Neler Yeni

Bir insan neden Atatürk'ü sevmez?

Atatürk'ü seviyor musunuz?

• Evet

Oylar: 99 86.8%
  • Hayır

Oylar: 8 7.0%
  • Kararsızım

Oylar: 7 6.1%

• Oy kullanan toplam üye
    114

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,592
İsim
Memati Baş
Soru gayet açık. Bir insan neden Atatürk'ü sevmez?
Yani sevmemek için bir neden yok bence. İnsanlar neden bu kadar şey söyleyip hala düşman oluyor bilmiyorum ama milyonlarca lira serveti olmayan, şirketleri olmayan, tüm parasını vatanına yatıran 37 yılını cephede geçiren bu kahraman neden sevilmiyor sizce?
Sevmeme nedenleri cahillik olduğunu düşünüyorum ben şahsen hangi siyasi görüş ve hangi parti tuttuğu söylememe gerek yok zaten.
kanka şuan ankette kimlerin neye tıkladığı açılıyor mu? 2 kişi hayır demişte.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yani sevmemek için bir neden yok bence. İnsanlar neden bu kadar şey söyleyip hala düşman oluyor bilmiyorum ama milyonlarca lira serveti olmayan, şirketleri olmayan, tüm parasını vatanına yatıran 37 yılını cephede geçiren bu kahraman neden sevilmiyor sizce?
Sevmeme nedenleri cahillik olduğunu düşünüyorum ben şahsen hangi siyasi görüş ve hangi parti tuttuğu söylememe gerek yok zaten.
Merhabalar.
Bunun cevabı cahillik ve kutuplaşma.
Cahillik çünkü halk birinden bir şey duyduğu anda araştırmadan sahipleniyor onu söyleyen adam gene aynı şekil kısacana böyle zincirleme yapılıyor.
2.sebep ise insanların aşırı kutuplaşması sonucu her değeri kutuplara ayırmaları.
Anlarsınız ki Atatürk sol değeri haline getirildi ve kutuplaşmış sağcı adam böyle bilip sevmiyor ama sebebi yok.
Atatürk kim olursa olsun bizim atalarımızdan birisi.
Bizim atamız Atatürk değil , yavuz değil hepsi bizim atamız
He bir de kendisinin fikirlerinden ziyade silüeti ve imzası ile bilinmesi beni rahatsız etmiyor değil.
Fikirleri ile Atatürkü benimsemek bu ülkenin her vatandaşının görevidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Samet karahan
Sevmeme nedenleri cahillik olduğunu düşünüyorum ben şahsen hangi siyasi görüş ve hangi
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi insan dilediği kişiye sever veya sevmez ben sevmiyorum nedenine gelince bazı arkadaşlar cahillik diyor onlara cevaben,atatürk bu devlet için çok şey yaptı saygı duyarım lakin din düşmanıdır sevmem 1920-1950 arası okullarda okutulan tarih kitaplarında peygamber efendimiz s.a.s için muhammet gökten indirildiği sandığınız herşeyi kendi fikirleriyle insanlara empoze etmeye kendi dini anlayışına alet ediyor vb. şeylerle okutuldu maalsef ki günümüzdeki islam cahilliğimizin en büyük sebeplerinden biri ATATÜRK. lütfen araştırın kendisinin içki içip içmemesi müslüman olup olmaması benim umrumda diil sizin de olmamalı onun kendisiyle tanrısı arasında neye inanıyorsa artık ama bu müslüman türk devletinin elinden dinini alıyorsa yobazlaştırıyorsa hiç kimse kusura bakmasın sevmem seven kişiyede sevdiğin kişiyi araştır ne olduğunu kim olduğunu ne yaptığını iyisiyle kötüsüyle öğren demek benim bir müslaman olmak görevimdir bu cevabıma şuralı buralı diyecekler bu :) sormadan cevap vereyim edirne uzunköprü 22 sevgi ve saygılarımla..

Son düzenleme:

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel

bi insan dilediği kişiye sever veya sevmez ben sevmiyorum nedenine gelince bazı arkadaşlar cahillik diyor onlara cevaben,atatürk bu devlet için çok şey yaptı saygı duyarım lakin din düşmanıdır sevmem 1920-1950 arası okullarda okutulan tarih kitaplarında peygamber efendimiz s.a.s için muhammet gökten indirildiği sandığınız herşeyi kendi fikirleriyle insanlara empoze etmeye kendi dini anlayışına alet ediyor vb. şeylerle okutuldu maalsef ki günümüzdeki islam cahilliğimizin en büyük sebeplerinden biri ATATÜRK. lütfen araştırın kendisinin içki içip içmemesi müslüman olup olmaması benim umrumda diil sizin de olmamalı onun kendisiyle tanrısı arasında neye inanıyorsa artık ama bu müslüman türk devletinin elinden dinini alıyorsa yobazlaştırıyorsa hiç kimse kusura bakmasın sevmem seven kişiyede sevdiğin kişiyi araştır ne olduğunu kim olduğunu ne yaptığını iyisiyle kötüsüyle öğren demek benim bir müslaman olmak görevimdir bu cevabıma şuralı buralı diyecekler bu :) sormadan cevap vereyim edirne uzunköprü 22 sevgi ve saygılarımla..
Daha neden sevmediğini bile bilmiyorsun o kitaplar 1920-1950 değil 1931-1941 yıllarında ortaokul ve liselerde okutuldu.
Atatürk muhammedin dinini elinizden almadı eğer öyle bir şey yapmış olsaydı şuan müslüman olarak gezemezdin.
Kurani Türkçeyi çevirip halkın anlamasına sağlamak yobazlık mı oluyor
Bu devlet müslüman değildir ve asla olmayacaktır. O kadar müslüman devlet aşığıysan Suudi amerika orada gidebilirsin.
Bir şeyi empoze etmeye çalışanlar müslümanlardır çünkü basit bir mantık kur bir çocuk doğduğunda hiç bir dini yoktur çünkü hiç bir fikride yoktur sonra bu çocuğa küçüklüğünden beri bismillah de Allah de din bunu emrediyor de muhammed şöyle yaptı böyle yaptı ee sonra bu çocuk musluman olmak istiyor muydu kimsenin umurunda değil bu çocuk müslüman olacak mıydı yoksa olmayacak mıydı artık bir şey bilemeyiz çünkü bu çocuk bir tarafın bakış açısıyla yetiştirildi, başka bakış acılarından bakmaya çalışırken bile çocukluğundan beri ona empoze edilen bir şeyin bakış açısıyla bakmak zorunda kaldı
Son olarak Atatürk bizi bu arap milliyetçiliğinden kurtarmaya çalıştı.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon
Kurana dogma dediği için, islama safsata dediği için.
Öyle bir sözü yok uyduruyorsun müslüman olmayabilir fakat herkesin dinine saygı duyardı sadece devlet işlerini dine katanlara karşıydı

