Neler Yeni

Boy Uzaması İçin Yapılması Gereken Egzersiz hareketleri

Slayer109

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Hasoyunlar
Boy uzaması için hangi egzersiz hareketleri yapılmalı?

Triple

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Licht
Barfiks eklemlerin arasını açıyor anlık 1-2 cm boy uzamasına sebep oluyor düzenli olarak yaparsanız kalıcı olur ayrıca yüzerseniz duruşunuz düzelir 5 cm e kadar boyunuz uzar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama eklemlerin izin arası kapandıktan sonra yapacak pek bir şey yok

Slayer109

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Hasoyunlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Barfiks eklemlerin arasını açıyor anlık 1-2 cm boy uzamasına sebep oluyor düzenli olarak yaparsanız kalıcı olur ayrıca yüzerseniz duruşunuz düzelir 5 cm e kadar boyunuz uzar

boy uzaması için egzersiz hareketleri varmı hocam?

Slayer109

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Hasoyunlar
Bir de şuan uyumanız gerekiyor 10 dan sonra uykuda olmalısınız
Genelde 11 de uyuyorum ama bugün uyuyamadım aklıma takıldı :D

Bir de şuan uyumanız gerekiyor 10 dan sonra uykuda olmalısınız

İp atlayabilirsiniz basketbola başlayabilirsiniz
Anladım hocam esneme hareketleri etki eder mi? peki?

Triple

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Licht
Geç değil şuan yatarsanız saat ikiye kadar büyüme hormonu salgılanıyor karanlık bir odada olduğunuzdan emin olun

Genelde 11 de uyuyorum ama bugün uyuyamadım aklıma takıldı :D

Anladım hocam esneme hareketleri etki eder mi? peki?
Duruşunuzu duzelttiği için daha uzun gözükürsünüz. Yapılabilir.

Slayer109

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Hasoyunlar
Geç değil şuan yatarsanız saat ikiye kadar büyüme hormonu salgılanıyor karanlık bir odada olduğunuzdan emin olun

Duruşunuzu duzelttiği için daha uzun gözükürsünüz. Yapılabilir.
anladım hocam sağolun

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
25 yaşındayım 186 boy 60 kiloya sahibim barfiks demiri var evde her gün onda sallanıyorum boyumun uzadığını hissediyorum gerçekten birde kemik güçlendirici gıdalar yemek lazım spor yapmak lazım plank hareketi de çok faydalı onuda yap bence

Knispel

80+ Bronze

Hocam kusura bakmada yalan yanlış bilgi vermişsin herife ya. Bahsettiğin eklem arası boşluklar asla ama asla kalıcı olmaz. En basitinden örnek vericek olursam insanlar uyuduğu zaman ayaklara yük binmediği için 1-2cm artar hatta sabahları boyumuz daha uzun durur fakat yerçekiminin etkisiyle yürümeye başladığımızda o bahsettiğiniz 1-2cm tekrardan kapanır yani ister barfiks yapsın ister yüzsün kalıcı boy uzatma egzersizi diye bir şey yoktur.
Boy %95 genetiktir.

Ukhai

80+ Bronze
Boy tavsiyesi veren arkadaşların fizikten ve anatomik yapıdan haberleri yok galiba.

Zechion

80+ Silver
Boy uzaması için hangi egzersiz hareketleri yapılmalı?
Boy uzaması hormon ve epifiz plaklarının aralarının açılması ile ilgili. İlgili hormonlar STH ve Melatonindir. STH büyüme hormonudur insanın büyümesini etkiler. Melatonin ise sadece hava karanlıkken salgılanır ve büyümede etkisi olan bir hormondur. Boyunun uzaması için, karanlık olduğunda direkt uykuya girebilirsin. Çünkü melatonin uyku içerisinde sadece karanlıkta salgılanır. Epifiz Plaklarda uzun kemiklerinin arasında bulunur. Boy uzadığı zaman epifiz plakların arası açılır. Hatta çoğu haltercinin sebebi bu yüzden haltere başladığı boyunda kalıyor, çünkü epifiz plaklarına baskı yapıyorlar ve boyları ilk başladığı boyunda kalıyor. Egzersize gelirsek de yapabileceğin tek bir egzersiz söyleyebilirim sana. Barfiks barına her gün düzenli olarak setler halinde asılı kalman, epifiz plak aran açılacak ve 5-6 cm daha fazla uzarsın. Sana epifiz plağı anlatmamın sebebi buydu barfiks barına asılmanın neden etkili olduğunu anlaman için.

Triple

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Licht
Hocam kusura bakmada yalan yanlış bilgi vermişsin herife ya. Bahsettiğin eklem arası boşluklar asla ama asla kalıcı olmaz. En basitinden örnek vericek olursam insanlar uyuduğu zaman ayaklara yük binmediği için 1-2cm artar hatta sabahları boyumuz daha uzun durur fakat yerçekiminin etkisiyle yürümeye başladığımızda o bahsettiğiniz 1-2cm tekrardan kapanır yani ister barfiks yapsın ister yüzsün kalıcı boy uzatma egzersizi diye bir şey yoktur.
Boy %95 genetiktir.
Gelişme çağındaki çocukların barfiks yapması eklemlerin arasını açıyor ve kalsiyum ve d vitamini ile beslenirse o boşluklar dolduruluyor bu nedenle kalıcı oluyor

Top Bottom