Bu parçalarla sistem olur mu?

mozgor19

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar,

Elimde aşağıdaki bileşenler var;
PNY GeForce RTX 5080 ARGB EPIC-X RGB OC Triple Fan 16GB GDDR7 PCIe 5.0
AMD Ryzen 9 9900X Granite Ridge AM5 4.40GHz 12-Core Boxed Processor

Bunları şu bileşenler ile tamamlamak istiyorum, gereksiz pahalı olan ya da saçma olan bir parça var mı sizce bu sistemde? Toplamda 23k tutuyor burası, tutarı biraz daha düşürmek için neler yapmak mantıklı olur? Her türlü tavsiyelere açığım;

Anakart

RAM

SSD

Soğutucu

Kasa

Hocam aslında pahalı olan ya da aşırıya kaçmış bir parçanız yok.
Anakart genelde f/p olarak b650m-r öneriliyor ancak bu sisteme daha güzel çift m2 4 ram slotlu anakart yakışırdı zaten.

Soğutucu olarak sıvı soğutmadan gitme sebebiniz nedir? O bütçede çok güzel kule soğutmalar mevcut.

Marka seçiminiz kötü değil ancak kule tipi soğutmaları öneriyorum genelde.

Hocam aslında pahalı olan ya da aşırıya kaçmış bir parçanız yok.
Anakart genelde f/p olarak b650m-r öneriliyor ancak bu sisteme daha güzel çift m2 4 ram slotlu anakart yakışırdı zaten.

Soğutucu olarak sıvı soğutmadan gitme sebebiniz nedir? O bütçede çok güzel kule soğutmalar mevcut.

Marka seçiminiz kötü değil ancak kule tipi soğutmaları öneriyorum genelde.
Hocam 9900X için sıvı soğutma daha iyi olur gibi bir algı var bende ama çok sağlam bir algı da değil. Gönderdiğiniz 120mm soğutucu yeterli olur mu? Neye dikkat etmem lazım temelde?

Hocam 9900X için sıvı soğutma daha iyi olur gibi bir algı var bende ama çok sağlam bir algı da değil. Gönderdiğiniz 120mm soğutucu yeterli olur mu? Neye dikkat etmem lazım temelde?
Sıvı soğutucular maalesef pompa sorunları nedeni ile uzun ömürlü olamıyorlar.(Kaliteli pahalı markalardan bahsetmiyorum)
O nedenle kule tipi soğutucuları öneriyorum. En kötü birkaç seneye fanı değiştirirsiniz.

Bu arada gönderdiğim kule tipi 2x120mm 7800x3d için inceleme videoları da mevcut isterseniz göz gezdirebilirsiniz.

kule tipi soğutması alınabilir bence de değişmesi gereken bir tek o olabilir onun hariçinde seçimler güzel

Sıvı soğutucular maalesef pompa sorunları nedeni ile uzun ömürlü olamıyorlar.(Kaliteli pahalı markalardan bahsetmiyorum)
O nedenle kule tipi soğutucuları öneriyorum. En kötü birkaç seneye fanı değiştirirsiniz.

Bu arada gönderdiğim kule tipi 2x120mm 7800x3d için inceleme videoları da mevcut isterseniz göz gezdirebilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,319
Üyeler
183,821
Son üye
Vilya
Geri