Bisikletimin Özellikleri Ne ve Nasıl Tamir Ederim?

DeveloperRedneck

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,758
Arkadaşlar gaziantep belediyesinin 2-3 sene önce öğretmenlere dağıttığı bir bisiklet var elimde. Marka model, parça modeli bilgisi yok. Gene de biraz ayağa kaldırıp kafa dağıtmak için biraz sürmek istiyorum, 10-15 yıldır sürmedim hiç. Boyum 175 kilo 85 bu arada.
1000020034.webp1000020032.webp1000020033.webp
Tekerleri inik (patlak var mı bilmiyorum), koltuk elimde kalıyor çıkıyor yani neden öyle bilmiyorum, zincirde pedalde sorun var mı bilmiyorum. Bir de elcik pek rahat gelmedi, değiştirme veya üstüne bi şey geçirme tarzı bi şeyler varsa iyi olabilir. Boya da yapılabilir veya yazıyı kapatmak için başka öneri varsa öyle de olur.
Kendi başıma nasıl yapabilirim hangi aletler gerekir?

Hiç sürülmediyse tekerde patlak olması çok zayıf ihtimal. Sadece hava pompası al tekeri doldur.

Zincir pedal takımı da öyle. Sorunsuz çalışır. Maksimum ayarlamak lazım olur ama ayarlanmasa bile tek viteste kullanılır.

Bisiklet selesi için anahtar takımı alıp seleni tutan kolları sıkman lazım.

Mantıkla düşünürsen ustadan bile iyi tamir edersin.

Hiç sürülmediyse tekerde patlak olması çok zayıf ihtimal. Sadece hava pompası al tekeri doldur.

Zincir pedal takımı da öyle. Sorunsuz çalışır. Maksimum ayarlamak lazım olur ama ayarlanmasa bile tek viteste kullanılır.

Bisiklet selesi için anahtar takımı alıp seleni tutan kolları sıkman lazım.

Mantıkla düşünürsen ustadan bile iyi tamir edersin.
Hiç sürülmedi hocam

Dediklerinizi deneyeceğim

Bir de yazılar için öneriniz var mı? Sticker falan oluyosa o tarz bi şeyler iyi olabilir diye tahmin ediyorum

Hiç sürülmedi hocam

Dediklerinizi deneyeceğim

Bir de yazılar için öneriniz var mı? Sticker falan oluyosa o tarz bi şeyler iyi olabilir diye tahmin ediyorum
Reklamcı dükkanlarında onun için stiker çıkartabilirsin Vinil kağıdına printerle yazdırırlar. Kusursuz yapıştırırlar kendileri.

Mesela üzerine Trek, Salcano, Vilano, Cube falan bisiklet markalarının isimlerinden birini.

10 manat civarı yaparlar. Tabi TL olarak karşılığını bilemem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde zincire az buz makine yağı damlatırsın pedalı havada çevirip yağın zincire işlemesini sağlarsın.

@xxxZAURxxx

Kral selamunaleykum.
Bugün bisikleti bodrumdan balkona taşıdım. Yapılacak şeyleri, değişecek parçaları ve mevcut özelliklerini tespit etmemde yardımcı olur musun? Bir yerlerde shimano yazıyor ama ne olduklarını bilmiyorum.
Az sonra fotoğraflar paylaşacağım.

Bu sağ ve sol ön kolda Shimano Revoshift yazıyor
Sağda 7-speed solda bi kısımda Max-Tourque 100kgf-cm yazıyor
1000020964.webp

Zincirin takılı olduğu kısımda SHUNFENG yazıyor
1000020965.webp

Buranın altındaki parçada ise Shimnano Tourney yazıyor
1000020966.webp

Lastiklerde çatlaklar varmış bayağı önce fark etmemiştim, sanırım iç dış lastik değiştirmek lazım sadece şişirmek yetmez gibi
Üstündeki lastikte GHAURI 26x1.95/2.125 yazıyor önde de arkada da

Herhangi başka bir yerinde marka/model ismi vs. göremedim

Sağda 7-speed solda bi kısımda Max-Tourque 100kgf-cm yazıyor
Bunlar zor dönüyor bu arada

Son düzenleme:
@xxxZAURxxx

Kral selamunaleykum.
Bugün bisikleti bodrumdan balkona taşıdım. Yapılacak şeyleri, değişecek parçaları ve mevcut özelliklerini tespit etmemde yardımcı olur musun? Bir yerlerde shimano yazıyor ama ne olduklarını bilmiyorum.
Az sonra fotoğraflar paylaşacağım.

