Neler Yeni

BU LAPTOPU NASIL TOPARLARIM

semih44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
semih barbak
anladım dostlar teşekkür ederim tdp olayını bilmiyordum belirtmen iyi oldu şimdilik ram ekleyerek başlayayım yoluma ha birde bu hddyi ssdye çevirerek devam ederim.
şu içeriden gelen sesi fanları vs temizlesem hallolur mu dersiniz darbeden kaynaklı bir sorun olmasin?

¥usuff

80+ Silver
anladım dostlar teşekkür ederim tdp olayını bilmiyordum belirtmen iyi oldu şimdilik ram ekleyerek başlayayım yoluma ha birde bu hddyi ssdye çevirerek devam ederim.
şu içeriden gelen sesi fanları vs temizlesem hallolur mu dersiniz darbeden kaynaklı bir sorun olmasin?
rami aynı ram olmasına dikkat et ve bana konuşma başlat diyrek ulaş birlikte yaparız fotolarını atrsın bakrım ha istemiyorsan sakın vidaların fln resmini çekmeyi untma unutmamak için tdp harcadağı enerji demeke ne kadar fazla o kadar sıcak demek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanı temzileyip içine ince makine yağı sık ve temzielrken fanı yıkaya bilirisn ama sadece kabloya gelemsin.

semih44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
semih barbak
tamamdır teşekkür ederim uğraşmaya başladığım zaman ulaşırım.
rami aynı ram olmasına dikkat et ve bana konuşma başlat diyrek ulaş birlikte yaparız fotolarını atrsın bakrım ha istemiyorsan sakın vidaların fln resmini çekmeyi untma unutmamak için tdp harcadağı enerji demeke ne kadar fazla o kadar sıcak demek.

fanı temzileyip içine ince makine yağı sık ve temzielrken fanı yıkaya bilirisn ama sadece kabloya gelemsin.

Emre_Arslan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
yunus emre
İlk önce güzelce fanlarını temizle termal macun yenile sonra eğer bütçen varsa işlemciyi yükselt ssd alabilirsen ssd al birde eğer destekliyorsa leptopunun anakartı 8gb daha ram al uyumlu olacak şekilde internetteki testlere de bakarsak gta v oynatıyor bi derece iş görür birde temiz format at temiz kurulum yap iş görür bir bilgisayar olur.
aynen krdşm laptopa işlemci değiştirsin

oynadığın oyuna gore değişir ama ierde ram ekle ve işlemci değiş.

bazı laptoplarda işlemci değişiyor ve sony laptopun için,i açtım ve değişiyor.

pek etki etmez sadece 1 çekirdeği ghz ını çıkarır ve laptop oldundan ısncağı için çok kulanamazsın zaten.
işlemci nasıl değişiyor ya masaüstü işlemcileri mi var msı ın bi laptopunda vardı am ao baya bi okklaydı ve 9900k vardı bu biraz eski

¥usuff

80+ Silver
işlemci nasıl değişiyor ya masaüstü işlemcileri mi var msı ın bi laptopunda vardı am ao baya bi okklaydı ve 9900k vardı bu biraz eski
hayır mobile işlemci var soket i destekliyorsa açılır ve değiştirisin aynı soket bir işelmci ile
w89eqıe.JPG

boyle olur .

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
kadirhan ağaç
burdan nanometresi iyi olan ve tdp si 20 25 olan bir işlemci bul
mesala bu işlemci iyi ama bilgisayır kaldırmaz çünkü 35 watt tdp si var

ve o dediğim işlemciyi takamk istersen yeni bir fan ve termal macun almak zorunda kalabilirisin ama bence onu al ve dediklerimi yap ve arka kapağı aç.
aynen öyle tdpsi düşük seçmeli doğru karar.

aynen krdşm laptopa işlemci değiştirsin

değişiyor vede performans artışı illa ki sağlar.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
elimde sony vaio bir laptop var özellikleri aşşağıdaki gibidir oyunlarda vs. iş görür mü?
işlemci: i5 3337U 1.8 Ghz 2 çekirdek
bellek: 8 gb
ekran kartı: GeForce GT 740M 2 GB
işletim sistemi: Windows 10 64 bit

çalışırken sürekli olarak ya cpu kullanımı %100 ya disk kullanımı %100 de kalıyor klavyenin üstünde sol ön taraftan fan sesi geliyor
2011 senesinde dual core olan laptopuma core 2 duo takmıştım. canavar olmuştu. ekran kartı değişen laptoplar bile var.

bunun yanında sonunda U bulunan işlemciler genelde anakarta gömülü olarak geliyor. yani işlemci değişimi kolay yoldan işlemciyi çıkar, yenisini tak gibi olmuyor. bilmeden de olsa laptopta işlemci mi değişir diyen arkadaşlar "bu konu için" doğru söylemiş. sadece ram artırabilir, ssd alabilirsin. eğer günlük kullanıyorsan hafif linux sürümleri kurabilirsin.

¥usuff

80+ Silver
2011 senesinde dual core olan laptopuma core 2 duo takmıştım. canavar olmuştu. ekran kartı değişen laptoplar bile var.

bunun yanında sonunda U bulunan işlemciler genelde anakarta gömülü olarak geliyor. yani işlemci değişimi kolay yoldan işlemciyi çıkar, yenisini tak gibi olmuyor. bilmeden de olsa laptopta işlemci mi değişir diyen arkadaşlar "bu konu için" doğru söylemiş. sadece ram artırabilir, ssd alabilirsin. eğer günlük kullanıyorsan hafif linux sürümleri kurabilirsin.
soketi desteklerse değiştir işlemciyi ekran kartını etherent alıcısın dan takar istediği kartı takar ve işlemcide oyle içini açmadan bilemeyiz.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
soketi desteklerse değiştir işlemciyi ekran kartını etherent alıcısın dan takar istediği kartı takar ve işlemcide oyle içini açmadan bilemeyiz.
içini açmadan bilebiliriz. internetten satın almak için sonunda "U" olan işlemci bakarsan hepsinin anakartla birlikte satıldığını göreceksin. sonunda "M" olan işlemciler ise soketli işlemcilerdir. değişebilirler.

i5 3337U - Google Alışveriş

Top Bottom