Yorgun_Ayi2
80+
- Reaksiyon skoru
- 22
Daha önceki formatlarımda hiç böyle bir hata almamıştık bilgisi olan varmı
Tpm 2.0 Aktif
Secure Boot Mode -> Standart
Tpm 2.0 Aktif
Secure Boot Mode -> Standart
1 Ol adı 2 Olmadı 3 Nasıl yapacağımı bulamadım fakat ne hdd ne ssd oldu 4 Sanmıyorum 5 Çözmedi 6 Nasıl yapacağımı bulamadım cevap için teşekkürler.1.
- ISO dosyası bozulmuş olabilir veya USB bellek düzgün biçimlendirilmemiş olabilir.
- Çözüm: Rufus ile UEFI destekli yeni bir kurulum medyası oluştur. ISO dosyasını Microsoft'un resmi sitesinden (microsoft.com in Bing) yeniden indir.
2.
- Secure Boot “Standart” modda olsa da bazı anakartlarda “Custom” modda olması gerekebilir.
- Çözüm: BIOS'ta Secure Boot ayarını “Custom” olarak değiştirip tekrar dene. Ayrıca CSM (Compatibility Support Module) kapalı olmalı.
3.
- Diskin MBR biçiminde olması UEFI kurulumda sorun yaratabilir.
- Çözüm: Diskin GPT biçiminde olduğundan emin ol. Gerekirse <span>diskpart</span> ile dönüştür.
4.
- Özellikle NVMe SSD’lerde bazı sürücüler eksik olabilir.
- Çözüm: Addlink S90 Lite için üretici sitesinden en güncel firmware ve sürücüleri kontrol et.
5.
- RAM frekansları veya XMP profili kurulum sırasında sorun yaratabilir.
- Çözüm: BIOS'ta XMP kapatılarak kurulum denenebilir.
6.
- Daha önceki kurulum denemelerinden kalan dosyalar çakışma yaratabilir.
- Çözüm: <span>C:\$WINDOWS.~BT</span> ve <span>C:\Windows\SoftwareDistribution</span> klasörlerini silip yeniden dene.
- BIOS güncellemesi: Gigabyte B760M DS3H için en güncel BIOS sürümünü yükle.
- Kurulum sırasında internet bağlantısını kes: Bazen sürücü yüklemeleri kurulumda hata yaratabiliyor.
- Kurulumu farklı bir USB portundan dene: Özellikle USB 2.0 portları daha stabil olabilir.
3 Maddeyi öğrendim ve uyguladım sorunum direk düzeldi çok teşekkürler hayırlı akşamlar1.
- ISO dosyası bozulmuş olabilir veya USB bellek düzgün biçimlendirilmemiş olabilir.
- Çözüm: Rufus ile UEFI destekli yeni bir kurulum medyası oluştur. ISO dosyasını Microsoft'un resmi sitesinden (microsoft.com in Bing) yeniden indir.
2.
- Secure Boot “Standart” modda olsa da bazı anakartlarda “Custom” modda olması gerekebilir.
- Çözüm: BIOS'ta Secure Boot ayarını “Custom” olarak değiştirip tekrar dene. Ayrıca CSM (Compatibility Support Module) kapalı olmalı.
3.
- Diskin MBR biçiminde olması UEFI kurulumda sorun yaratabilir.
- Çözüm: Diskin GPT biçiminde olduğundan emin ol. Gerekirse <span>diskpart</span> ile dönüştür.
4.
- Özellikle NVMe SSD’lerde bazı sürücüler eksik olabilir.
- Çözüm: Addlink S90 Lite için üretici sitesinden en güncel firmware ve sürücüleri kontrol et.
5.
- RAM frekansları veya XMP profili kurulum sırasında sorun yaratabilir.
- Çözüm: BIOS'ta XMP kapatılarak kurulum denenebilir.
6.
- Daha önceki kurulum denemelerinden kalan dosyalar çakışma yaratabilir.
- Çözüm: <span>C:\$WINDOWS.~BT</span> ve <span>C:\Windows\SoftwareDistribution</span> klasörlerini silip yeniden dene.
- BIOS güncellemesi: Gigabyte B760M DS3H için en güncel BIOS sürümünü yükle.
- Kurulum sırasında internet bağlantısını kes: Bazen sürücü yüklemeleri kurulumda hata yaratabiliyor.
- Kurulumu farklı bir USB portundan dene: Özellikle USB 2.0 portları daha stabil olabilir.