Neler Yeni

Çözüldü✓ Bu Sıcaklıkta Bir Şey Olur mu?

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Witcher 3 oynarken ryzen 5 3600 işlemcim 90 derece gördü. Sıkıntı olur mu? stok fan var overclock yapmadım

En İyi Cevap
Bunu yapmak çok karışık geldi hocam, discord falan varsa ekran paylaşıp yapsak olmazmı ya?
Şöyle yapalım o zaman.
BIOS'a girin, OC yazan yere tıklayın. CPU Raito'yu 3.9GHz'e alın. Bunun için 39.00 yazmalısınız.
CPU Core Voltage'yi override yapın.
Altında 1.2000V yazın F10 basıp kaydedip çıkın ve AIDA 64'ü bilgisayarınıza kurun. Sistem kararlılık testine gelin ve sadeece Stress FPU ticki seçili iken test yapın.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
Tamam hocam yapayım bu testi, ayrıca voltaj ayarını düşürünce performans ve sıcaklık mı düşecek?
Elbet'te etkisi olur ama tam sıcaklıklar başlamadan bu sıcaklık değerleri var ise yakın zamanda bir soğutucu almanız daha iyi olacaktır gibi. Ek olarak termal macun yenilemeniz gerekebilir.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Silikon iyi çıkarsa performans arttırarak sıcaklık düşürürüz.
Tamam hocam, ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Witcher'da rx 5500 xt 4 gb ekran kartım msi after burnerda 70 derecelerde idi. Ama alt tab ile görev yöneticisine baktığımda 95 e kadar çıkıyordu. Msi afterburner'a göremi bakayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elbet'te etkisi olur ama tam sıcaklıklar başlamadan bu sıcaklık değerleri var ise yakın zamanda bir soğutucu almanız daha iyi olacaktır gibi. Ek olarak termal macun yenilemeniz gerekebilir.
Hocam alalı 3 ay oldu pc'yi zaten

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
Tamam hocam, ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Witcher'da rx 5500 xt 4 gb ekran kartım msi after burnerda 70 derecelerde idi. Ama alt tab ile görev yöneticisine baktığımda 95 e kadar çıkıyordu. Msi afterburner'a göremi bakayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam alalı 3 ay oldu pc'yi zaten
3 ay içinde böyle değerleri vermesi tuhaf cidden sıcaklıklar daha etkisi göstermedi ve herşeyi sistemin yeniyken toz tutmamışken ya aldığın yer termal macunu kaliteli kullanmamıştır ya da kasa hava akışı normal değildir. Sonuçta yeni bir pc'de bu değerler cidden sıkıntı gibi gözüküyor.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
3 ay içinde böyle değerleri vermesi tuhaf cidden sıcaklıklar daha etkisi göstermedi ve herşeyi sistemin yeniyken toz tutmamışken ya aldığın yer termal macunu kaliteli kullanmamıştır ya da kasa hava akışı normal değildir. Sonuçta yeni bir pc'de bu değerler cidden sıkıntı gibi gözüküyor.
Hocam sadece witcher gibi ağır oyunlarda böyle. Diğer oyunlarda sorun yok gta 5, fortnite, cs , valo vs.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Fatih Kıyak
Hocam sadece witcher gibi ağır oyunlarda böyle. Diğer oyunlarda sorun yok gta 5, fortnite, cs , valo vs.
RDR2 oynarken sorun olmuyor en yüksek ayarda ama bu oyun teknik sorunlu onda sanırım 8gb ekran kartı fark ediyor bendeki 8gb

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    272.2 KB · Hit: 30

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
Stok fan ile o zaman ağır oyunları eş geçmekte fayda var diye düşünüyorum. Lakin 1 ay sonra 90 derece üstünde olmaması için hiç bir neden görmüyorum. Kısa vadeli yapılacak hamleleri arkadaşların dedikleri doğrultuda yapın olmadı ilerleyen sürece takviye yaparsınız. Şimdiden kolay gelsin inşallah gönül rahatlığı ile kullanırsınız.

YavuzZX

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Yavuz Balıkçıoğlu
Kasa modeliniz nedir?

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
@5x_d4emon Hocam yaptıktan sonra etiketleyimmi sizi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,527
Üyeler
167,509
Son üye
laviet
Top Bottom