Neler Yeni

Boy Uzaması İçin Yapılması Gereken Egzersiz hareketleri

Knispel

80+ Bronze
Gelişme çağındaki çocukların barfiks yapması eklemlerin arasını açıyor ve kalsiyum ve d vitamini ile beslenirse o boşluklar dolduruluyor bu nedenle kalıcı oluyor
O boşluklar doldurulamaz eğer doldurulsaydı yürüyemezdik bile.

Zechion

80+ Silver
Boy uzaması hormon ve epifiz plaklarının aralarının açılması ile ilgili. İlgili hormonlar STH ve Melatonindir. STH büyüme hormonudur insanın büyümesini etkiler. Melatonin ise sadece hava karanlıkken salgılanır ve büyümede etkisi olan bir hormondur. Boyunun uzaması için, karanlık olduğunda direkt uykuya girebilirsin. Çünkü melatonin uyku içerisinde sadece karanlıkta salgılanır. Epifiz Plaklarda uzun kemiklerinin arasında bulunur. Boy uzadığı zaman epifiz plakların arası açılır. Hatta çoğu haltercinin sebebi bu yüzden haltere başladığı boyunda kalıyor, çünkü epifiz plaklarına baskı yapıyorlar ve boyları ilk başladığı boyunda kalıyor. Egzersize gelirsek de yapabileceğin tek bir egzersiz söyleyebilirim sana. Barfiks barına her gün düzenli olarak setler halinde asılı kalman, epifiz plak aran açılacak ve 5-6 cm daha fazla uzarsın. Sana epifiz plağı anlatmamın sebebi buydu barfiks barına asılmanın neden etkili olduğunu anlaman için.
Şunu eklemek isterim. Melatonin hormonu erken ergenliği de engelliyor. Yani tam yaşınızda girersiniz, bu sebeple etrafınızda 12-13 yaşında uzun olanlar varsa siz biraz daha geç fakat daha iyi uzayabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O boşluklar doldurulamaz eğer doldurulsaydı yürüyemezdik bile.
Hocam makalede halter ile ilgili yazılan çoğu şey yanlış. Bilimsel ve tıpsal açıklamasını önceki yazımda yaptım. Google'de dolaşan çoğu bilgiye bu sebeple inanmayın diyorlar.

Knispel

80+ Bronze
Şunu eklemek isterim. Melatonin hormonu erken ergenliği de engelliyor. Yani tam yaşınızda girersiniz, bu sebeple etrafınızda 12-13 yaşında uzun olanlar varsa siz biraz daha geç fakat daha iyi uzayabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam makalede halter ile ilgili yazılan çoğu şey yanlış. Bilimsel açıklamasını önceki yazımda yaptım. Google'de dolaşan çoğu bilgiye bu sebeple inanmayın diyorlar.
Google'da ki bilgi değil bilim insanlarının makaleleri bunlar.

Zechion

80+ Silver
Linkini attığım konuyu okumadığınız o kadar belli ki. Sitenin sahibi ağırsağlam fakat bilim insanlarının makalelerini paylaşmış.
Linkleride yine konuda mevcut.
Evet okumadım. Fakat şimdi biraz göz attım. Benim dediğim esneme bölümü hakkında "Bilimsel değil. Uydurma. Bara asıldığınız zaman olan şey, uykuda zaten oluyor. O zaman uyku boy mu uzatıyor? Tüm gün uyumalı mıyız?" diye bir cümle gördüm. Benim yazdığım mesajı tamamını okursanız orada epifiz plakların normalde olmasından daha fazla açılmasından bahsetmişim. Burada bahsedilen şey normal standart açılıp kapanması. Bu arada hangi bilim adamlarından aldığına dair bir kaynak görmedim site içerisinde varsa söyler misiniz acaba ?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Boy genetiktir yok basketbol yok x sporu hepsi hikaye. Boy büyük çoğunlukla genetik ve beslenmedir. Boyu uzun olanlar baskete başladığı için uzunlardır basket yaptıkları için uzamazlar.

Knispel

80+ Bronze
Evet okumadım. Fakat şimdi biraz göz attım. Benim dediğim esneme bölümü hakkında "Bilimsel değil. Uydurma. Bara asıldığınız zaman olan şey, uykuda zaten oluyor. O zaman uyku boy mu uzatıyor? Tüm gün uyumalı mıyız?" diye bir cümle gördüm. Benim yazdığım mesajı tamamını okursanız orada epifiz plakların normalde olmasından daha fazla açılmasından bahsetmişim. Burada bahsedilen şey normal standart açılıp kapanması. Bu arada hangi bilim adamlarından aldığına dair bir kaynak görmedim site içerisinde varsa söyler misiniz acaba ?
Bahsettiğiniz epifliz plaklarına yük bindiği zaman araları kapanıyor yani normalden fazla açılsa bile zaten yürüdüğümüz hatta ayakta durduğumuz zaman tekrardan kapanacaktır. Biz uykumuzda yattığımız zaman herhangi bir yük binmediği için araları tekrardan açılıyor onu kalıcı boşluk yapmak imkansız.
Bart Loews Kendisi fitness ile ilgilenen ve röntgenlerle destekleyerek bahsettiğiniz eklem arasını ispatlayıp kanıtlayan kişidir.

Zechion

80+ Silver
Bahsettiğiniz epifliz plaklarına yük bindiği zaman araları kapanıyor yani normalden fazla açılsa bile zaten yürüdüğümüz hatta ayakta durduğumuz zaman tekrardan kapanacaktır. Biz uykumuzda yattığımız zaman herhangi bir yük binmediği için araları tekrardan açılıyor onu kalıcı boşluk yapmak imkansız.
Bart Loews Kendisi fitness ile ilgilenen ve röntgenlerle destekleyerek bahsettiğiniz eklem arasını ispatlayıp kanıtlayan kişidir.
Biliyorum biraz inatçılık gibi düşüneceksiniz fakat ben kendi bilgimin hala doğru olduğu düşüncesindeyim. Zaten bu ortam için yok muyuz ? Tartışmak birbirimize bilgi katmak.

Son düzenleme:

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
epifiz bezinin açılması veya kapanmasının boy uzamasında bir etkisi yok eskiden bir benzerini söylerlerdi bize sürekli zıplarsan epifiz bezleri uyarı alır ve uzar diye halk masalı tabii ki bunlar. insan vücudunda olan her şey kodlarla yazılı ve tıkır tıkır işliyor aslında. insanları genlerinden farklı yapan tamamen beslenme farkları. hiç spor yapmayan aşırı kilolu yani sporla uzaktan yakından alakası olmayan annesi babası aşırı kısa bir kuzenim var. kendisi 2 metreye yakın anne ve babası 1.60 civarı.

Top Bottom