ne kadardan sonra gerekirDüşük karlar için gerekmez
stopaj var onu kendi kendine mi kesiyorNadir hisseler dışında vergi yok hocam. İstediğin kadar kazan vergi yok.
1 yıldan kısa sürede kazandığınızda yüzde 10 daha uzun sürelerde yüzde 15 hocamne kadardan sonra gerekir
Evet yüzde 10. 1 yil hisseyi satmadan tutarsanız vergi ödemezsinizstopaj var onu kendi kendine mi kesiyor
benin herhangi bir dosya kağıt vermem gerekiyor mu yoksa her şey otomaatik oluyor mu1 yıldan kısa sürede kazandığınızda yüzde 10 daha uzun sürelerde yüzde 15 hocam
"Stopaj vergisi, borsada işlem yapan aracı kurum tarafından kesilmektedir. Stopaj vergisi kesilen tutar, yatırımcının beyanname verme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yatırımcı, yıllık gelir vergisi beyannamesinde borsa kazançlarını beyan ederek, stopaj vergisinden fazla ödediği vergi tutarını geri alabilir."
Hocam yüzde 10'u otomatik kesiyor ama gelir beyanını tam bilmiyorumbenin herhangi bir dosya kağıt vermem gerekiyor mu yoksa her şey otomaatik oluyor mu
iş olarak yapmıyacağım sadece yatırım al-satHocam yüzde 10'u otomatik kesiyor ama gelir beyanını tam bilmiyorum
şunu anlamadın ben diyelim şimdi 10bin tl attım bu 10bin tl 2 gün sonra 15bin oldu diyelim bunu için herhangi bir vergiyi ben kendim manuel olarak ödüyor muyum yoksa aracı kurum kullanacağım midas mı ödeyecekHocam yüzde 10'u otomatik kesiyor ama gelir beyanını tam bilmiyorum
Yüzde 10'u aracı kesiyor diye biliyorumiş olarak yapmıyacağım sadece yatırım al-sat
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
şunu anlamadın ben diyelim şimdi 10bin TL attım bu 10bin TL 2 gün sonra 15bin oldu diyelim bunu için herhangi bir vergiyi ben kendim manuel olarak ödüyor muyum yoksa aracı kurum kullanacağım midas mı ödeyecek