Neler Yeni

Bu fiyata bu sistem nasıl beyler

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Kaan
Y

Yazdım ya yukarda :D
2 K sistemin varsa hikayeli oyunlar dışında darboğazı fazla hisetmesin fps oyunları işlemci ağırlıklı ekran kartı değil benim kullanarak gözlemlediğim bu şekilde

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
1 gün de 1000 tl fark *-* hiç bir şeye zam gelmedi asgari ücret artmadı dolar artmadı
ve kasım ayında güzel sistemler de gelmedi boşuna bekledim...
Malesef Kasım bitti diye zamlandı. Bütün ürünler o şekilde arttı fiyatları. Bu Rx7700Xt'li sistem de hani bayadır aynı fiyatta duruyordu keşke alsaymışsın. Hala alınır bu arada özelleştirmeleri nasıl yapıyorsun ?

• Üzgün
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Jiyu
Malesef Kasım bitti diye zamlandı. Bütün ürünler o şekilde arttı fiyatları. Bu Rx7700Xt'li sistem de hani bayadır aynı fiyatta duruyordu keşke alsaymışsın. Hala alınır bu arada özelleştirmeleri nasıl yapıyorsun ?
Çok anlamıyorum ama özelleştirmeleri ram olarak mhz ve cl değerine göre yapıyorum. Ssd olarak okuma yazma olarak.
Örneğin pc hocası 9 alacaksam Kingston Beast Black 16GB 5600MHz CL36 ve Kingston NV3 1TB NVMe seçiyorum.
Kasa enarmax ve içerisindeki psu kötü diyorlar ve özelleştirince de 32-33k yapıyordu pc hocası 12 fiyatı oluyordu.
Pc hocası 12 özelleştirince de 4070s fiyatı oluyordu mesela bu https://www.gamegaraj.com/urun/hunter-7a-rtx-4070-super/
Bu nedenle tereddütte kalmıştım :(

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Çok anlamıyorum ama özelleştirmeleri ram olarak mhz ve cl değerine göre yapıyorum. Ssd olarak okuma yazma olarak.
Örneğin pc hocası 9 alacaksam Kingston Beast Black 16GB 5600MHz CL36 ve Kingston NV3 1TB NVMe seçiyorum.
Kasa enarmax ve içerisindeki psu kötü diyorlar ve özelleştirince de 32-33k yapıyordu pc hocası 12 fiyatı oluyordu.
Pc hocası 12 özelleştirince de 4070s fiyatı oluyordu mesela bu https://www.gamegaraj.com/urun/hunter-7a-rtx-4070-super/
Bu nedenle tereddütte kalmıştım :(
Dostum şimdi şöyle sana Enermax kötü diyen insanlar AİGO markasını nasıl kötülemediler ? Ben şahsi olarak zamanın da 2 markayı da araştırdım ve herhangi bir sakınca bulamamıştım alınmaları ile ilgili. Özelleştirme konusuna gelirsek, hocam anlattığınız gibi özelleştirdikçe fiyat avantajı kaybolur ve bir üst seviye sisteme yaklaşır fiyat olarak. Sizde otomatik olarak karasız kalırsınız. Bu satılan bütün sistemler de kararsız kalmanıza neden olucak. Ben şahsi olarak bugün mesela Game Garajda ki ürünü alacak olsam, sadece rami 6000mhz cl36 olan Twinmos markayı özelleştirir alırım. Geriya kalan işlemci soğutucu, yetersiz ssd gibi bileşenleri kendim alır montajlarım. Zaten anakart 2 adet m2 ssd slotlu olduğu için sorun olmaz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Jiyu
Dostum şimdi şöyle sana Enermax kötü diyen insanlar AİGO markasını nasıl kötülemediler ? Ben şahsi olarak zamanın da 2 markayı da araştırdım ve herhangi bir sakınca bulamamıştım alınmaları ile ilgili. Özelleştirme konusuna gelirsek, hocam anlattığınız gibi özelleştirdikçe fiyat avantajı kaybolur ve bir üst seviye sisteme yaklaşır fiyat olarak. Sizde otomatik olarak karasız kalırsınız. Bu satılan bütün sistemler de kararsız kalmanıza neden olucak. Ben şahsi olarak bugün mesela Game Garajda ki ürünü alacak olsam, sadece rami 6000mhz cl36 olan Twinmos markayı özelleştirir alırım. Geriya kalan işlemci soğutucu, yetersiz ssd gibi bileşenleri kendim alır montajlarım. Zaten anakart 2 adet m2 ssd slotlu olduğu için sorun olmaz.
aigo markası evet kötü dediler zaten ama o sistemde özelleştirme yapılabiliyor xpg kasa , fsp kasa seçilebiliyor.
Pc hocası 9'da ise sadece enarmax kasa var. Arada bitfenix diye bir kasa geliyor ama onu da hiç bilmiyorum.
Gamegarajdaki sistem için 1x16 dediğiniz ram'i seçiyorum ve mecbur kasa da özelleştirmem gerekiyor. Xpg ya da fsp.
Ssd ise 1.2k fark ile kingston 1tb nv3 okuma yazma hızı yüksek olanı seçiyorum. 40.300 yapıyor. 2x16 yaparsam 42 yapıyor.
2 tane slot olduğu için 1 tane ram ssd iyi alayım sonra 1'er tane daha alırım diye düşündüm. Tek sorun anakart , kötü diyorlar..
Soğutucu için düzgün hava soğutucu alırım sonradan diye düşündüm..
Pc hocası 9 alacaktım özelleştirince pc hocası 12 onu özelleştirince de bu fiyatlara geliyor ve bütçemi çok aştı.
dediğiniz gibi yaparsam özelleştirmeden alırsam da sonradan sürekli uğraşmam gerekecek.
En azından anakart kasa ve psu iyi olsun istiyorum çünkü onları tak sök yapamam
1733133116929.png

