mhz de gayet yeterli gibi bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam geçen hafta dedğiniz sistemi topladım gayet hoş işlemci soğutucusu olarak dark freezer x123 kullandım. Ramlari de patriot viper venom cl30 6000mhz ramini aldım.Bir tek işlemcim bence biraz sıcak çalışıyor. Onunda sabırım sebebi macunu az sürdüğüm için. 1gr macunu hem ekran kartına hem işlemciye yedtirmeye çalıştım işlemciye az kullanmış olailirim :kekw:
Alıntıyı görüntüle
ben de verdim siparişi iyi olacak umarım fan olarakta yine forumda bir arkadaşın önerdiği şöyle bir şey aldım https://www.amazon.com.tr/dp/B09SDG4DFF?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

çok fazla araştıramadım açıkçası ama 280 değerlendirme 4.8 ortalama üzmez diye umuyorum bakalım

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Ahmet
Link gitmemiş diye tam adını yazarken öyle yazdım hocam 6000mhz de gayet yeterli gibi bence

ben de verdim siparişi iyi olacak umarım fan olarakta yine forumda bir arkadaşın önerdiği şöyle bir şey aldım https://www.amazon.com.tr/dp/B09SDG4DFF?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

çok fazla araştıramadım açıkçası ama 280 değerlendirme 4.8 ortalama üzmez diye umuyorum bakalım
Hocam müq soğutucu gönül ister ben de peerless almak ama olmadı hayırlı olsun 🥲

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

Yok yok 6000 mhz zaten yeterli. Sadece belirtmek istedim.

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
@Moonlighter @Emirkanyvs bir sorum daha olacak ya. Parçalar geldiğinde mevcut kasama monte edip güç kaynağı SSD falan hallettikten sonra bilgisayar direkt açılabilir mi yoksa SSD'yi yeni parçalarla birleştirmeden önce komple sıfırlayıp yeni parçalara sıfırdan USB ile işletim sistemi kurmak mı gerekir? i5 11400 ile kullandığım SSD de şu an yüklü olan windows DDR5 AM5 sistemde çalışır mı işletim sistemlerinin bu tarz işlemci versiyonları falan oluyor mu? Eğer bir sorun olmaz çalışır derseniz bilgisayarı şimdi formatlayıp yeni sistemde kullanacaklarımı SSD'ye indirmek için soruyorum karışık oldu biraz ama cevaplarsanız sevinirim.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
@Moonlighter @Emirkanyvs bir sorum daha olacak ya. Parçalar geldiğinde mevcut kasama monte edip güç kaynağı SSD falan hallettikten sonra bilgisayar direkt açılabilir mi yoksa SSD'yi yeni parçalarla birleştirmeden önce komple sıfırlayıp yeni parçalara sıfırdan USB ile işletim sistemi kurmak mı gerekir? i5 11400 ile kullandığım SSD de şu an yüklü olan windows DDR5 AM5 sistemde çalışır mı işletim sistemlerinin bu tarz işlemci versiyonları falan oluyor mu? Eğer bir sorun olmaz çalışır derseniz bilgisayarı şimdi formatlayıp yeni sistemde kullanacaklarımı SSD'ye indirmek için soruyorum karışık oldu biraz ama cevaplarsanız sevinirim.
Direk açılacaktır. Ssd de bulunan Windows'u da direk kullanılacaktır. Hiç tecrübe etmedim ama mantıken öyle %100 bilgim de malesef yok.

wt atlas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yasir saygı
Anakart Biostar markasının hocam ben kullanmadım daha önce ama anakart işinde köklüymüş diye gördüm internetten araştırdığım kadarıyla iyi gibi
köklü olması iyi olduğu anlamına gelmiyor ama fp bir kart bütcen az ise alabilirsin

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Ahmet
Şefim ben 5600den geçtim direkt açtı sizin ki de açılır bence ama ben ne olur olmaz format attım

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
köklü olması iyi olduğu anlamına gelmiyor ama fp bir kart bütcen az ise alabilirsin
bütçe olmasına vardı bütçe bunun beş katı fiyattan da alabilirdim ama anlamlı ne farkı var onu anlayamıyorum bluetooth veya wifi ile bir işim yok zaten kablosuz cihazların kendi usbleri oluyor internette de ethernet kullanıyorum zaten gördüğüm kadarıyla AM5 de en ileri soket tipiymiş yani işlemci güncellemek istediğimde de sorun yaşamam mesela sizce hangi yönlerden zayıf bu aldığım kart?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ali İsmail ERARSLAN
Hocam geçen hafta dedğiniz sistemi topladım gayet hoş işlemci soğutucusu olarak dark freezer x123 kullandım. Ramlari de patriot viper venom cl30 6000mhz ramini aldım.Bir tek işlemcim bence biraz sıcak çalışıyor. Onunda sabırım sebebi macunu az sürdüğüm için. 1gr macunu hem ekran kartına hem işlemciye yedtirmeye çalıştım işlemciye az kullanmış olailirim :kekw:
Alıntıyı görüntüleayn
aynı anakart ve işlemciyi bugün kullanmaya başladım cınebench r23 multicore 13768puan max 81 derece, single core 1792 puan max 45 derece, valorant 53-57 derece arası.
macun mx6 nokta şeklinde sürdüm, soğutucu peerless assasin 120 se.
anakartta hiçbir ayar yapmadım.
Değerler sizce nasıl?

Son düzenleme:

wt atlas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yasir saygı
bütçe olmasına vardı bütçe bunun beş katı fiyattan da alabilirdim ama anlamlı ne farkı var onu anlayamıyorum bluetooth veya wifi ile bir işim yok zaten kablosuz cihazların kendi usbleri oluyor internette de ethernet kullanıyorum zaten gördüğüm kadarıyla AM5 de en ileri soket tipiymiş yani işlemci güncellemek istediğimde de sorun yaşamam mesela sizce hangi yönlerden zayıf bu aldığım kart?
zayıf değilki aynisi bendede var sadece çok güvenemiyorum asus rog yada tomahawk falan olsa daha rahat ederdim

Top Bottom