borsa, hisse alım satım nedir ?

GlaypHH

80+
Reaksiyon skoru
76
arkadaşlar borsaya yatırım yapmak istiyorum ama çok bilgim yok nerden öğrenebilirim udemyden kurs mu alayım, yt den öğrenebilir miyim ? varsa önerdiğiniz kanallar bekliyorrum

YouTube a yaz tek tek izle videoları Bi anda öğrenilecek bir şey değil

arkadaşlar borsaya yatırım yapmak istiyorum ama çok bilgim yok nerden öğrenebilirim udemyden kurs mu alayım, yt den öğrenebilir miyim ? varsa önerdiğiniz kanallar bekliyorrum
Banka veya yatırım şirketi hesabı ile borsada işlem gören şirketlerin hisselerinde alım-satım yapabilirsin. İlk tavsiyem aldığın hisse orta vadeli olsun en az 6 ay elinde tutmalısın gerçekten kar etmek için, şirketin cezası bedellisi veya hikayesi var mı dikkat et patlamasın. Bu arada bence en iyi yatırımların başında borsa geliyor.

Geçen sene bu zamanlar başladım hiçbir şey bilmiyordum Youtube'den videoları izledim şuan işlem verdiğim, hisse aldırdığım 4-5 kişi var. Udemy kurslarına para vermenize gerek yok.

Hisse alım satımı aslında şirketlere, marklara ortak olmak gibi. Onların şirketinden pay alıyorsun ve şirketin değerine göre kar/zarar ediyorsun.
Ben 2 yıldır bu işin içindeyim öyle 300-500 TL ile olacak işler değil önce bunu söyleyeyim. ben başladığımda 2K ile başladım olayı babama açtım mantıklı buldu ve ortalama 5-10K ile devam ettim yatırımlarımı yapmaya. en az bir kaç haftalık veya aylık araştırma sonrası atılmanı öneririm.

Hisse alım satımı aslında şirketlere, marklara ortak olmak gibi. Onların şirketinden pay alıyorsun ve şirketin değerine göre kar/zarar ediyorsun.
Ben 2 yıldır bu işin içindeyim öyle 300-500 TL ile olacak işler değil önce bunu söyleyeyim. ben başladığımda 2K ile başladım olayı babama açtım mantıklı buldu ve ortalama 5-10K ile devam ettim yatırımlarımı yapmaya. en az bir kaç haftalık veya aylık araştırma sonrası atılmanı öneririm.
2k ile başladın peki bir hisseye mi yatıdı n yoksa bölüştürdün mü meraktan soruyorum

Halil Buhur, Tuncay Turşucu bunları takip edebilirsin. Hisse senedi güzel bir yatırım aracıdır. Kısa vadede köşeyi dönme düşüncen olmasın, uzun vade düşün. Temettü veren, karını düzenli artıran şirketlere yönel, aldığın temettülerle yine aynı şirketin hissesini al, her ay gelirinin belli bir kısmıyla senet almaya devam et.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,906
Üyeler
188,336
Son üye
kriptomor
Geri