Neler Yeni

Bu sistemin sorunu ne?

Frex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kagan
Merhaba arkadaşlar yeni sistemim bana görüntü bazlı sorunlar çıkarmaya devam ediyor ve sorunu halen çözebilmiş değilim. İlk sorun ekran kartı ile monitöre DP ile bağlantı kurduğumda görüntünün 1 dakika aralıklarla gidip gelmesi, ikinci sorun ise Witcher 3'te grafikleri ultra ayarlara çektiğimde ekranın kararması ve daha sonra oluşan kablo bağlı değil hatası. Düşük ve orta grafik ayarlarında böyle bir sorun yaşamıyorum ama ne zaman ultra ayarlara çeksem görüntü gidiyor. Vsync'yi kapadım monitör destekliyor oradan da kapadım 144 HZ monitörü 60 HZ'ye çektim yine aynı yine aynı sizce bu sorunun nedeni ne?

Ekran kartı: XFX RX 590 8GB
Monitör: Gamepower GPRBP27C144
PSU: Corsair 550W
İşlemci: Ryzen 5 1600
Ram: 2X8 3200MHZ
Anakart: B450M

Ekran kartında 2 fan var kasa içerisinde de 3 adet ekstra fan var ısınma gibi bir sorunum olduğunu düşünmüyorum ama sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.

Son düzenleme:

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
1.sorun için başka bir kablo deneyin.
2. Sorun için Ekran kartı ağır yükte ekran gidiyor ise kesinlikle PSU yetersiz demektir.

Frex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kagan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.sorun için başka bir kablo deneyin.
2. Sorun için Ekran kartı ağır yükte ekran gidiyor ise kesinlikle PSU yetersiz demektir.

Kabloda sorun yok hocam başka bir sistem üzerinde denedim. Benim de aklıma ilk olarak PSU geldi ama hesaplayınca PSU'nun yetmeme ihtimali düşük kalıyor kaldı ki XFX'in kendi önerdiği PSU oranı da 550W

Frex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kagan
Fikri olan var mı?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Genel olarak bakılınca bir sorun gözükmüyor 550 W Corsair PSU'da gayet kaliteli. RX 590 gereksiz fazla güç tüketen bir işlemci ama yine de bir sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyoruö fakat söyleyeyim 550 W yetmiyor olabilir. Bunlar haricinde her şey güzel gözüküyor. Belki GP markasının monitöründe sıkıntı vardır, bilemeyeceğim.

Frex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kagan
Genel olarak bakılınca bir sorun gözükmüyor 550 W Corsair PSU'da gayet kaliteli. RX 590 gereksiz fazla güç tüketen bir işlemci ama yine de bir sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyoruö fakat söyleyeyim 550 W yetmiyor olabilir. Bunlar haricinde her şey güzel gözüküyor. Belki GP markasının monitöründe sıkıntı vardır, bilemeyeceğim.
Bu sorundan sonra benzer sistemleri baya bir araştırdım ancak aynı ekran kartı, aynı PSU, Ryzen 5 2600'lü sistemler herhangi bir sıkıntı yaşamıyor sanırım. Örneğin https://www.incehesap.com/hypnotic-2680-donanim-arsivi-gaming-pc-fiyati-41254/ bu sistemde benden farklı olarak RX 580 var önerilen PSU 500W şu sistem https://www.incehesap.com/hypnotic-2680-donanim-arsivi-gaming-pc-fiyati-41254/ benden farklı olarak Ryzen 5 2600 kullanmış ama testlerini izlediğimde böyle bir sorun yaşamamışlar. Ciddi ciddi kartın arızalı olduğunu düşünmeye başladım. Monitör konusunu ben de bilemiyorum, oyun siyah ekran verdikten sonra ekran kartı fanları çalışmayı durduruyor, sonra anakart ve bileşenleri çalışmaya devam ediyor daha sonra da ekrana kablo bağlı değil gibi bir hata geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PUBG ile test ettim şimdi 1080P ultra ayarlarda 100 FPS görüyorum ve Witcher 3'te yaşadığım gibi bir ekran kararması yaşamıyorum sorun oyun kaynaklı olabilir mi acaba?

