Boot priorty m2 ssd gözükmüyor

Beatific3

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
422
Arkadaşlar merhaba, arkadaşıma sistem topladık gereken özellikleri yazıyorum;
Msi b650 tomahawk wifi
Kingston fury regenade 500gb m2 ssd

M2 ye şuanda windows kurulu ancak bios da önceliği sata hddye vermiş boot seçeneklerinde m2 gözükmüyor csm e de alıp denedim ancak asla gözükmüyor. Pc önce sata hdd bootlamayı deneyip sonra m2deki windowsu bulup bootluyor haliyle geç açılıyor. Çözüm öneriniz varsa çok sevinirim

Arkadaşlar merhaba, arkadaşıma sistem topladık gereken özellikleri yazıyorum;
Msi b650 tomahawk wifi
Kingston fury regenade 500gb m2 ssd

M2 ye şuanda windows kurulu ancak bios da önceliği sata hddye vermiş boot seçeneklerinde m2 gözükmüyor csm e de alıp denedim ancak asla gözükmüyor. Pc önce sata hdd bootlamayı deneyip sonra m2deki windowsu bulup bootluyor haliyle geç açılıyor. Çözüm öneriniz varsa çok sevinirim
disk yönetimini ss atarmısın

Bilgisayrda donanım geliştirme yaptığınızda bios ayarları defaulta dönüyor. Biosta Gelişmiş ayarlara gidin, Yerleşik Aygıtlar sekmesini bulun ve PCI Express Slot seçeneklerini arayın. Çoğu kart üreticisi varsayılan olarak bunu otomatik olarak ayarlar, bunun yerine M.2 moduna değiştirin.
Onu denedik ancak olmadı
atıcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekler

• d0b48b4a-753c-402c-a1a7-fc68c23d3647.jpeg
    d0b48b4a-753c-402c-a1a7-fc68c23d3647.jpeg
    175.3 KB · Hit: 87
Son düzenleme:
Onu denedik ancak olmadı

atıcam
Hocam m2 şuan boşsa bütün diskleri çıkartıp format atın bendede görmüyordu diskleri çıkartıp formatladım düzeldi

Hdd de windows kuruluydu sanırım 1tb olan disk artık neyse efi bölümü orda olduğu için m2 ye windows kurunca efi kurmamış bu yüzdende boot ta görünmüyor. Diskleri söküp formatlarsanız düzelecektir.

Aynısı başıma geldi.

Son düzenleme:
Hocam m2 şuan boşsa bütün diskleri çıkartıp format atın bendede görmüyordu diskleri çıkartıp formatladım düzeldi

Hdd de windows kuruluydu sanırım 1tb olan disk artık neyse efi bölümü orda olduğu için m2 ye windows kurunca efi kurmamış bu yüzdende boot ta görünmüyor. Diskleri söküp formatlarsanız düzelecektir.

Aynısı başıma geldi.
Denicem çok sağol hocam

Aynısı başıma geldi.
Denedim boot priorty de başa alabildim ssdyi, çok teşekkür ederim.
Ancak hala güç tuşuna bastıktan 20-30 saniye sonra ekran geliyor ondan sonra boot ediyor yavaş açılmasını çözemedim

Geri