Tabi bu noktada yaşın, hayat şartların vs. çok önemli. Belli ki kafası açık birisin. Şu anki davranışlarının hayatını kötü etkilediğinin farkındasın. Kötü hissettiğinin de farkındasın. Bu durumun hayat kaliteni kötü etkilediğini hissediyorsan psikolojik yardım almanın hiç bir ayıbı yok. Senin durumun için BDT veya Şema terapi faydalı olur.
Bu konularda tavsiye vermeyi sevmem ama söyleyebileceğim en genel şey: Cinsiyet fark etmeksizin iyi insanlar ve kötü insanlar vardır. Karşımıza hangisinin çıkacağını ve o insanla neler yaşayacağımızı seçemeyiz. (Özellikle erken yaşlarda) Komiktir yaşadıklarımız nedeniyle neler hissedeceğimizi de seçemeyiz. Kötü/yalnız/değersiz hissetmek de insanın yaşayacağı bir duygudur. Bunu kabul etmek ve yeni tanıdığın her insana 'Seni yeni tanımıyorum, seni bilmiyorum, sen sensin ben de benim' mottosuyla yaklaşmak zor ama önemli. Bu durumu da psikolojik yardım ile kazanabilirsin.
Tek isteğim lütfen 'Abi kadınlar kötüdür takmayacan, değer vermeyecen black pill yea' tayfasından olmadan yeniden psikolojik sağlığına kavuş. Memlekette yeteri kadar bu modelden var.