Neler Yeni

YATIRIM YAPMAYA BAŞLAMAK

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
marilyn
Hisseyi nereden almalıyım peki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vergi konusu nasıl oluyor hocam ? Türk borsasında da biz mi veriyoruz vergiyi yine

Peki bu borsayı deneyerek örnek olarak öğrenecebileceğim site platformu var mı?

Bu borsa işlerini takip etmek için uygulama var mı hangi şirket ne yapacak diye mesela haber takip etmek için bunndle mantıklı mı

Eğitim için ne önerirsiniz
bist borsasında vergiyi bilmiyorum ben nasdaqdan gelen kazancımı beyan edip vergimi ödedim ödemeyen arkadaşlarımda var ilerleyen zamanda bir şey olurmu bilmiyorum sanmamda ister beyan et ister etme çok kazanmıyorsan beyan etmene gerek yok bence

borsayı öğrenebileceğin tr investingden grafikleri aç finans ve borsa kanalındaki eğitim videolarını izle bitir canlı piyasada gerçej olmayan parayla alım satım yapabileceğin uygulamalar var herhangi bir tanesini indir oyna baktın 1 ay geçti analizlerin tutuyor gerçek para ile başlarsın. direkt gerçek para ile alım satıma başlayabilirsin sana kalmış

Son düzenleme:

1905

80+ Silver
yapıkredi mobil uygulaması çok sade ve basit geliyor bana. gerek döviz olsun gerek hisse veya halka arz olsun kullanmanızı öneririm.

emoemir09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Emirhan Kahyaoğlu
bankalar yüksek komisyon alıyor ben 6-7 aydır midas kullanıyorum abd borsası için 1.5 dolar alım satım ücreti alıyor vergi konusu kendisi beyan etmiyor sizin gidip kazancınızı söylemeniz gerekiyor
Hocam abd borsası vergisi ile ilgili birkaç soru sorabilirmiyim

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
marilyn
Hocam abd borsası vergisi ile ilgili birkaç soru sorabilirmiyim
beyan etmezsen vergisinide ödemezsin ama göze batarsan yada biri ispiyonlar ise ödemek zorundasın

zararına devlet ortak olmumyor kar edersen ortak olur o yüzden zarar ediyorsan beyan etmene gerek yok

emoemir09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Emirhan Kahyaoğlu
beyan etmezsen vergisinide ödemezsin ama göze batarsan yada biri ispiyonlar ise ödemek zorundasın

zararına devlet ortak olmumyor kar edersen ortak olur o yüzden zarar ediyorsan beyan etmene gerek yok
hocam odicegim vergi sanırım 3 dolara yakın oluyor beyan edip 4 ya dad 5 dolar odesem fazla odemekten ceza alırmıyım

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
marilyn
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Serkan karakaya
Arkadaşlar borsaya ve halka arza girmeyi düşünüyorum. Ama nasıl yapacağım nereden başlayacağım hakkında fikrim yok. Nasıl öğreneceğim önerdiğiniz kanallar var mı?Takip etmemi önerdiğiniz YouTube kanalları, sayfalar, sosyal medya hesapları varsa önerir misiniz? Hangi app ten yada bankadan alım satım yapmak mantıklı bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Nelere dikkat etmeliyim ne yapmalıyım ve yapmamalıyım onuda yazarsanız sevinirim.
Bak ben cok iyi bir yatirimci degilim ama sunu sana kesin soyleyeyim . Turk borsalarina girersen cok kazandirmaz ama cokda kaybettirmez paran degerini korumus olur ama seni varlikli etmez. O yuzden benim tavsiyem midasmi baska birseymi kullanmak istiyorsun sen ona gore davran yurtdisi hisse alimi ile ilgilen. Butun alakani ve ilgini abd veya baska borsalara verki dogru bilgiyi edin. Buralar buyuk borsalar oldugu icin daha iyi olur senin icin. Ona gore arastirmani yap alacani al biriktirmeye basla. Turk borsasinda 10 yildan asagi bir zamanda sana hayir gelmez

emoemir09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Emirhan Kahyaoğlu
almassın

3 dolar içinde uğraşma derim 3 doların peşine düşmezler 3k dan bahsediyorsan farklı vergi dairesine gidip ben bunun vergisini ödemek istiyorum dersen daha net bir tutar sunarlar sana
20 yıl sonra faizli bi şekilde karşımıza çıkmasın

Bak ben cok iyi bir yatirimci degilim ama sunu sana kesin soyleyeyim . Turk borsalarina girersen cok kazandirmaz ama cokda kaybettirmez paran degerini korumus olur ama seni varlikli etmez. O yuzden benim tavsiyem midasmi baska birseymi kullanmak istiyorsun sen ona gore davran yurtdisi hisse alimi ile ilgilen. Butun alakani ve ilgini abd veya baska borsalara verki dogru bilgiyi edin. Buralar buyuk borsalar oldugu icin daha iyi olur senin icin. Ona gore arastirmani yap alacani al biriktirmeye basla. Turk borsasinda 10 yildan asagi bir zamanda sana hayir gelmez
türk borsalarında tahtacıları takip ederseniz kazanırsınız , tabi abd borsası ve kripto kadar kazandırmaz .

Top Bottom