windowsu tabikide ssd ye kur bence wd blue al wd green daha ucuz ve ismi gibi çevreci daha az güç tüketiyor ama 7200rpm değil (intellipower diyor wd ama rpmi tam belli değil)blue ise 7200rpm ve normal kullanım için öneriyor greenler ise yedek depolama için öneriliyorBlue HDD mi Green HDD mi arasında ne gibi farklar var hangisi daha iyi olur bir de seagate mi alayım yoksa çok kararsız kaldım ayrıca elimde 240gb SSD var Windowsu hangisine kurayım
WD Blue al. Black oyuncular ve purple ise güvenlik sistemleri için üretilir. Seagate alacaksan Barracuda versiyon olanı al diğerlerinde cızırtı sesi var kronik.O kadar param yok hem gündelik hayat hem de oyun amaçlı alacağım 7200rmp alırım alırsam da
Seagate nasıl onun da 7200rmp var mesela blue yada bunu düşünüyorum Greenden vazgeçtim de yine de sordum iştewindowsu tabikide SSD ye kur bence wd blue al wd green daha ucuz ve ismi gibi çevreci daha az güç tüketiyor ama 7200rpm değil (intellipower diyor wd ama rpmi tam belli değil)blue ise 7200rpm ve normal kullanım için öneriyor greenler ise yedek depolama için öneriliyor
eski bir video ama referans alınabilir
Aynen alırsam zaten barraduca alırımWD Blue al. Black oyuncular ve purple ise güvenlik sistemleri için üretilir. Seagate alacaksan Barracuda versiyon olanı al diğerlerinde cızırtı sesi var kronik.
1tb şuan 250 270 felandı büyük ihtimalle 1tb alırımBütçen ne kadar?
Bunu öneririm:Aynen alırsam zaten barraduca alırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
1tb şuan 250 270 felandı büyük ihtimalle 1tb alırım
seagate barracuda hakkında bir fikrim yok benzer performans veriyorlar (mekanik bir hdd sonuçta arada uçurum farklar olmaz bence)hangisi daha ucuzsa onu al bence (seagate i bilmem ama wd blue lar sağlam 2010 aralık üretimi ve 2011 den beri kullandığım 500gblık hdd de sadece 2 tane bad sector var top11gblık ama hala yavaş olsa bile çalışıyor ve hdd yaklaşık 5000 kez çalıştırılmış ama bence daha fazla olabilir crystaldisk infonun yalancısıyım ben (not: 2019 eylülden beri hdd yi başka pc de kullanıyorum o yüzden çok emin değilim)Seagate nasıl onun da 7200rmp var mesela blue yada bunu düşünüyorum Greenden vazgeçtim de yine de sordum işte
Blue daha sessiz çalışıyor. Ömür konusunda da gözlemlerime göre blue çok daha uzun ömürlü.Seagate nasıl onun da 7200rmp var mesela blue yada bunu düşünüyorum Greenden vazgeçtim de yine de sordum işte