Son düzenleme:

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Kabloda sorun yok hocam başka bir sistem üzerinde denedim. Benim de aklıma ilk olarak PSU geldi ama hesaplayınca PSU'nun yetmeme ihtimali düşük kalıyor kaldı ki XFX'in kendi önerdiği PSU oranı da 550W
Ekran kartı ağır yükte çalıştığı zaman ekran gidiyorsa PSU kesinlikle yetmediği anlamına geliyor.
Kağıt üzerinden 550W çok rahat yeter düşünebilirsin ama işler bu şekilde olmuyor. Mantığına göre neden piyasada 1000W'lık PSU'lar var?

Frex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kagan
Ekran kartı ağır yükte çalıştığı zaman ekran gidiyorsa PSU kesinlikle yetmediği anlamına geliyor.
Kağıt üzerinden 550W çok rahat yeter düşünebilirsin ama işler bu şekilde olmuyor. Mantığına göre neden piyasada 1000W'lık PSU'lar var?
Şimdi tekrar denedim Witcher 3 orta ayarlarda bile aynı sorunu yaşatıyor oyuna girip maksimum 5 6 dakika sonra siyah ekran sıkıntısı yaşıyorum, ama PUBG üzerinde 1080P ultra ayarlarda test yaptım 100 FPS ile yaklaşık 3 oyun oynadım böyle bir ekran kararması yaşamadım. Benzer sistemlerde de 550W kullanılıyor ama böyle bir sorun yaşamamışlar.

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
Genellikle önerilenin üstü tercih edilir zaten siz daha güçlü bir psu alabilirsiniz sertifikası olan özellikle bide almadan önce bir bilgisayarcıya danışın :)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
PSU kullanımı %90'lık seviyeye ulaşırsa veya geçerse bu olur haberiniz olsun dikkat edin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Mert Eren Bilgin
Instagram
merte.bilgin2
Steam
DeltaComparation
Facebook
belirsiz.belirsiz.758
Dediğin olay yüke girme ile alakalı ekran kartın yüke girdiğinde kararıyorsa sorun parçalardan birinde. psu yetersiz deil ama psu arızalı olabilir

Frex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kagan
PSU kullanımı %90'lık seviyeye ulaşırsa veya geçerse bu olur haberiniz olsun dikkat edin.
Bakın hocam benim anlamadığım şu CS GO ultra ayarlarda sıkıntısız çalışıyor tamam işlemci bazlı bir oyun olabilir, PUBG ultra ayarlarda sıkıntısız çalışıyor ama iş Witcher 3'e geldiğinde orta ayarlarda bile siyah ekran sorunu yaşıyorum bu PSU oyun mu seçiyor?
Dediğin olay yüke girme ile alakalı ekran kartın yüke girdiğinde kararıyorsa sorun parçalardan birinde. PSU yetersiz deil ama PSU arızalı olabilir
Hocam peki diğer oyunlarda neden böyle bir şey yaşamıyorum bunu anlayamadım. Witcher 3 orta ayarlarda bile kararma yaparken PUBG ultra ayarlarda sıkıntı çıkarmıyor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bakın hocam benim anlamadığım şu CS GO ultra ayarlarda sıkıntısız çalışıyor tamam işlemci bazlı bir oyun olabilir, PUBG ultra ayarlarda sıkıntısız çalışıyor ama iş Witcher 3'e geldiğinde orta ayarlarda bile siyah ekran sorunu yaşıyorum bu PSU oyun mu seçiyor?

Hocam peki diğer oyunlarda neden böyle bir şey yaşamıyorum bunu anlayamadım. Witcher 3 orta ayarlarda bile kararma yaparken PUBG ultra ayarlarda sıkıntı çıkarmıyor
Witcher 3 söylediğiniz diğer oyunlardan daha fazla sistem istiyor. İstiyorsanız MSI Afterburner'dan kontrol edin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,285
Üyeler
160,668
Son üye
alpmervan
Top Bottom