boy uzaması için egzersiz hareketleri varmı hocam?Barfiks eklemlerin arasını açıyor anlık 1-2 cm boy uzamasına sebep oluyor düzenli olarak yaparsanız kalıcı olur ayrıca yüzerseniz duruşunuz düzelir 5 cm e kadar boyunuz uzar
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama eklemlerin izin arası kapandıktan sonra yapacak pek bir şey yok
İp atlayabilirsiniz basketbola başlayabilirsinizboy uzaması için egzersiz hareketleri varmı hocam?
Genelde 11 de uyuyorum ama bugün uyuyamadım aklıma takıldıBir de şuan uyumanız gerekiyor 10 dan sonra uykuda olmalısınız
Anladım hocam esneme hareketleri etki eder mi? peki?Bir de şuan uyumanız gerekiyor 10 dan sonra uykuda olmalısınız
İp atlayabilirsiniz basketbola başlayabilirsiniz
Duruşunuzu duzelttiği için daha uzun gözükürsünüz. Yapılabilir.Genelde 11 de uyuyorum ama bugün uyuyamadım aklıma takıldı
Anladım hocam esneme hareketleri etki eder mi? peki?
Geç değil şuan yatarsanız saat ikiye kadar büyüme hormonu salgılanıyor karanlık bir odada olduğunuzdan emin olun
anladım hocam sağolunGeç değil şuan yatarsanız saat ikiye kadar büyüme hormonu salgılanıyor karanlık bir odada olduğunuzdan emin olun
Duruşunuzu duzelttiği için daha uzun gözükürsünüz. Yapılabilir.
Hocam kusura bakmada yalan yanlış bilgi vermişsin herife ya. Bahsettiğin eklem arası boşluklar asla ama asla kalıcı olmaz. En basitinden örnek vericek olursam insanlar uyuduğu zaman ayaklara yük binmediği için 1-2cm artar hatta sabahları boyumuz daha uzun durur fakat yerçekiminin etkisiyle yürümeye başladığımızda o bahsettiğiniz 1-2cm tekrardan kapanır yani ister barfiks yapsın ister yüzsün kalıcı boy uzatma egzersizi diye bir şey yoktur.Barfiks eklemlerin arasını açıyor anlık 1-2 cm boy uzamasına sebep oluyor düzenli olarak yaparsanız kalıcı olur ayrıca yüzerseniz duruşunuz düzelir 5 cm e kadar boyunuz uzar
Ama eklemlerin izin arası kapandıktan sonra yapacak pek bir şey yok
Benim bildiğim eskiden kuru portakal kabuğuyla sütü karıştırıyorlardi etkisi nasil bilmiyorumBoy uzaması için hangi egzersiz hareketleri yapılmalı?
Boy uzaması hormon ve epifiz plaklarının aralarının açılması ile ilgili. İlgili hormonlar STH ve Melatonindir. STH büyüme hormonudur insanın büyümesini etkiler. Melatonin ise sadece hava karanlıkken salgılanır ve büyümede etkisi olan bir hormondur. Boyunun uzaması için, karanlık olduğunda direkt uykuya girebilirsin. Çünkü melatonin uyku içerisinde sadece karanlıkta salgılanır. Epifiz Plaklarda uzun kemiklerinin arasında bulunur. Boy uzadığı zaman epifiz plakların arası açılır. Hatta çoğu haltercinin sebebi bu yüzden haltere başladığı boyunda kalıyor, çünkü epifiz plaklarına baskı yapıyorlar ve boyları ilk başladığı boyunda kalıyor. Egzersize gelirsek de yapabileceğin tek bir egzersiz söyleyebilirim sana. Barfiks barına her gün düzenli olarak setler halinde asılı kalman, epifiz plak aran açılacak ve 5-6 cm daha fazla uzarsın. Sana epifiz plağı anlatmamın sebebi buydu barfiks barına asılmanın neden etkili olduğunu anlaman için.Boy uzaması için hangi egzersiz hareketleri yapılmalı?
Gelişme çağındaki çocukların barfiks yapması eklemlerin arasını açıyor ve kalsiyum ve d vitamini ile beslenirse o boşluklar dolduruluyor bu nedenle kalıcı oluyorHocam kusura bakmada yalan yanlış bilgi vermişsin herife ya. Bahsettiğin eklem arası boşluklar asla ama asla kalıcı olmaz. En basitinden örnek vericek olursam insanlar uyuduğu zaman ayaklara yük binmediği için 1-2cm artar hatta sabahları boyumuz daha uzun durur fakat yerçekiminin etkisiyle yürümeye başladığımızda o bahsettiğiniz 1-2cm tekrardan kapanır yani ister barfiks yapsın ister yüzsün kalıcı boy uzatma egzersizi diye bir şey yoktur.
Boy %95 genetiktir.