Twitch Bit olayları hakkında düşünceleriniz?

Bergee

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,681
Açıkçası bana böyle bir şey yapmaları ne bileyim absürt gelmiyor artık. Yani Türkiye de yaşayıp genç olup böyle bir teklifi kabul etmeyecek biri yoktur diye düşünüyorum. Bende yayıncılık yapıyorum bana da böyle bir teklif gelse bu işte bir iş var diye düşünmem direkt girerdim yüksek ihtimalle. Kim istemez ki 500 dolar verip 2000 dolar almak? Kredi kartlarının çalıntı olduğunu bile düşünemezdim. Kimse kusura bakmasın da bu hallere düşmemizde en büyük etken gerçek manada az maaşlı çalışıp hayata isyan edişimizdendir. Yani bilgisayar toplamak bile bu devirde artık o kadar zor ki araba fiyatlarının fiyatlarına çıktı bilgisayar fiyatları arabalar ise ev fiyatlarına ulaştı. Ben burada onlar haklı demiyorum kesinlikle her iki tarafta haksız. Hatta ve hatta her 3 tarafta haksız diyelim. Twitch, yayıncı ve devlet. Bu imkanları yayıncılara sağlayan Twitch çünkü hiçbir şekilde kontrol altına alınmamış. Gördükleri halde müdahale edilmemiş. Devlete gelince gençlere yönelik ne yapmış ki bu devlet? Hiçbir şey. Küçük bir çocuğun tek amacı oyun oynamak iken bu çocuğu sen pandemide eve tıktın bu çocuğun ailesi bilgisayar bile alamıyor bu çocuğa bilgisayar bile diyorum bu kadar pahalı olmamalı çünkü. Olaylara birde bu bakış açısından bakmak lazım.

Ekonominin bu durumda olması, bu işi yapmayı gerektirmez.
"Günümüzdeki çalışma şartları çok kötü, 14 saat çalışıp 2800 TL kazanmak zoruma gidiyor.
Bu yüzden yan dairedeki komşumun bütün biriktirdiği altın ve paralarını aldım, k.bakmayın arkadaşlar."

Bu örnek ne kadar yanlış ise bit olayı da en az o kadar yanlış.

Yani bu işi yapan insanların hiç biri aç veya açıkta değildi.
Buradaki çoğu insanın sahip olamadığı PC veya internet altyapısına.
Buradaki çoğu insanın kazanamadığı gelir seviyesine, takipçi kitlesine vs.
Kısacası "bu işe girmeden öncesinde de bir çok şeye sahiplerdi"

Yani devletin verdiği şartlar kırtasiye, market, lokantada çalışan gençleri etkiliyor.
Bu işe adı karışan çoğu kişi vergi bile ödemiyor, adlarına kayıtlı şirket falan da yok.
Yani devletin iç ve dış politikada yıllardır hatalı işler yapması, ekonominin çökmesi, halkın fakir olması vs. ÇOK BAŞKA KONU
Bu olay çok başka bir konu.

Bunun ekonomiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Ekonomi iyi olsa dahi böyle bir fırsat varsa insanlar mutlaka yapacaktır ki yaptılar da. Bazıları bize teklif edildi kabul etmedik zorla bit gönderdiler falan diye kıvırmaya çalışıyor. Bazıları eastergamerstv gibi haberim yoktu diyor. Panky ise çıkıp direk yaptım dedi. Bi şekilde kıvırmaya çalışıyorlar ama olayın ekonomiyle hiçbir alakası yok.

Ekonominin bu durumda olması, bu işi yapmayı gerektirmez.
"Günümüzdeki çalışma şartları çok kötü, 14 saat çalışıp 2800 TL kazanmak zoruma gidiyor.
Bu yüzden yan dairedeki komşumun bütün biriktirdiği altın ve paralarını aldım, k.bakmayın arkadaşlar."

Bu örnek ne kadar yanlış ise bit olayı da en az o kadar yanlış.

Yani bu işi yapan insanların hiç biri aç veya açıkta değildi.
Buradaki çoğu insanın sahip olamadığı PC veya internet altyapısına.
Buradaki çoğu insanın kazanamadığı gelir seviyesine, takipçi kitlesine vs.
Kısacası "bu işe girmeden öncesinde de bir çok şeye sahiplerdi"

Yani devletin verdiği şartlar kırtasiye, market, lokantada çalışan gençleri etkiliyor.
Bu işe adı karışan çoğu kişi vergi bile ödemiyor, adlarına kayıtlı şirket falan da yok.
Yani devletin iç ve dış politikada yıllardır hatalı işler yapması, ekonominin çökmesi, halkın fakir olması vs. ÇOK BAŞKA KONU
Bu olay çok başka bir konu.
Örnek fevkalade zaten haksız olduklarını belirttim devletinde twitchtinde buna bir el atması lazımdı.

Örnek fevkalade zaten haksız olduklarını belirttim devletinde twitchtinde buna bir el atması lazımdı.
TR'deki her sektörde olduğu gibi, bu platformda da işini iyi yapmayan personeller var.
Twitch TR'nin en büyük eksikliği/hatası. Ne iş yaptığı belli olmayan insanlara maaş ödemesi.
Bu insanların da aldığı maaşları keyifle harcaması. :kappa: TR tarafı biraz ATM personeli gibi.
Komple yenilik gerekiyor.
Yeni kurallar, yeni personeller vs.

