Şöyle yapalım o zaman.Bunu yapmak çok karışık geldi hocam, discord falan varsa ekran paylaşıp yapsak olmazmı ya?
Max 95 dereceye kadar dayanıklı o CPU, anlık olarak 90 gördüyse sorun olacağını sanmam ama sürekli bu derecelerdeyse sorun olabilir.Witcher 3 oynarken ryzen 5 3600 işlemcim 90 derece gördü. Sıkıntı olur mu? stok fan var overclock yapmadım
Silikon iyi çıkarsa performans arttırarak sıcaklık düşürürüz.Tamam hocam yapayım bu testi, ayrıca voltaj ayarını düşürünce performans ve sıcaklık mı düşecek?
Performans doğru yapıldığı zaman düşmez.Tamam hocam yapayım bu testi, ayrıca voltaj ayarını düşürünce performans ve sıcaklık mı düşecek?
Elbet'te etkisi olur ama tam sıcaklıklar başlamadan bu sıcaklık değerleri var ise yakın zamanda bir soğutucu almanız daha iyi olacaktır gibi. Ek olarak termal macun yenilemeniz gerekebilir.Tamam hocam yapayım bu testi, ayrıca voltaj ayarını düşürünce performans ve sıcaklık mı düşecek?
Tamam hocam, ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Witcher'da rx 5500 xt 4 gb ekran kartım msi after burnerda 70 derecelerde idi. Ama alt tab ile görev yöneticisine baktığımda 95 e kadar çıkıyordu. Msi afterburner'a göremi bakayım?Silikon iyi çıkarsa performans arttırarak sıcaklık düşürürüz.
Hocam alalı 3 ay oldu pc'yi zatenElbet'te etkisi olur ama tam sıcaklıklar başlamadan bu sıcaklık değerleri var ise yakın zamanda bir soğutucu almanız daha iyi olacaktır gibi. Ek olarak termal macun yenilemeniz gerekebilir.
3 ay içinde böyle değerleri vermesi tuhaf cidden sıcaklıklar daha etkisi göstermedi ve herşeyi sistemin yeniyken toz tutmamışken ya aldığın yer termal macunu kaliteli kullanmamıştır ya da kasa hava akışı normal değildir. Sonuçta yeni bir pc'de bu değerler cidden sıkıntı gibi gözüküyor.Tamam hocam, ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Witcher'da rx 5500 xt 4 gb ekran kartım msi after burnerda 70 derecelerde idi. Ama alt tab ile görev yöneticisine baktığımda 95 e kadar çıkıyordu. Msi afterburner'a göremi bakayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam alalı 3 ay oldu pc'yi zaten
benim de amd rx 5500 xt 8gb bende senin oynadın oyunu oynadım çok takılma vardı sildim ama farklı oyunlarda hiç yaşamadım böle sorunamd ekran kartım rx 5500 xt
Mesaj otomatik birleştirildi:
Silikon derken hocam? hiç bi şey anlamıyorum bios dışında
Hocam sadece witcher gibi ağır oyunlarda böyle. Diğer oyunlarda sorun yok gta 5, fortnite, cs , valo vs.3 ay içinde böyle değerleri vermesi tuhaf cidden sıcaklıklar daha etkisi göstermedi ve herşeyi sistemin yeniyken toz tutmamışken ya aldığın yer termal macunu kaliteli kullanmamıştır ya da kasa hava akışı normal değildir. Sonuçta yeni bir pc'de bu değerler cidden sıkıntı gibi gözüküyor.
RDR2 oynarken sorun olmuyor en yüksek ayarda ama bu oyun teknik sorunlu onda sanırım 8gb ekran kartı fark ediyor bendeki 8gbHocam sadece witcher gibi ağır oyunlarda böyle. Diğer oyunlarda sorun yok gta 5, fortnite, cs , valo vs.
Stok fan ile o zaman ağır oyunları eş geçmekte fayda var diye düşünüyorum. Lakin 1 ay sonra 90 derece üstünde olmaması için hiç bir neden görmüyorum. Kısa vadeli yapılacak hamleleri arkadaşların dedikleri doğrultuda yapın olmadı ilerleyen sürece takviye yaparsınız. Şimdiden kolay gelsin inşallah gönül rahatlığı ile kullanırsınız.Hocam sadece witcher gibi ağır oyunlarda böyle. Diğer oyunlarda sorun yok gta 5, fortnite, cs , valo vs.