Neler Yeni

Bir Agnostik olarak digerlerinin dusuncesini almak istiyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Berke123

80+ Bronze

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
853
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Hocam Müslümanlarda onun alasını yapıyor, onun dinle ya da düşünce ile alakası yok bence.
Bu kadar genelleme yapmak saçmalık. Ben Müslümanım ve bütün ailem dedelerim Müslüman. Kimsenin alkol, sigara, zina vb. Pis Hiçbir şeyde bulaşmadık. Bence 'bazı Müslümanlar' demen daha iyi. Suçsuz okadar insanı suçlu yerine düşürdün. Böyle Müslümanlar varmı alası var. Bir Müslüman olarak söylüyorum. Etrafımda 'Müslümanım' diye gezinip Allaha, dine kurana söven, işi düştümü dua eden, 5dk sonra çok şükür diyen aşırı insan var. Bunun sebebi din değil. İnsanın kişiliği, saygısı ve kalitesidir. Bu her dinde geçerlidir, ve her dine saygım sonsuzdur.

Yanlışım varsa düzeltin :)

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
bence kaynak bulman pek zor değil o zaman tanrının yarattığını söyleyen kaynak hangisi kanka kutsal kitaplar veya peygamber deme patlarım
zor değilse at bir link sana zahmet

hytic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Okyanus Kagan Fert
İlgilendiği Kategoriler
Yazilim, Isletim Sistemleri ve Gelistirme Kartlari
Instagram
hz_pingullah
Steam
missiles!
Twitter
hz_zencigot
Discord
oki#8789
Reddit
u/oki404

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
Yokluk mu nerede? Her yer bolluk yasiyoruz ya iste bundan buyuk bolluk mu var sen yokluktasin fanteziye olmayan seylere inanip kendini kandiriyorsun
ölümden sonrası için ne düşünüyorsun biliyorsun bu dünyaya gelen her insan mutlaka ölüyor ahiret inancın varmı

vettunivezzeytuni

80+ Bronze
Mükemmel uyum ? İnsan zekasına göre mükemmel uyum olarak görebilirsin fakat evrene göre mükemmel uyum diye bir durum yok. Milyonlarca yıl yaşayan dinazorlar bile kitlesel yokoluşa maruz kaldılar. Güneş seni ısıtıyor diye veya dünya nimetlerinden faydalanıyorsun diye mükemmel uyum olmuyor. İnsan organlarını inceleyip sistematik çalıştığını görünce mükemmel uyum olmuyor. Koskoca evrende her şeye şahit olabildin mi ? Tamamen kaotik bir ortamda bulunan küçük uyumlar mükemmelliği göstermez. İstersen mükemmel olsun farkeden yok. Böyle mükemmel bir evren nasıl tanrısız olabilir diyorsan, onu yaratan Tanrı nasıl kendiliğinden olabilir onu da sorgulayacaksın.
Biraz kinlenmiş gibi yazmışsınız sanki anlamadım nedendir. Zaten tanrıya inanma noktası burada başlıyor. Eğer Tanrı kendisini gösterseydi ne anlamı kalırdı insanların iyi veya kötü yolları tercih edip etmeyeceği ve buna bağlı olarak cennet-cehenneme gitme durumu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
semihh
Konuyu lutfen az once acilan copluk gibi yapmayin. Duzgunce konusalim.

Bence Tanrinin varligini olup olmadigini bilemeyiz. Cunku somut ve dogru bir kaynak yok.
somut kavram var ama ona inandıracak başka bir somut kavram yok olsa herkes müslüman olrudu. bu zaten insan kendi soyutlama anlayışıylada ilgisi avr

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,820
İsim
Doruk
Cidden bu konuda çok büyük bir boşluktayım doğru düzgün tartışabilecek konu olması beni mutlu etti kendimi hala Müslüman olarak tanımlıyorum
Deizm bana saçma geliyor açıkçası yaratıcının yaratıp başıboş bırakmasını anlayamıyorum
Agnostizm ise Agnostikler lütfen kusuruma bakmasın ama bence inanç değil bilemeyiz demek zaten inanmamaktır bence zaten bilseydin inanırdın o zaman da inanç olmazdı

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
ölümden sonrası için ne düşünüyorsun biliyorsun bu dünyaya gelen her insan mutlaka ölüyor ahiret inancın varmı
Ahiret ne ya senin uydurdugun sey. Dogmadan once ne yapiyordun soyle bilelim? Olumden sonrasi ile derdiniz ne olmeye bu kadar merakliysaniz olun gidin

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom