necq
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 73
- İsim
- Necati
burda bunu normal gören insanlar 2. el araç alırken de daha pahalıya almayı mantıklı buluyolar sanırım anlamlandıramadım pek. biri çıkıp bi şeyin 2. elinin neden daha pahalı olduğunu da açıklarsa pek tabi al-satçı arkadaşları anlayabilirim saygılarBen sana zaten bunun suç olduğunu söylemedim. Sen niye drama yapıyorlar dedin, bende sana karşılığında ahlaki değerden dolayı yaptıklarını söyledim. Sonuçta gerçekten ihtiyacı olan insan alamazken, al satçı almış oluyor. Bu bir suç değil elbette fakat bu tarz kampanyalar genel olarak ihtiyacı olanlar için olduğundan bunu ahlaki değerlerine göre gayet sorgulayabilir. O arkadaşa göre gerçekten buna ihtiyacı vardı ama alamadı, onun yerine ihtiyacı olmayan 3 kuruş kar etmek isteyen biri aldı. Bu da onun ahlaki değerlerine uymadı, bu durumu yakıştıramadı ve eleştirdi. Olay bu kadar basit.
Her insanın kendine göre ahlaki değerleri vardır. Senin ahlaki değerine göre bu normal olabilir, ama başkasına göre de normal olacak diye bir şey yok. Bu yüzden insanlara neden drama yapıyorlar dememelisin. Bana göre de aslında bu bir ticarettir ve ticarette dinin paradır. Ancak herkes için aynı şeyi söyleyemeyeceğimden, insanlara neden drama yapıyorsunuz demiyorum.