Bu kelime nasıl yazılır?

ahmet.ershn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
590
Konyalı Lokantasında kelimesi nasıl yazılır?
Konyalı Lokantası'nda
Konyalı lokantasında
ya da başka bir şey?

Bulamadım. Testte Konyalı Lokantası'nda yazmış ve bu yazım yanlışmış. Ama neden yanlış anlamadım. Acaba L küçük mü olacak yoksa kesme işareti mi gelmeyecek.
benim bildiğim umarım yanlış bilmiyorumdur, Konyalı Lokantasında olacak ayrılmaz diye biliyorum, cevap anahtarına bakar mısınız?

benim bildiğim umarım yanlış bilmiyorumdur, Konyalı Lokantasında olacak ayrılmaz diye biliyorum, cevap anahtarına bakar mısınız?
Cevap anahtarı sadece bu yazımın yanlış olduğunu söylüyor. Video çözüm de yok. 5 tane yazım vermiş hangisi yanlıştır diyor ve cevap bu. Cümlenin geniş hali: Yemek, Topkapı Sarayı'nın bahçesindeki Konyalı Lokantası'nda hazırlanmıştı.
Post automatically merged:

Acaba lokanta kurum, kurul, kuruluş sayılıyor mu?

E
Evet doğru lokanta kurum kurul kuruluş adı olduğu için üstten virgül ile ayrılmazmış.

Konyalı Lokantası'nda

Video çözümü buldum Konyalı Lokantasında olacakmış. Kurum kurul kuruluş adları üstten virgülle ayrılmaz.
tabelanın üstünde sadece "Konyalı" yazarsa senin dediğin doğru olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,647
Üyeler
190,942
Son üye
merlinq
Geri