Sağda 7-speed solda bi kısımda Max-Tourque 100kgf-cm yazıyor Alıntıyı görüntüle

Zincirin takılı olduğu kısımda SHUNFENG yazıyor
Alıntıyı görüntüle

Buranın altındaki parçada ise Shimnano Tourney yazıyor
Alıntıyı görüntüle

Lastiklerde çatlaklar varmış bayağı önce fark etmemiştim, sanırım iç dış lastik değiştirmek lazım sadece şişirmek yetmez gibi
Üstündeki lastikte GHAURI 26x1.95/2.125 yazıyor önde de arkada da

Herhangi başka bir yerinde marka/model ismi vs. göremedim

Bunlar zor dönüyor bu arada
Aleykümselam kardeş :D
Evet lastikler yerinde kalmaktan yırtılmış. Hayret bişe nasılda zamanla eskiyor, ismi bikere lastik eskimez diye düşüncesi yaranıyor adamda.

Zincir aktarıcı shimano tourney yazılan kolun oynak yerlerini yağla. Sonra bisikletin arka tarafını havada tuttur pedalı çevirerek 7 li vitesi atmayı dene direksiyon kolundan.

Zincirde oynak topuzları varya bağlanmışlar bir birine. Her topuza 1 damla yağ akıt. Yumuşasın pedal çevirirken zorlanma.

Keşke vites germe telinin içine yağ damlata bilsen. Demir tel rahat hareket etsin yuvasında.

Direksiyonda Sağdaki arka aktarıcı.
Solda olan pedaldaki dişlerin aktarıcısı.

Pedalda 3 , arka tekerlekte 7 zincir dişlisi olunca 21 vitesli bisiklet söyleniyor.

Son düzenleme:
Aleykümselam kardeş :D
Evet lastikler yerinde kalmaktan yırtılmış. Hayret bişe nasılda zamanla eskiyor, ismi bikere lastik eskimez diye düşüncesi yaranıyor adamda.

Zincir aktarıcı shimano tourney yazılan kolun oynak yerlerini yağla. Sonra bisikletin arka tarafını havada tuttur pedalı çevirerek 7 li vitesi atmayı dene direksiyon kolundan.

Zincirde oynak topuzları varya bağlanmışlar bir birine. Her topuza 1 damla yağ akıt. Yumuşasın pedal çevirirken zorlanma.

Keşke vites germe telinin içine yağ damlata bilsen. Demir tel rahat hareket etsin yuvasında.

Direksiyonda Sağdaki arka aktarıcı.
Solda olan pedaldaki dişlerin aktarıcısı.

Pedalda 3 , arka tekerlekte 7 zincir dişlisi olunca 21 vitesli bisiklet söyleniyor.
Önce lastikleri değiştireyim sonra zincir-vites yağlama vs bakarım diyorum bu sırayla mantıklı olur mu

Lastik bakıyorum internetten de hepsi mtb lastiği şehiriçinde kullanacağım gereksiz yormasın şehir lastiği alayım değil mi?

Önce lastikleri değiştireyim sonra zincir-vites yağlama vs bakarım diyorum bu sırayla mantıklı olur mu

Lastik bakıyorum internetten de hepsi mtb lastiği şehiriçinde kullanacağım gereksiz yormasın şehir lastiği alayım değil mi?
Valla ben bir lastiğe gözümü diktim çok efsane bişey.
CST Platinium Pro. Delinmez lastik.
Parasını sonuna kadar hakediyor bence.

N11, hepsiburada , Trendyol hepsi satıyor bence.

Valla ben bir lastiğe gözümü diktim çok efsane bişey.
CST Platinium Pro. Delinmez lastik.
Parasını sonuna kadar hakediyor bence.

N11, hepsiburada , Trendyol hepsi satıyor bence.
Çok iyi bir şey olmasına gerek yok ya fazla yatırım yapmak istemiyorum biraz kullanayım sararsa model yükseltirim buna çok fazla harcayacağıma

Çok iyi bir şey olmasına gerek yok ya fazla yatırım yapmak istemiyorum biraz kullanayım sararsa model yükseltirim buna çok fazla harcayacağıma
Ozaman tabanı düz bir lastik ara. MTB lastikler asfaltta akmıyor, yoruyor.

Çok ucuza kaçma lastik yanakları yamuk üretimli olur.

Ozaman tabanı düz bir lastik ara. MTB lastikler asfaltta akmıyor, yoruyor.

Çok ucuza kaçma lastik yanakları yamuk üretimli olur.
Valla ararken kayboldum ya bi şeyler bulabilirsem hangisi daha iyi duruyor diye soracağım qhahhahd

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,126
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri