BU NEDEN BU KADAR UCUZ?

Samsung bazen aynı monitörü aynı nesil panelle bir sonraki sene yenileyebiliyor. Mesela samsung g81sf 27inç olan 4.nesil iken 32inç versiyon 3.nesil panel kullanıyor. Bunda bir de tizen işletim sistemi de yok. Yani 32inç versiyonu geçen senenin G80SD modeliyle aynı. TV özelliklerini cıkartıp tekrar sundu samsung. Bir de eski versiyonları da sorunlar olabiliyor. Uyku moduna gecme gibi mesela. Bunları da minimize etmis oluyorlar. Ha deger mi degmez.

Örnek:
Evet hocam, ben de o yüzden nesil farklı diye düşündüm ve birçok sorun çözülmüştür diye. Hala kullandığım modelin (2024 yılı) incelemesi yok.
Bu 2023 yılı modelin RTINGS incelemesi; https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-oled-g8-g85sb-s34bg85

Bu yüzden 2024 yılında bir şeyler düzelmiştir dedim, üstelik ms 0.3'den 0.03'e düşmüş.

Açıkçası panele göre de almadım, ben başta 49-inch istiyordum çünkü 49-inch VA panelini tecrübe ettiydim ancak fiyatlar 40k'dan +60k ya çıktı, Mini-led lisini alacaktım hatta aldım gelenin durumu... içler acısıydı amortisöründen yağ akıyordu fln. arkasını full bantlamışlar, geçen aynı şekilde vatanda gördüm, bana gelen o bile olabilir :ROFLMAO: teşhir ürün yollamışlar. 2k istiyordum ama büyük de olsun istiyordum ancak büyüdükçe PPI düşeceği için yazılar net olmayacaktı bu yüzden eğitim indiriminde UWQHD bu modeli seçtim, PPI si 109, 27" 1080p den geçince (0.79PPI) iyi oldu, üstüne OLED ve harici hoparlöri var. Kısacası benim atacak param vardı, en kötü deneyimlemiş olurum diyordum :ROFLMAO: Daha sonra kendime yine böyle güzel fiyatlı bir şey çıkarsa alacağım ki o konuda haklı da çıktım, geçen yine eğitim indirimi mağasın da Samsung 49 inch OLED 240HZ 33k? bir şey di. 65k ya 1monitör yerine şimdi 2 tane alıp üstüne para bile kalabilir. Ancak şu an memnunum daha beklemeyi düşünüyorum. Kusura bakmayın uzun uzun hikaye anlattım yine :ROFLMAO:

Evet hocam, ben de o yüzden nesil farklı diye düşündüm ve birçok sorun çözülmüştür diye. Hala kullandığım modelin (2024 yılı) incelemesi yok.
Bu 2023 yılı modelin RTINGS incelemesi; https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-oled-g8-g85sb-s34bg85

Bu yüzden 2024 yılında bir şeyler düzelmiştir dedim, üstelik ms 0.3'den 0.03'e düşmüş.

Açıkçası panele göre de almadım, ben başta 49-inch istiyordum çünkü 49-inch VA panelini tecrübe ettiydim ancak fiyatlar 40k'dan +60k ya çıktı, Mini-led lisini alacaktım hatta aldım gelenin durumu... içler acısıydı amortisöründen yağ akıyordu fln. arkasını full bantlamışlar, geçen aynı şekilde vatanda gördüm, bana gelen o bile olabilir :ROFLMAO: teşhir ürün yollamışlar. 2k istiyordum ama büyük de olsun istiyordum ancak büyüdükçe PPI düşeceği için yazılar net olmayacaktı bu yüzden eğitim indiriminde UWQHD bu modeli seçtim, PPI si 109, 27" 1080p den geçince (0.79PPI) iyi oldu, üstüne OLED ve harici hoparlöri var. Kısacası benim atacak param vardı, en kötü deneyimlemiş olurum diyordum :ROFLMAO: Daha sonra kendime yine böyle güzel fiyatlı bir şey çıkarsa alacağım ki o konuda haklı da çıktım, geçen yine eğitim indirimi mağasın da Samsung 49 inch OLED 240HZ 33k? bir şey di. 65k ya 1monitör yerine şimdi 2 tane alıp üstüne para bile kalabilir. Ancak şu an memnunum daha beklemeyi düşünüyorum. Kusura bakmayın uzun uzun hikaye anlattım yine :ROFLMAO:
240 hz olanını bende alacaktım 33kya işte 43 k ya fırladı fiyatı birden ana çok uzun yazdığıjniçin alıp kullandın mı önü anlayamadım açıkçası 😅😅

W-Oled tarafında gen 3 ultrawide varmıs. Onu karıstırmısım. Qd oled de yok sadece. Tr de W-Oled pek olmadıgından varlığını unutmuşum.
2015.webp

Hocam keşke mini Led modeller de tr ye gelse. Pazarda rekabet yok. Samsung hoparlörüydü tizen işletim sistemiydi falan derken dolduruyor monitörlerini, sonra da sorunlar cıkıyor. Umarım size de denk gelmemistir.

240 hz olanını bende alacaktım 33kya işte 43 k ya fırladı fiyatı birden ana çok uzun yazdığıjniçin alıp kullandın mı önü anlayamadım açıkçası 😅😅
Hocam ben OLED olmayanı kullandım VA paneldi, akakçede fln görebilirsin, arkası siyah, 18k veya 22k ya almıştım Amazon'dan ancak evime gelince 49 inch paneli kutudan çıkartırken ailemden gelen negatif yorumlar vazgeçmeme sebep oldu. Klasik aile işte. Bir kez daha beğendiğin şeyden sırf diğer insanlar başka bir şey diyor diye vazgeçmemeyi öğrendim. O 15-20 günlük süreçte işimde de oyunda da kullandım baya rahattı, bu tip mönitörlerin amacı multi-tasking aslında yan yana dosyaları, metinleri açardım. Full boyutta. Güzel bir deneyimdi, iade edince farkettim. Ancak fiyatlar böyle artınca tahminimce özellikle stock durumu yüzünden arttı o kadar. Ya yeni model yani 2025 modeli gelecek dedim, ya da stock yenilenmesini beklemeliyim ve şu anki monitörü aldım ve öylede oldu o bahsettiğin monitör 2025 yılı hali. Kodu bile farklı :D Fiyatın arttığını duyduğuma üzüldüm şimdi cidden arttı mı hemen :ROFLMAO: 😓

Mini-led li hali var o teşhir ürün olarak geldi, hiç çalıştırmadım aynı gün iade için kargoya verdim.

Hocam ben OLED olmayanı kullandım VA paneldi, akakçede fln görebilirsin, arkası siyah, 18k veya 22k ya almıştım Amazon'dan ancak evime gelince 49 inch paneli kutudan çıkartırken ailemden gelen negatif yorumlar vazgeçmeme sebep oldu. Klasik aile işte. Bir kez daha beğendiğin şeyden sırf diğer insanlar başka bir şey diyor diye vazgeçmemeyi öğrendim. O 15-20 günlük süreçte işimde de oyunda da kullandım baya rahattı, bu tip mönitörlerin amacı multi-tasking aslında yan yana dosyaları, metinleri açardım. Full boyutta. Güzel bir deneyimdi, iade edince farkettim. Ancak fiyatlar böyle artınca tahminimce özellikle stock durumu yüzünden arttı o kadar. Ya yeni model yani 2025 modeli gelecek dedim, ya da stock yenilenmesini beklemeliyim ve şu anki monitörü aldım ve öylede oldu o bahsettiğin monitör 2025 yılı hali. Kodu bile farklı :D Fiyatın arttığını duyduğuma üzüldüm şimdi cidden arttı mı hemen
Benim alacağım model buydu ama fiyatı yükselince bide tayfun hocam eski panel diyince kafam karıştı şuan beklemedeyim

Ekler

• IMG_6143.webp
    IMG_6143.webp
    76.5 KB · Hit: 10
O fiyat bandında 3.nesil bu var ama 45k biraz tuzlu bu modeller için. Samsung 4. Nesil 4k 27inç 30k ya sattı. Bunu alsam kazıklanmış gibi hissederdim.
Ben bunu ilk almaya karar verdiğimde 32kydı çimdi 43 olmuş zaten çıkacağım max rakam 40 k olabilir
Bende şu ss var😂 g81s'in fiyatı hep yüksekti, ne zaman normalleşir bilmem bu sene çıktı, yanlış mıyım? Zaman lazım. Onun dışında yine tercihe bağlı 32-34 inch arasında fark olduğu gibi 49 inch ve 57 inch de farklı deneyim sunuyor. Ya bekleyip bütçeyi artıracağız ya umutsuz bir bekleyiş😂

Ekler

• Screenshot_2025-09-10-12-41-40-614_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-09-10-12-41-40-614_com.miui.gallery.webp
    90 KB · Hit: 8
Geri