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Peki o zaman içine sinecekse Pc Hocası'nın Rx7700Xt'li sistemini dediğin özelleştirmeler yaparak almanı önericem dostum. Bütçeni aştığı için ötekiler. Yok öteki sisteme yaklaştı bilmem ne deme hiç onun sonu yok. Yaklaşan sistemi de özelleştirince dediğim gibi bir başka sistemin fiyatına yaklaşıyor. Ayrıca Biostar'ın b650mp-e model anakartına neden kötü dediler bilmiyorum sana. Fiyatına göre aşırı donanımlı bir anakart, bana göre de fiyat bakımından rakibi yok. Anakartta Wifi bölmesi bile var fakat Wifi kartı yok, uygun bir yerden Wifi kart bulup taktığında anakartta Wifi bile oluyor yani sen düşün. Bu anakartın fiyatı da geçtiğimiz günlerde çok gülünç bir fiyattan satılıyordu 3.400 TL. Bu arada Rx 7700 Xt olan sistemin linkinin atta son durumu ne bi bakalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu sistemi almayı dusunuyorum fıyatına gore nasıl ekran kartı ile işlemci darboğaz yaparmı yada bu fiyata bildiğiniz daha iyi sistemler varmı
Hocam bu sisteme parça kalitesi olarak yaklaşan bir sistem yok malesef. Tekrar hatırlatmak amacı ile eğer marka takıntınızı yenebilirseniz başka sistemlere yönelmenizi tavsiye edeceğim, hayır derseniz o sistemi alabilirsiniz. Bir sorum daha olacak. Tek tek toplama kalksak ben size yardımcı olucam, montajını yapabilir misiniz kendiniz ?

Son düzenleme:

Egean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Ege
Peki o zaman içine sinecekse Pc Hocası'nın Rx7700Xt'li sistemini dediğin özelleştirmeler yaparak almanı önericem dostum. Bütçeni aştığı için ötekiler. Yok öteki sisteme yaklaştı bilmem ne deme hiç onun sonu yok. Yaklaşan sistemi de özelleştirince dediğim gibi bir başka sistemin fiyatına yaklaşıyor. Ayrıca Biostar'ın b650mp-e model anakartına neden kötü dediler bilmiyorum sana. Fiyatına göre aşırı donanımlı bir anakart, bana göre de fiyat bakımından rakibi yok. Anakartta Wifi bölmesi bile var fakat Wifi kartı yok, uygun bir yerden Wifi kart bulup taktığında anakartta Wifi bile oluyor yani sen düşün. Bu anakartın fiyatı da geçtiğimiz günlerde çok gülünç bir fiyattan satılıyordu 3.400 TL. Bu arada Rx 7700 Xt olan sistemin linkinin atta son durumu ne bi bakalım.

Hocam bu sisteme parça kalitesi olarak yaklaşan bir sistem yok malesef. Tekrar hatırlatmak amacı ile eğer marka takıntınızı yenebilirseniz başka sistemlere yönelmenizi tavsiye edeceğim, hayır derseniz o sistemi alabilirsiniz. Bir sorum daha olacak. Tek tek toplama kalksak ben size yardımcı olucam, montajını yapabilir misiniz kendiniz ?
montajını yaparım problem olmazda bi sorum daha var sana eğer biliyosan 2k 240hz bi monıtor onerırmısın

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
montajını yaparım problem olmazda bi sorum daha var sana eğer biliyosan 2k 240hz bi monıtor onerırmısın
Oooo montajını yaparsan şöyle okkalı bi sistem toplamaya çalışıyım sana o zaman 🤩. her şey illa Asus olmak zorunda mı bu arada ? Monitör olarak bi araştırmam gerek araştırayım onuda atarım.

Egean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Ege
Oooo montajını yaparsan şöyle okkalı bi sistem toplamaya çalışıyım sana o zaman 🤩. her şey illa Asus olmak zorunda mı bu arada ? Monitör olarak bi araştırmam gerek araştırayım onuda atarım.
her şey illa asus olmak zorunda değilde bilindik marka olsun hepsi :D

bide bildiğin akım korumalı priz varmı kral önerebileceğin

Son düzenleme:

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs

Akım korumalı priz bildiğim yokta araştırırız hocam. Yav sistemi öyle böyle topladım da şu ekran kartını Galax marka kullanmaz mısın 🤣🤣?

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Kaan

ben kullanıyorum hocam akım korumalı priz bütçen nedir

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
İşlemci:

Anakart:

Ram:

Ssd:

Kasa/Psu:

İşlemci Soğutucu:

Ekran kartınıda Galax'ın 4070Super'ini alırsan toplam fiyatı sistemin 43.846 TL yapıyor. Bi yorumda bulun bakalım ne diyeceksin ona göre başka şeylere bakarız. Soğutucunun siyahı kalmamış ondan beyaz attım bu arada.

Egean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Ege
ben kullanıyorum hocam akım korumalı priz bütçen nedir
linkini atarmısın kendi kullandığın

İşlemci:

Anakart:

Ram:

Ssd:

Kasa/Psu:

İşlemci Soğutucu:

Ekran kartınıda Galax'ın 4070Super'ini alırsan toplam fiyatı sistemin 43.846 TL yapıyor. Bi yorumda bulun bakalım ne diyeceksin ona göre başka şeylere bakarız. Soğutucunun siyahı kalmamış ondan beyaz attım bu arada.
kral valla cok yardımcı oldun aklı olan muhtemelen bu sistemi toplarda ben sanırsam yine cahillik yapıp ilk attığımı almaya karar verdim ya :D

Top Bottom