Böyle kasa havalandırması kötü mü?

Reaksiyon skoru
55
Edit: Ön taraftaki üst fanı ters çevirip arka üst fanı biraz daha arkaya yaklaştırdım.

1761231744774.webp

2 fan kule ipunde iceride akis sagliyor arkaya dogru
1 egzoz
2 yukarda havayi disari aliyor
Yandan bir tane içeri hava sokuyor

----

Kabaca çizdim, işlemci için kule hava soğutla var önden alıp arkaya veriyor, arkada egzoz fan var, üstte 2 tane fan dışarı atıyor, yan tarafa bir tane koyabildim, kule fan ile psu arasında. kasasnın ön taraf hariç her tarafı delikli, mesh mi ne deniliyor sanırım, ancak elimde bir fan daha kaldı, onu alta koymak istedim ama sığmadı, ekran kartı ve kablolar engel oluyor, mini tower bir kasa olduğu için içi biraz dar. ön taraf kapalı.işlemci fanı hariç diğerleri tek port bağlı.

Son düzenleme:
Üstteki kasa önüne yakın olan fanı ters çevir, daha iyi olur dereceler açısından.

Kasanın içine üflesin.

Üste bir tane daha koyabilirim ama biri psunun uzerine denk gelir galiba sığmaz

kasa nedir

Böyle durumlarda negatiften(exhaust) çok pozitif (intake) olsa daha iyi olur.

Üstteki fanları içeri üfleyecek şekilde değiştirmenizi tavsiye etmem, ısınan hava yükselir.
Kasa markası da havanın üstten çıkmasını, alttan ve yandan girmesini tavsiye ediyor, ama alta sokmak mümkün değil,

Kasa markası da havanın üstten çıkmasını, alttan ve yandan girmesini tavsiye ediyor, ama alta sokmak mümkün değil,
Sen üstteki birini yani hava soğutucunun üstünde olan değil de diğerini ters çevir. Kule tipi soğutmana hava ulaşmadan o fan yüzünden dışarı çıkıyor.

O Lian Li'nin önerdiği sıvı soğutma kullananlar için olabilir. Boşver sen onların önerdiği hava akışını.

Çizdiğin şemadaki üstteki sağ fanı içeri hava vuracak şekilde çevirsen yeterli.

Sen üstteki birini yani hava soğutucunun üstünde olan değil de diğerini ters çevir. Kule tipi soğutmana hava ulaşmadan o fan yüzünden dışarı çıkıyor.

O Lian Li'nin önerdiği sıvı soğutma kullananlar için olabilir. Boşver sen onların önerdiği hava akışını.

Çizdiğin şemadaki üstteki sağ fanı içeri hava vuracak şekilde çevirsen yeterli.
a3-h-005.webp

Böyle tavsiyesi de var ama alta bilemiyorum sigrabilir miyim yine denesem mi

Gpu 3 fanli onun fanin da etkisi olmaz mi hava cekmek icin kasaya

One yakin üstü iceri akisa vermek mantikli geliyor. Ancak sorum su psu fani da iceri dogru. Yani orada cpu faniyla iki cekim var. Hava iceride fazla doner mi oyle acaba

a3-h-005.webp

Böyle tavsiyesi de var ama alta bilemiyorum sigrabilir miyim yine denesem mi

Gpu 3 fanli onun fanin da etkisi olmaz mi hava cekmek icin kasaya

One yakin üstü iceri akisa vermek mantikli geliyor. Ancak sorum su psu fani da iceri dogru. Yani orada cpu faniyla iki cekim var. Hava iceride fazla doner mi oyle acaba

Sen dediğimi yap, üstteki sağ fanı ters çevir. Ondan sonra başka bir şey yapmana gerek yok.

Sen dediğimi yap, üstteki sağ fanı ters çevir. Ondan sonra başka bir şey yapmana gerek yok.
Fark eder mi bilmem ama öyle yaptım, üst arka fanı da biraz daha arkaya yaklaştırdım. Ayarken kabloları zorlar gibi oldum ama hepsi çalışıyor, bana da mantıklı geldi, 2 giriş 2 çıkış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,657
Üyeler
184,660
Son üye
Laz.
Geri