Kısacası islamiyete karşı çıkıyor gerçek değil diyor, gökten indiği sanılan dogma diyor. Kurana sahte diyor. Bu yeterince küçük düşürücü değil mi
İşte Youtube’da yayınlanan “o videoda” yer almayan bölümleriyle Atatürk’ün 1 Kasım 1937 tarihli Meclis açış konuşmasındaki o kısım:

“Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)
Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt; bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de, uluslar tarihinin bin bir acıklı olay ve sıkıntı ile dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.

Burada kuran'a bir hakaret yok, ki kuran gökten inmemiş

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Öyle bir sözü yok uyduruyorsun müslüman olmayabilir fakat herkesin dinine saygı duyardı sadece devlet işlerini dine katanlara karşıydı

İşte Youtube’da yayınlanan “o videoda” yer almayan bölümleriyle Atatürk’ün 1 Kasım 1937 tarihli Meclis açış konuşmasındaki o kısım:

“Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)
Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt; bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de, uluslar tarihinin bin bir acıklı olay ve sıkıntı ile dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.

Burada kuran'a bir hakaret yok, ki kuran gökten inmemiş
Konuşmanın devamı da budur(sadece bilgilendirmek istedim)
Elimizdeki programın ruhu, bizi yalnız bir kısım vatandaşla alakalı kalmaktan men eder. Biz, bütün Türk milletinin hizmetkârıyız. Geçen yıl içinde parti ile hükümet teşkilatını birleştirmekle vatandaşlar arasında ayrılık tanımadığımızı fiilen göstermiş olduk. (Var ol sesleri.) Bu hadisenin bizim devlet idaresinde kabul ettiğimiz "Kuvvet birdir ve o milletindir" hakikatine uygun olduğu meydandadır. (Alkışlar.) Kuvvetin yegâne kaynağı olan Türk milletinin güzide vekillerini büyük bahtiyarlıkla eğilerek selamlarım. (Bravo, yaşa sesleri, şiddetli ve sürekli alkışlar.)

Seni şöyle arabistana alalım

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Bir de böyle bilmiş bilmiş konuşmanız yok mu :D
Tarihi siz halktv den falan öğreniyorsunuz galiba
öyle mi oluyomuş knk. haa bencede kılıçdaroğlu aday olmamalıydı ama oldu işte napalım sana katılıyorum ama kılıçdar oğlu aday olmamalıydı.

Sizin zihniyet orayı yansıtıyor da :D
Siz değil misiniz atatürkten başka ata tanımam diyip tüm tarihi yok sayan? Siz mi tarih öğretir oldunuz
Çok iyi safsata hangi atatürk sever atatürkü ata sayıp tarihi yok sayıyor olmayan şeyi var gibi gösterip güya haklı çıkıp öyle tartış oylama yapılsa 100 kişiden 2 3 kişi dediğin gibi der bide bi kişi atatürkü seviyorum dese tapıyorsunuz dersiniz sonra gerçek müslüman tayyibe verir gibi şeyler diyen çok gördüm niye zorunluymuş peygamber mi bu knk?(sen öyle düşünmüyor olabilirsin ama bunları diyenler bu dediğimi yapıyor)

QWuiet

80+ Bronze
öyle mi oluyomuş knk. haa bencede kılıçdaroğlu aday olmamalıydı ama oldu işte napalım sana katılıyorum ama kılıçdar oğlu aday olmamalıydı.

Çok iyi safsata hangi atatürk sever atatürkü ata sayıp tarihi yok sayıyor olmayan şeyi var gibi gösterip güya haklı çıkıp öyle tartış oylama yapılsa 100 kişiden 2 3 kişi dediğin gibi der bide bi kişi atatürkü seviyorum dese tapıyorsunuz dersiniz sonra gerçek müslüman tayyibe verir gibi şeyler diyen çok gördüm niye zorunluymuş peygamber mi bu knk?(sen öyle düşünmüyor olabilirsin ama bunları diyenler bu dediğimi yapıyor)
Katılıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Erdem can
Radikal islamcı kesim atatürkün bir içki bağımlısı ve islam adına bazı çalışmalar gerçekleştirdiği için sevmez doğu tarafındaki birtakım insanlar ise şeyh sait olayına bağlar oda bir insan olduğu için yaptığı yanlışlar vardır tabikii fakat cumhuriyeti kurdu fabrikalar açtı kalkındırdı dil biliyor ve kitaplar yazdı sayısız muharebesi var onun kurduğu cumhuriyette yaşıyoruz bu yüzden saygı duymalıyız gibime geliyor eğer sevmeyen birisi varsa kitaplarını okumalı bence

Top Bottom