Borsada vergi yükümlülüğü

37482

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,535
borsada al-sat yapsam 300-500tl kazansam vergi ödemeye gerek var mı veya ilerde daha çok kazanırsam vergi ile yükümlü olur muyum

----------------

Son düzenleme:
Nadir hisseler dışında vergi yok hocam. İstediğin kadar kazan vergi yok.

ne kadardan sonra gerekir
1 yıldan kısa sürede kazandığınızda yüzde 10 daha uzun sürelerde yüzde 15 hocam

"Stopaj vergisi, borsada işlem yapan aracı kurum tarafından kesilmektedir. Stopaj vergisi kesilen tutar, yatırımcının beyanname verme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yatırımcı, yıllık gelir vergisi beyannamesinde borsa kazançlarını beyan ederek, stopaj vergisinden fazla ödediği vergi tutarını geri alabilir."

1 yıldan kısa sürede kazandığınızda yüzde 10 daha uzun sürelerde yüzde 15 hocam

"Stopaj vergisi, borsada işlem yapan aracı kurum tarafından kesilmektedir. Stopaj vergisi kesilen tutar, yatırımcının beyanname verme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yatırımcı, yıllık gelir vergisi beyannamesinde borsa kazançlarını beyan ederek, stopaj vergisinden fazla ödediği vergi tutarını geri alabilir."
benin herhangi bir dosya kağıt vermem gerekiyor mu yoksa her şey otomaatik oluyor mu

Hocam yüzde 10'u otomatik kesiyor ama gelir beyanını tam bilmiyorum
iş olarak yapmıyacağım sadece yatırım al-sat
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yüzde 10'u otomatik kesiyor ama gelir beyanını tam bilmiyorum
şunu anlamadın ben diyelim şimdi 10bin tl attım bu 10bin tl 2 gün sonra 15bin oldu diyelim bunu için herhangi bir vergiyi ben kendim manuel olarak ödüyor muyum yoksa aracı kurum kullanacağım midas mı ödeyecek

Son düzenleme:
iş olarak yapmıyacağım sadece yatırım al-sat
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şunu anlamadın ben diyelim şimdi 10bin TL attım bu 10bin TL 2 gün sonra 15bin oldu diyelim bunu için herhangi bir vergiyi ben kendim manuel olarak ödüyor muyum yoksa aracı kurum kullanacağım midas mı ödeyecek
Yüzde 10'u aracı kesiyor diye biliyorum

Geri