Banka veya yatırım şirketi hesabı ile borsada işlem gören şirketlerin hisselerinde alım-satım yapabilirsin. İlk tavsiyem aldığın hisse orta vadeli olsun en az 6 ay elinde tutmalısın gerçekten kar etmek için, şirketin cezası bedellisi veya hikayesi var mı dikkat et patlamasın. Bu arada bence en iyi yatırımların başında borsa geliyor.arkadaşlar borsaya yatırım yapmak istiyorum ama çok bilgim yok nerden öğrenebilirim udemyden kurs mu alayım, yt den öğrenebilir miyim ? varsa önerdiğiniz kanallar bekliyorrum
2k ile başladın peki bir hisseye mi yatıdı n yoksa bölüştürdün mü meraktan soruyorumHisse alım satımı aslında şirketlere, marklara ortak olmak gibi. Onların şirketinden pay alıyorsun ve şirketin değerine göre kar/zarar ediyorsun.
Ben 2 yıldır bu işin içindeyim öyle 300-500 TL ile olacak işler değil önce bunu söyleyeyim. ben başladığımda 2K ile başladım olayı babama açtım mantıklı buldu ve ortalama 5-10K ile devam ettim yatırımlarımı yapmaya. en az bir kaç haftalık veya aylık araştırma sonrası atılmanı öneririm.
Başlangıçta korkarak girdiğim için bölüştürdüm.2k ile başladın peki bir hisseye mi yatıdı n yoksa bölüştürdün mü meraktan soruyorum