Aslında yazdıklarını okurken itiraz edecektim ama bazı noktalarda gerçekten haklısın, yeni kuşak "çalışmadan çok kazanma" motivasyonunda. Ucunda para varsa ar, namus, haram, helal hiçbir şey sorgulamadan atlayacak yüzbinlerce genç var. Toplum içerisinde ayrışma tehlikeli noktalara doğru gidiyor. Kiminin altında spor Mercedes, kolunda manken manita, elinde iPhone 13 Pro Max, evinde RTX3090'lı sistem varken kimi karnını doyursa şükrediyor. Hiçbiri ama hiçbiri hırsızlığı haklı çıkarmaz fakat insanoğlu hep daha fazlasını ister ve bazı meziyetler aileden gelir. Ailesinden bu bilinci almayan insanın önüne tırnak içinde söylüyorum böyle bir fırsat gelince hemen atlar. Arka planda kimlerin kartları boşaltılmış, kimlerin alın teri saniyeler içinde dolandırıcıların eline geçmiş sorgulamaz ve sonuca bakarlar. Dün adını ilk defa duyduğum bir yayıncının ifşasına baktım, 9 günde 40.000 dolar kazanmış. Karaktersiz her insanı bozabilecek bir para bu. Tek temennim tatlı tatlı yemenin acı acı şey yapmasını yaşamaları. Bu namussuzların gerçek yüzü ortaya çıktığı saniyeden sonra 1 kuruş atan, bir kez bile yayınını izleyen herkes suça ortaktır.

hüüüü arkadaş mağduruyum hüüüüü benim suçum yok

Açıkçası bana böyle bir şey yapmaları ne bileyim absürt gelmiyor artık. Yani Türkiye de yaşayıp genç olup böyle bir teklifi kabul etmeyecek biri yoktur diye düşünüyorum. Bende yayıncılık yapıyorum bana da böyle bir teklif gelse bu işte bir iş var diye düşünmem direkt girerdim yüksek ihtimalle. Kim istemez ki 500 dolar verip 2000 dolar almak? Kredi kartlarının çalıntı olduğunu bile düşünemezdim. Kimse kusura bakmasın da bu hallere düşmemizde en büyük etken gerçek manada az maaşlı çalışıp hayata isyan edişimizdendir. Yani bilgisayar toplamak bile bu devirde artık o kadar zor ki araba fiyatlarının fiyatlarına çıktı bilgisayar fiyatları arabalar ise ev fiyatlarına ulaştı. Ben burada onlar haklı demiyorum kesinlikle her iki tarafta haksız. Hatta ve hatta her 3 tarafta haksız diyelim. Twitch, yayıncı ve devlet. Bu imkanları yayıncılara sağlayan Twitch çünkü hiçbir şekilde kontrol altına alınmamış. Gördükleri halde müdahale edilmemiş. Devlete gelince gençlere yönelik ne yapmış ki bu devlet? Hiçbir şey. Küçük bir çocuğun tek amacı oyun oynamak iken bu çocuğu sen pandemide eve tıktın bu çocuğun ailesi bilgisayar bile alamıyor bu çocuğa bilgisayar bile diyorum bu kadar pahalı olmamalı çünkü. Olaylara birde bu bakış açısından bakmak lazım.
dostum kusura bakmada 500 dolar verip 2000 dolar alicaksin ve bu işte bir sıkıntı yok diye düşüneceksin bence daha bir şey düşünmene gerek bu yaşa geldiğine dua et sen :) bide pc alamayan cocuk demişsin bu eve tıkılmalar insanlar hayatini kaybetmesin diye yapildii keyfinden kimse kimseyi evine "tıkmadi", neysee calan da zaten o pc alamayan cocuklar değil kelli felli yayincilar , cogumuzda fazla geliri olan insanlar calip cirpip araba alanlar , yemişler parayi işte

Peki şey olayını gördünüz mü?
Bir yayıncı "kist ameliyatı" parası diyerek topladığı paralar ile göğüs estetik ameliyatı olmuş.
Donate atacak kişiler ile ilgili de küfürlü mesajı ve sahte kist raporu istediği mesajlaşmayı da yayında yanlışlıkla ekrana vermiş.
LUL

Bir yayıncı "kist ameliyatı" parası diyerek topladığı paralar ile göğüs estetik ameliyatı olmuş.
Donate atacak kişiler ile ilgili de küfürlü mesajı ve sahte kist raporu istediği mesajlaşmayı da yayında yanlışlıkla ekrana vermiş.
LUL
Bende mi yapsam böyle bir şey 😂 Gerçekten ayağımda engel var onun ameliyat parasını toplasam 😂 Bu arada şaka değil gerçekten engelliyim ve ben böyle bir şey yapmıyorum bunlar yapıyor ya Allah'ta inşaallah bildiği gibi yapsın bu karaktersizleri. Abi izlemeyin ya hala prim veren var abi sen yaptın ama olsun biz arkandayız diyen var çok trajikomik bir durum...

LUL
Aynen gördüm, üstelik 2020'de olmuş bu olay. Şimdi gündeme geliyor.

FDDmGlhXIAEczHz.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,196
Üyeler
189,047
Son üye
Krieg
Geri