Kaan ÇABUK
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 1
Verirmisin discordu?Var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama bugün yapamayız yarın deniyelim.
Yarın müsait değilim bu arada.
Verirmisin discordu?Var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama bugün yapamayız yarın deniyelim.
Mesaj attımVerirmisin discordu?
Kaan olmuyo kanka kaçak B-die galiba XMP bile 16-20-20Verirmisin discordu?
Dur biraz da o çıldırsın ses etme.Kaan olmuyo kanka kaçak B-die galiba XMP bile 16-20-20
Rastgele koyuyor muhtemelen Corsair.
Sınırlar nerede yazıyor?X570 Phantom Gaming 4'de 1.45 V sınırmış mesela. Benim anakartımda ise 1.8 V sınır.
Sitesinde falan yazmıyor, BIOS'tan kendin görüyorsun.Sınırlar nerede yazıyor?
3800 MHz'de Command Rate 2t olmuyor, ama onun üstü sıkıntılı olabilir evet. Dediğiniz geri kalan şeylere katılıyorum.FCLK, 1900 üzerini (belki de 1933MHz) göremeyeceği için 3800MHz ve üzeri overclock yapmak avantaj değil dezavantaj getirir. Hazır değerleri girmek yerine deneyerek bulman daha sağlıklı olur. Başlangıçta voltajı daya (1.45V uygundur, günlük kullanım için 1.5V ve üzeri fazla), gecikmeleri yükselt ve frekansı gir. Ardından CL değerinden başlayarak gecikmeleri düşür. Yine de bu frekans yetmez bana dersen üzerini deneyebilirsin. 4400MHz olacağını pek sanmam ancak 4000-4200MHz görür yüksek ihtimal. Çipleri bilmeden tahmin etmek zor.
Anladım, Eyvallah. "3800 MHz ve üstü" demişsiniz de o yüzden dedim.@crazyreign 2T olması gerekmiyor zaten. RAM, o frekanslarda 1T ile tutunamazsa Gear Down Mode açmak veya CR'i 2T'ye getirmek iş yapabilir. Onun dışında 1T performans açısından daha mantıklı. Demek istediğini doğru anlamışımdır umarım.
Orası öyle tabii ki, 3800 MHz zaten overkill, kim ihtiyaç duyar onu da bilmiyorum@crazyreign 3800MHz de olur aslında ancak bellek kontrolcüsü 1900'ü stabil tutabilen işlemci sayısı azdır. Uzaktan herhangi bir sıkıntı gözükmese de oyunlarda micro stuttera veya random mavi ekranlara yol açabilir. Garantiye almak için 3800MHz ve üzeri diye belirttim.