Neler Yeni

Bir Agnostik olarak digerlerinin dusuncesini almak istiyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,384
İsim
Ahmet Sevinç
Konuyu lutfen az once acilan copluk gibi yapmayin. Duzgunce konusalim.

Bence Tanrinin varligini olup olmadigini bilemeyiz. Cunku somut ve dogru bir kaynak yok.
aslında bu bi inanç meselesi inanç tercihi serbest bırakmış inanıp inanmamakta insana ait çoğu dinde ( bu çokluğu baz alarak konuşmaa devam edeceğim) şimdi 3 ana dil eski zamanlarda çıktı ve kitabları indi ve bizde o kitablara geçen olaylara vahiylere inandık buraya kadar özgür hür iradenle inanıp inanmamak sende ama kameranın ses kaydedici cihazın olduğu dönemde çıksaydı herkes aaaa bak gerçek diye inanıcaktı ama somut bişey yok dediğin gibi şimdi özür diliyorum 3 ana din diye başladım ama islma dışında pekde başka bir dinle ilgili bilgim yok o yüzden ondan devam edicem saygınla yanlış bişey demek istemiyorum . İslam dininde gönülden inanmaya bağlı şimdi kamera çağında bu olaylar vahiyler kanıtlanıp somutlaşsaydı insanlar inanmak için inanacaktı bi anlamı kalmayacaktı o yüzden somut bi kaynak olmaması ve burdan bağlanabilir . Tanrının varlığı ise peygamberlerin cahiliye zamanlarında gönderilip iyiye dönüş dine dönüş için gönderilmesi vahiylerden açıklanabilir

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,467
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
huzur dediği istediği kızla ilişkiye girmek alkol almak kumar oynamak ibadet yapmayıp sıkılmamak galiba
Hocam Müslümanlarda onun alasını yapıyor, onun dinle ya da düşünce ile alakası yok bence.

Kadir_1987

80+ Silver

Bence Tanrinin varligini olup olmadigini bilemeyiz. Cunku somut ve dogru bir kaynak yok.
Allah hidayet nasib etsin cümlemize inşaallah.
İster inançlı ol , istersen olma fakat saygı duyuyorum.
Bir boşluktasın ve biran önce çıkarsın inşaallah.

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Abi bu kadar olağanüstü bir evrenin, düzenin , nizamın, olması insanların mükemmel bir uyum içerisinde yaratılmış olması veya gezegenlerin ekseninin 1 derece bile farklı olması çok önemli sebeplere neden olabilirken sizce de bu bir tesadüf mü?
Mükemmel uyum ? İnsan zekasına göre mükemmel uyum olarak görebilirsin fakat evrene göre mükemmel uyum diye bir durum yok. Milyonlarca yıl yaşayan dinazorlar bile kitlesel yokoluşa maruz kaldılar. Güneş seni ısıtıyor diye veya dünya nimetlerinden faydalanıyorsun diye mükemmel uyum olmuyor. İnsan organlarını inceleyip sistematik çalıştığını görünce mükemmel uyum olmuyor. Koskoca evrende her şeye şahit olabildin mi ? Tamamen kaotik bir ortamda bulunan küçük uyumlar mükemmelliği göstermez. İstersen mükemmel olsun farkeden yok. Böyle mükemmel bir evren nasıl tanrısız olabilir diyorsan, onu yaratan Tanrı nasıl kendiliğinden olabilir onu da sorgulayacaksın.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.

Tanrı veya yaratıcı olmadan bu kadar evren nasıl ve nereden oluşabilir. Bir yaratıcı var. Somut kaynak bence çok var.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,467
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
müslümanlar deyip nasıl bir genelleme yaptın milyonlarca insanı içkici , ayyaş yaptın
Müslümanlarda da olabiliyor demek istedim, hepsini kast etmedim. Ona bakılırsa aynı genellemeyi sende inanmayanlar için söyledin.

Berke123

80+ Bronze
Tüm evren hiçbisey olmadan neden oluşsunki. Hiçbir varlık veya yaratıcı başlatmadan bu işi o kadar gezegen vs. nasıl kendiliğinden olsun 0'dan
bing bang teorisi ve birkaç teori nasıl oluştuğunu kesin olmasa da bilimsel açıdan ispatlayan teoriler var

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom