Neler Yeni

Bir anda ekran siyah oluyor ALT + TAB yapınca düzeliyor

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bence değer aldıktan sonra HDD (seagate) bozuk çıktı hemen değiştirdiler 2. verdikleride bozuk çıktı markayı değiştirdiler monitörde ölü piksel çıktı (AOC) il dışından yeni monitör getirdiler aynı seri onda da ölü piksel çıktı asus ile değiştirdiler. Aynı olayı itopya, İncehesap vb. sitelerde yaşasaydım kargo süresi bekleyecektim ve ortalama 15 gün daha bilgisayarı kullanamayacaktım. Şunu diyebilirsiniz itopya ve benzeri yerler bütün testleri yapıp yolluyor evet ama kargo da bir zarar gelme ihtimali var riske atmaktansa parası neyse vermeyi tercih ederim.
Siz bilirsiniz ama ben o paraya 2070 li sistem dizer 10 gün kargoda beklerdim tabi tercih meselesi

Yahhein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Görkem
Instagram
whoareyou_iamgroot
sorunun yazılımsal bir sorun oduğunu anladım format attım düzeldi olmadı şimdiye kadar 2-3 gün sonra tekrar bir cevap yazacağım büyük ihtimalle Wallpaper engine yüzünden oldu ondan önce hiç olmamıştı ama önerin için teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir çözüm illaki bulurlar bende de stok yoktu il dışındaki mağazalardan ürün getirtildi ama 5600x daha yeni ve türkiye genelinde stok sorunu var inşallah güzel bir teklifle çıkarlar karşınıza ya da stok bulunur hakkınızda hayırlısı olsun
Eyw sorun bendeymis yeni cözdüm anakartımın direk islemciyi desteklediğini sanıyodum flash ile bios güncelledikten sonra sistem acıldı

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ryzen 3 3100
MSİ B450M-A Pro Max
MSİ Ventus XS OC GTX 1660 Super
GSKILL 3000 mHZ 2x8GB
WD Blue 1 TB HDD
Crucial BX500 240GB SSD
Rampage 80+ Bronze 600W
Rampage Fusion (kasa)
Asus 24" 75 hz 1ms Monitör
Rampage Pulsar 7.1 Titreşim motorlu kulaklık

Toplamda 7926 TL verdim ama aldıktan sonra bazı parçalarda sorun çıktı sağ olsunlar sıfırıyla anında değiştirdiler.
Anakart pek iyi denemez ama kabul edilebilir.Rampage kasa ve PSU iyi değil.Ekran kartı ve işlemci darboğaz yapıyor monitör pahalı keşke bize de bir danışsaydınız

Siz bilirsiniz ama ben o paraya 2070 li sistem dizer 10 gün kargoda beklerdim tabi tercih meselesi
2070'li nereye diziyorsun.Adam her şey dahil 8k ya almış monitör falan filan 1800 olsa kalır sana 6200 falan nasıl alacaksın 2070 ???

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa Şan
Anakart pek iyi denemez ama kabul edilebilir.Rampage kasa ve PSU iyi değil.Ekran kartı ve işlemci darboğaz yapıyor monitör pahalı keşke bize de bir danışsaydınız

2070'li nereye diziyorsun.Adam her şey dahil 8k ya almış monitör falan filan 1800 olsa kalır sana 6200 falan nasıl alacaksın 2070 ???
erkan kartı ve işlemci darboğaz yapamaz elimdeki işlemci r5 2600 den iyi bir işlemci ve parçaların pahalı olduğunu biliyorum klasik vatan bilgisayar ama imkan yoktu maalesef ek olarak sorun yazılımsal değil tahminimce ekran kartında

erkan kartı ve işlemci darboğaz yapamaz elimdeki işlemci r5 2600 den iyi bir işlemci ve parçaların pahalı olduğunu biliyorum klasik vatan bilgisayar ama imkan yoktu maalesef ek olarak sorun yazılımsal değil tahminimce ekran kartında
sorun hala daha devam ediyor ama bu sefer masaüstüne geldiğimde yapıyor

monitör internette 1200 dü vatandan 1100 e aldım bu arada

Sorun şu anda şu şekilde masaüstüne gittiğimde farklı bir resim varken sorun yok fakat masaüstü arka planım siyah iken ekran kararıyor uygulama kurarken evet hayır menüsü geldiğinde ekran kararıyor YouTube da denedim fakat olmadı tabi tekrar olurmu bilemiyorum

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa Şan

Sorun şu anda şu şekilde masaüstüne gittiğimde farklı bir resim varken sorun yok fakat masaüstü arka planım siyah iken ekran kararıyor uygulama kurarken evet hayır menüsü geldiğinde ekran kararıyor YouTube da denedim fakat olmadı tabi tekrar olurmu bilemiyorum
https://www.3dmark.com/3dm/54762024 3DMark testi yaptım yaparken ekranda hiç kararma olmadı test sonucu verdiğim linkte

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa Şan
Arkadaşlar benim hatam imiş monitörün ayarlarını kurcalarken auto brightness diye bir ayar varmış siyaha geldiğinde otomatik olarak ekran kararıyormuş ASCR olarak geçiyor benim monitörümde bunu açıktan kapalıya çektim düzeldi.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Ryzen 3 3100
MSİ B450M-A Pro Max
MSİ Ventus XS OC GTX 1660 Super
GSKILL 3000 mHZ 2x8GB
WD Blue 1 TB HDD
Crucial BX500 240GB SSD
Rampage 80+ Bronze 600W
Rampage Fusion (kasa)
Asus 24" 75 hz 1ms Monitör
Rampage Pulsar 7.1 Titreşim motorlu kulaklık

Toplamda 7926 TL verdim ama aldıktan sonra bazı parçalarda sorun çıktı sağ olsunlar sıfırıyla anında değiştirdiler.
SSD'ye mi üzüleyim, Ekran kartına mı üzüleyim, Kasa - PSU'ya mı üzüleyim, 75Hz'e mi üzüleyim bilemedim...

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Monitörlü dizerim demedim ben yazımda 8k ya çok rahat dizilir ama 2070 en kötü ihtimallede 2060 dizersin o bile daha iyi performans verir bundan

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Monitörlü dizerim demedim ben yazımda 8k ya çok rahat dizilir ama 2070 en kötü ihtimallede 2060 dizersin o bile daha iyi performans verir bundan
Monitörü nasıl alacak

R3 3100 değil mi işlemcin

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Monitörü nasıl alacak

R3 3100 değil mi işlemcin
Valla orası muamma :D heralde biraz uçtum ama sen söyle o paraya çok daha iyisi yoplanmazmıydı yani

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Valla orası muamma :D heralde biraz uçtum ama sen söyle o paraya çok daha iyisi yoplanmazmıydı yani
Artık monitörsüz oynar oyunlar :D bayağı uçtun o paraya 2060lı toplar anca

Top Bottom