Biyolog olmak mantıklı mı?

Reaksiyon skoru
33
Herkese merhabalar biyoloji bölümünü kazandım ve biyolog olmak istiyorum içimden akademik kariyer yapmak geçiyor sizce biyolog olarak ülkemizde ya da yurtdışında iş bulabilme olanaklarım nelerdir bilgilendirirseniz çok sevinirim

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Herkese merhabalar biyoloji bölümünü kazandım ve biyolog olmak istiyorum içimden akademik kariyer yapmak geçiyor sizce biyolog olarak ülkemizde ya da yurtdışında bulabilme olanaklarım nelerdir bilgilendirirseniz çok sevinirim

Kardeş merak ediyorum; biyoloji ve iş sözcüklerinde neden başka sitenin linki var?

Konu ile alakalı olarak da okunur, mantıklı bir bölüm. Mis gibi lab ortamında çalışırsın.

Kardeş merak ediyorum; biyoloji ve iş sözcüklerinde neden başka sitenin linki var?

Konu ile alakalı olarak da okunur, mantıklı bir bölüm. Mis gibi lab ortamında çalışırsın.
neden bilmiyorum kendisi olmuş olmalı
peki yurtdışı iş olanakları nasıldır çünkü ülkemizde bilim insanlarına karşı gerekli önem gösterilmiyor

peki yurtdışı iş olanakları nasıldır çünkü ülkemizde bilim insanlarına karşı gerekli önem gösterilmiyor

Yurt dışı olayı tamamen sana bağlı. Gerekli dil bilgin, pasaportun falan varsa kovalayabilirsin. Tabi gideceğin yerin de seni alacak olması önemli. Normalde burada da tertemiz çalışırsın. Paranı alıp çıkar gidersin ne olacak?

Yurt dışı olayı tamamen sana bağlı. Gerekli dil bilgin, pasaportun falan varsa kovalayabilirsin. Tabi gideceğin yerin de seni alacak olması önemli. Normalde burada da tertemiz çalışırsın. Paranı alıp çıkar gidersin ne olacak?
evet doğru söylüyorsunuz her şey kendini yetişrimeye bağlı gerek ülkemizdeki teknik yetersizlik olsun gerek hakedilern saygıyı alamamak olsun birçok şey ülkede değersiz hissetmeye neden oluyor

Hocam hayatta istediğin alana-tutkuya yönelebilmek büyük bir şans bence. Ancak şunu belirtmeliyim ki ülkeyi değersiz ve yetersiz görmemelisiniz. Amacınız burada birşeyler başarmak, birşeyler katmak olursa zaten yurt dışı imkanınız olur, onu da o zaman düşünürsünüz. Ama daha yola koyulmadan, hiçbirşey başarmadan ülkeyi yetersiz ve kendinizi değersiz görürseniz ileride bir şey başarmanızın pek ihtimali olmaz.

Ben moleküler biyoloji ve genetik okuyorum mezun olunca yurtdışına kaçıyorum iyi üniversitede okuyorsan yurtdışında iş bulursun

bence mcat sınavına gir tıp oku

dayım biyoloji mezunu 4 senedir işsiz. yada teklif ettikleri asgari ücret. türkiyede ölmüş bi sektör

Ben moleküler biyoloji ve genetik okuyorum mezun olunca yurtdışına kaçıyorum iyi üniversitede okuyorsan yurtdışında iş bulursun
iyi üniversite olması bana göre şart değil eğer kendini geliştirir ve network oluşturabilirsen gene gidebilirim diey düşünüyorum

Geri