Neler Yeni

Biosu güncelledim ama windows gelmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Efdâl
Instagram
ahmetefdal
Steam
https://steamcommunity.com/id/ahmetefdal/
Discord
ahmetefdal
Öncelikle merhaba. kısaca sorunumu özetlicem. Anakartım MSi B320M pro vh plus. İşlemcim ise Ryzen 3 2200G. kendime yeni bir işlemci aldım. Aldığım işlemci yakın zamanda çıkan Ryzen 5 5600. bu işlemciyi daha takmadım. takmadan önce Anakartımın Biosunu güncellememin daha doğru olacagını düşündüm ve güncelledim. bios güncellemesinde bi sıkıntı çıkmadı ama güncelledikten sonra ne yaptımsa yapayım bu ekrandan çıkamıyorum. windows gelmiyor yani. ne yapmalıyım. yardımcı olursanız çok sevinirim. resetliyorum pc yi yine bu ekran geliyor. Gelen ekranı ss olarak yükledim aşağıya.

Ekler

• aa61f644-484d-4af0-a570-2cc6e2ab2031.jpg
    aa61f644-484d-4af0-a570-2cc6e2ab2031.jpg
    312.3 KB · Hit: 62

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Öncelikle merhaba. kısaca sorunumu özetlicem. Anakartım MSi B320M pro vh plus. İşlemcim ise Ryzen 3 2200G. kendime yeni bir işlemci aldım. Aldığım işlemci yakın zamanda çıkan Ryzen 5 5600. bu işlemciyi daha takmadım. takmadan önce Anakartımın Biosunu güncellememin daha doğru olacagını düşündüm ve güncelledim. bios güncellemesinde bi sıkıntı çıkmadı ama güncelledikten sonra ne yaptımsa yapayım bu ekrandan çıkamıyorum. windows gelmiyor yani. ne yapmalıyım. yardımcı olursanız çok sevinirim. resetliyorum pc yi yine bu ekran geliyor. Gelen ekranı ss olarak yükledim aşağıya.
SSD var mı sistemde? SS de HDD dışında bir şey gözükmüyor.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Öncelikle anakartının adını doğru yazar mısın. B350 mi A320 mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Efdâl
Instagram
ahmetefdal
Steam
Discord
ahmetefdal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• c7e09cc0-9f41-41b2-9e2c-1ea880253e07.jpg
    c7e09cc0-9f41-41b2-9e2c-1ea880253e07.jpg
    393.9 KB · Hit: 47
  • dsads.png
    dsads.png
    96.4 KB · Hit: 42
Son düzenleme:

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sizin biosunuz güncellenmemiş görünüyor. 2018den kalma bios yüklü. Yaptığınız işlem başarısız olmuş olabilir. Bu beta biosu yüklemeniz gerekiyor 5600 için.

1654864210108.png

Bios boot sekmesinden 1. sıraya windows yüklü ssd/hdd'yi almanız gerekiyor. Yani windows boot manager 1. sırada olmalı. Eğer yine olmazsa bios sıfırlaması yapın bir ve storage kısmında depolama aygıtınızı görüyor mu bir kontrol edin.
Bios sıfırlaması için; PSU kablosunu prizden çıkar, PSU düğmesini kapat, Anakart üzerinde bios pilini bul ve çıkart. 1 dk bekle sonra kasa güç düğmesine 10-15 kere bas çek yap ve 30 saniye kadar basılı tut ve bios pilini tekrar tak. Sonra pili geri tak ve psu prize takarak pc'yi çalıştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios güncellemesinden önce mi çektin fotoğrafı ? Güncelleme olmamış görünüyor.
1654864563483.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
murat mestan
İlgilendiği Kategoriler
dlss fsr r6s
Instagram
muratmstn
boot ayarında windowsun kurulu olduğu diskin ilk sırada olduğuma emin ol
bios güncellenince ayarlarda sıfırlanır ve xmp ayarı varsa oc ayarlarını tekrar yapmayı unutma win 11 kullanıyorsan secure boot ve intelde tpm amd de ne bipmiyorum o ayarı açmayı unutma ve kurduğun sistem uefi ise csm boot u lapat yalnızca uefi yap eğer csm ise csm desteğinin açık olup olmadığına bak

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Efdâl
Instagram
ahmetefdal
Steam
Discord
ahmetefdal
Sizin biosunuz güncellenmemiş görünüyor. 2018den kalma bios yüklü. Yaptığınız işlem başarısız olmuş olabilir. Bu beta biosu yüklemeniz gerekiyor 5600 için.

Alıntıyı görüntüle

Bios boot sekmesinden 1. sıraya windows yüklü ssd/hdd'yi almanız gerekiyor. Yani windows boot manager 1. sırada olmalı. Eğer yine olmazsa bios sıfırlaması yapın bir ve storage kısmında depolama aygıtınızı görüyor mu bir kontrol edin.
Bios sıfırlaması için; PSU kablosunu prizden çıkar, PSU düğmesini kapat, Anakart üzerinde bios pilini bul ve çıkart. 1 dk bekle sonra kasa güç düğmesine 10-15 kere bas çek yap ve 30 saniye kadar basılı tut ve bios pilini tekrar tak. Sonra pili geri tak ve psu prize takarak pc'yi çalıştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios güncellemesinden önce mi çektin fotoğrafı ? Güncelleme olmamış görünüyor.
Alıntıyı görüntüle
hayır kardeşim bu zaten güncellemeden önceki hali. ilk attığım ss e bakarsan ordaki tarih güncel zaten. bu ssi sadece anakrtın modelini görmen için attım

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Efdâl
Instagram
ahmetefdal
Steam
Discord
ahmetefdal
bios güncellenince ayarlarda sıfırlanır ve xmp ayarı varsa oc ayarlarını tekrar yapmayı unutma win 11 kullanıyorsan secure boot ve intelde tpm amd de ne bipmiyorum o ayarı açmayı unutma ve kurduğun sistem uefi ise csm boot u lapat yalnızca uefi yap eğer csm ise csm desteğinin açık olup olmadığına bak
kardeşim win10 kullanıyorum ve ilk sırada win10 un yüklü olduğu hdd sürücüsü var zaten. bak resmine de atayım hatta. ama hala olmadı ne yazık ki. :(

Ekler

• WhatsApp Image 2022-06-10 at 17.16.06.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-10 at 17.16.06.jpeg
    288.4 KB · Hit: 40
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
murat mestan
İlgilendiği Kategoriler
dlss fsr r6s
Instagram
muratmstn
kardeşim win10 kullanıyorum ve ilk sırada win10 un yüklü olduğu hdd sürücüsü var zaten. bak resmine de atayım hatta. ama hala olmadı ne yazık ki. :(
buradan sadece uefi ve ya sadece csm yaparak tekran dene işe yaramazsa eski haline çevir

Ekler

• WhatsApp Image 2022-06-10 at 17.16.06~2.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-10 at 17.16.06~2.jpeg
    362.5 KB · Hit: 36
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet Efdâl
Instagram
ahmetefdal
Steam
Discord
ahmetefdal

buradan sadece uefi ve ya sadece csm yaparak tekran dene işe yaramazsa eski haline çevir
onu da denedim ne yazıkki olmadı bilgisayarcıya götürüp hallettim sorunu tşk ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,145
Üyeler
165,472
Son üye
akayen
Top Bottom